Travanj 2009. - Upute za mlade poduzetnike

Go down

Travanj 2009. - Upute za mlade poduzetnike Empty Travanj 2009. - Upute za mlade poduzetnike

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:41

Dobar dan poštovani građani erepublik svijeta

U ovom broju pozabavit ćemo se poduzetništvu i poduzetnicima. U eHrvatskoj postoji mnoštvo malih i srednjih poduzetnika i ovaj broj je upravo namjenjen njima.

Da bi bili uspješan poduzetnik morate poštivati neka pravila. Ta su pravila vrlo jednostavna, ali za onoga tko ih ne poštuje mogu biti pogubna. To znači upadanje u zonu gibitaka, a kad se nađu u toj zoni prodaju firme te tako ostvaruju još veći gubitak. Da bi se oporavili od pogrešaka koje su napravili treba puno vremena.

Zato poslušajte ove savjete:
1. ako planirate kupite neku tvrtku nemojte mislit da je jeftina tvrtka dobra.
2. ako naiđete na tvrtku bez zaposlenika možete sami zaključiti da tvrtka nije isplativa jer je očito da onome tko ju prodaje nije isplativo proizvoditi.
3. ako kupujete neku tvrtku koja se bavi raw materials obavezno pazite da je raw koncentracija graina ili nekog drugog resursa u toj regiji na hight razini. Ako je low poslovat ćete s gubitkoj a medimum nije ni dobra nije ni loša, ovisi o gospodarstvu, ali u većini slučajeva donosi nekakvi gubitak.
3. vodite računa da vam uvijek u rezervi ostane par godla da se nebi desila situacija da nemate za kupiti resursa ili isplatiti plaća djelatnicima.
4. ako treba, kupite i više resursa da nebi došlo do zastoja u proizvodnji.
5. ako posuđujete gold od HGK ili neke druge osobe ili institucije nikad nemojete uzeti više golda nego što ćete moći vratiti.
6. preporućujem mladim poduzetnicima da sklope prijateljstava s raznim ljudima te sa onima koji budi zainteresirani osnuju ili kupe neku tvrtku. Udruživanjem se može doći do veće količine golda. U tom udruženju moraju se poštivati neka pravila i mora se donijeti statut kojim bi bilo određena raspodjela dobiti u tom društvu.

Mislim da sam naveo sva važna pravila koja bi bilo dobro da se mali poduzetnici drže. Prvih 5 obavezno, a 6. je dopunska ili bolje rečeno prijedlog.

Želim vam ugodan vikend i želim da što bolje provedete još ovaj zadnji dan praznika, praznika koji su trajali pre pre prekratko.

Vaš urednik novina
Pero Pero
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.