Travanj - 2009. - Demistifikacija Zdruga Hrvatske vojske

Go down

Travanj - 2009. - Demistifikacija Zdruga Hrvatske vojske Empty Travanj - 2009. - Demistifikacija Zdruga Hrvatske vojske

Postaj  Johny Stulic on 19/4/2009, 13:51

Demistifikacija Zdruga Hrvatske vojske

Proteklih dana dosta se napadalo Hrvatsku vojsku i Zdrug, pod optuzbom da su "elita" koja naustrb ostalih nabija svoje skillove i trosi drzavnu lovu da bi sebe ojacali, a ostali nemaju pristup tome "elitnom drustvu" i sluze kao ovce koje sluze novac za takve.

No je li to bas tako?

** Sto je Zdrug? **

Hrvatska vojska sastoji se od 5 brigada u koje ulaze igraci koji se prijave u sustav HV-a, te elitne jedinice pod nazivom Zdrug u koju ulaze igraci koji dodju do rana Colonel u igri, bez obzira na strength koji su dosegli trenirajuci vojni skill svaki dan u igri.

Zdrug se salje u vojne akcije po pozivu Atlantisa, ili se salje u vojne akcije po odluci Ministra obrane (mogwaii) kad se stvore uvjeti da se Zdrug posalje kompletan, da bi se dodatno ojacali strengthovi i doslo do visih rankova. Dosta cesto ti se momci bore u posljednjim minutama bitki, jer rade preko 100 dmg-a po borbi, neki i preko 200, a takve su jedinice vrlo cijenjene i one donose prevagu u bitkama.

** Kako se postaje clanom Zdruga **

Vrlo jednostavno i transparentno. Svaki pripadnik Hrvatske vojske (bez obzira na Strength koji ima, politicku pripadnost, RL nacionalnost, ili bilo sto drugo), koji kroz clanstvo u Gardijskim brigadama dodje do cina Colonel, automatski se prebacuje u Zdrug Hrvatske vojske. O tome brinu zapovjednici brigada, koji u trenutku kad vide da je njihov vojnik dosegao cin Colonela salju i vojniku i zapovjedniku Zdruga obavijest da je odsad taj vojnik prebacen u Zdrug.

Neki pripadnici Zdruga odavno su dosegli i visoke cinove i jake strengthove, pa su bili automatski dodani pri formiranju Zdruga- poput Kokacha, Mogwaiija, Prleta, Antimona, Sucka i ostalih koji igraju igru odavno i imaju visoke cinove od prije. Neki imaju nize strengthove, ali su se sami doveli do visokog cina, jer im je to cilj u igri, poput Zmaj000, Borkana i slicnih.

Za sve ostale vrata su potpuno otvorena cim se dosegne cin Colonela.

** Koje su povoljnosti u Zdrugu? **

Prema strategiji razvoja HV-a, clanovi Zdruga, odnosno Coloneli,u Zdrugu idu kroz ubrzano slanje u vojne akcije, opisano gore, da bi sto prije dosli do cina Generala. Clanovi Zdruga mnogo cesce na trosak drzave dobijaju oruzje i tickete da bi sto prije ulovili generalski cin.

Na taj nacin se nagradjuju vojnici koji su, uz trosak koji su stvorili drzavi bivajuci slani kao regularna vojska, i to rjedje, i sami trosili svoj novac da bi dogurali vise u vojnom smislu i dosegli veci rank.

** Gdje je tu elitizam? **

Nigdje. Elitizam bi bio kad bi samo nas nekoliko starijih uzimali drzavne novce i nabijali sebi rankove na racun ostalih. A to se moglo i tako odraditi i nitko ne bi imao argumente protiv toga - mnoge drzave tako i rade - decki dodju na vlast, pa si nabijaju skillove i nitko im nista ne moze - ovo je igra, pa se radi sto god se zeli.

Nas je cilj od prvog dana druciji - novac se mogao potrositi uistinu privatno i elitisticki i imali bismo recimo 5 generala koji bi udarali po fightu oko 230-250 dmg-a i bili blizu Field Marshalla.

