Svibanj 2009. - Sunčeva oluja prijeti čovječanstvu!

Go down

Svibanj 2009. - Sunčeva oluja prijeti čovječanstvu! Empty Svibanj 2009. - Sunčeva oluja prijeti čovječanstvu!

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:43

Dobar dan želim vam poštovani građani esvijeta

Ovaj članka nije moj autorski članak. Vezan je za stvarnost, ali i za esvijet. Preuzeo sam ga iz 24 sata Lifestyle magazina od srijede 6. svibnja 2009 godine. Autor članka se potpisuje s inicijalima (dš). Smatram ga zanimljivim te sam ga odlučio objaviti. Naglašavam da sam iz članka izrezo samo najvažnije dijelove. Najvažnije dijelove sam pisao štampanim slovima. Uživaje u čitanju.

'' 2012 stiže nova nevolja, a znanstvenici su je nazvali Sunčeva superoluja. Drugim riječima, Sunce bi nam moglo pustiti u galaksiju jake vjetrove. Ne zvuči opasno, posebno ako znamo da je u većini slučajeva kod puštanja dovoljno otvoriti prozor i eventualno kolegu do sebe optužiti za nepodopštinu. Ipak Sunce je znatno veće od ijedne stražnjice pa kad pusti vjetar, neće vam puno pomoći to što ćete začepiti nos ili mahati rukama. Posebno zato što je ovdjie riječ o plinovima koji su elektroničko nabijeni i kreću se prema Zemlji brzinom od milijun km/h. 1895. godine svjetska je populacija bila počašćena prirodnim vatrometom koji nastaje kada električno nabijene čestice sa Sunca dođu u kontakt sa Zemljinim magnetskim poljem.

SVJETLO JE BILO TOLIKO JAKO DA SU PIJEVCI POČELI KUKURIKATI U GLUDO DOBA NOĆI, A UBOGI RUDARI U KALIFORNIJI SU USTALI I KRENULI NA POSAO MISLEĆI DA JE JUTRO. Veće štete za čovječanstvo nije bilo iz jednostavnog razloga - naši su preci u to vrijeme pisali uz svijeće, dopisivali se pismima i jahali na konjima. Kakav efekt Sunčeva oluja ima na modrenu civilizaciju, NAJBOLJE POKAZUJE SLUČAJ OTPIRJE 20 GOIDNA KADA JE U KANADU POGODIO OVAJ PRIRODNI FENOMEN. OKO 9 MILIJUNA LJUDI OSTALO JE BEZ STRUJE I NASTAO JE POPRILIČAN KAOS. JEDNOSTAVNO REČENO, SUNČEVA OLUJA SPRŽILA JE SVE ŠTO IMA VEZE S ELEKTRIČNOM ENERGIJOM, A KAKO NAJAVLJUJU MOGLA BI OPET. POSLJEDICE BI DUGOROČNE OLUJE BILE KATASTROFALNE, a život poslije oluje nalikovao bi na ovaj vrlo gledan Farme.

Zanimljivo je da znanstvenici predviđaju kako bi najmanje pogođena trebala biti nerazvijena područja koje ne ovise toliko o el. energiji. Ovdje je ipak riječ o predviđanjima, a znamo kako ona obično završe. S druge strane, u sveopćem kaosu koji bi nastao vjerojatno vam se nitko ne bi sjetio poslati opomenu za neplaćene račune ili ratu kredita za stan ili automobi, a to vam je, priznat ćete, danas ipak veća briga.''

Nadam se da ste zadovoljni što sam objavio ovaj članak jer ipak je bit interneta biti informiran o svemu što dolazi. Nadam se vašim votovima, pretplaćivanjima i komentarima.

Vaš urednik novina
Pero Pero
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.