Odlucili smo drukcije - potrositi taj novac na omasovljenje velikog broja rankova, pa tako danas imamo 9 Generala, a plan je u roku mjesec dana imati preko 30 Generala HV-a. Racunica je jednostavna:

Elitizam: 5 Generala - 250 dmg po fajtu = 1250 dmg-a
Zdrug+HV: 30 Generala - 150 dmg po fajtu = 4500 dmg-a
(nije ubrojen proporcionalno velik broj Colonela, koji udaraju po 100 dmg-a po fajtu)

Ova razlika izmedju 1250 i 4500 dmg-a mozda ce jedan dan biti krucijalna u obrani Domovine u slucaju napada i taj nas je cilj jedini vodio tijekom razrade strategije. Ne cini mi se kao elitisticko razmisljanje.

** Kako drzava pomaze da postanes Colonel? **

Drzavase ukljucuje u pokusaj omasovljenja rankova training ratovima. Jedan od takvih je bio onaj sa Srbijom, ali PEACE je shvatio sto se radi, pa je pomogao Srbima da prekinu rat. Na taj nacin je (kratkorocno) sprijecio nase nastojanje, a pritom samim Srbima iskljucio samu mogucnost da nabijaju i svoje rankove i brzo napreduju.

Jedan od vidova nabijanja je i bila i bitka u Maramuresu, gdje je Ukrajina napala Rumunjsku, pa se aktivirao MPP i mogli smo se boriti od kuce. Trenutno u Atlantisu nekoliko drzava dogovara training rat, gdje bi se podijelili troskovi otvaranja rata i napada na regiju da bi se svaki drugi dan od kuce, preko aktiviranih MPP-a moglo ratovati i svi gradjani bi u tom slucaju svaka dva dana imali priliku od kuce, koristeci jednu od nasih Q5 bolnica (Northwest Croatia, Slavonia) brze i lakse podizati rankove i sto prije se uzdici u jaku vojnu silu.

** Efekt napadanja pripadnika Zdruga u javnosti **

Kontraprodutivan je. Ulazak u jedinicu je potpuno transparentan i ovisi samo o zelji pripadnika gardijskih brigada da cim prije postanu sto jaci i bolji vojnici, boreci se i privatno i za Domovinu. Ti ljudi u slucaju napada na Domovinu uvijek ce se boriti za nju, gdje god bili i u kojoj drzavi radili.

Ali - kad se po tim ljudima krene napadati i optuzivati ih da su "elitisti" i da uzimaju novac da bi sami sebi digli igranje - tada tim ljudima lagano dojadi prozivanje i napadi i gube interes za igru, a time i drzava gubi ljude koji su spremni biti online u odredjeno vrijeme kad se ide u bitku.

Cilj ove igre je JEDINSTVO i ZAJEDNICKI DUH - kako u vojsci, tako i u ostalim segmentima igre. Kad se stvori taj efekt, to dovodi do JAKE DRZAVE - a mi imamo drzavu, ponosimo se time da smo Hrvati i trudimo se svi zajedno da bude sto jaca. Kad nestane takvog zajednistva ili se krene udarati po onim ljudima koji su slozni - razbijaju se jake karike i pucaju, a drzava slabi.

Suma sumarum:

Nemojte pucati po ljudima koji to nisu zasluzili niti su krivi za neke optuzbe koje se citaju. Mozete po drugima, mozete i po meni, nikad to nije nikoga prijecilo, a ni mene ne smeta, ali nemojte po onim segmentima gdje imamo zajednistvo i jake veze koje sluze jednom visem cilju - jakoj Domovini unutar igre, kakvom se ponosimo...

Sva dodatna pitanja mozete postaviti u komentarima, tijekom dana odgovorit cu ili ja, ili mogwaii (ministar obrane eRH), ili netko od pripadnia Zdruga HV-a. Radije postavljajte pitanja i trazite odgovore nego da se bezrazlozno (isparavk - neinformirano) napada funkcija HV-a i Zdruga.

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.