Lipanj 2009. - 10.Intervju - Jubilarni - ATEA

Go down

Lipanj 2009. - 10.Intervju - Jubilarni - ATEA Empty Lipanj 2009. - 10.Intervju - Jubilarni - ATEA

Postaj  InChY on 18/6/2009, 13:14

Dame i gospodo!
Poštovanje!
Pred vama je deseti jubilarni broj Hrvatskog Intervju Lista!
U ovom broju možete čitati intervju s dragom našom Ateom!
Da ne duljim, slijedi intervju:


Recite nam nesto o sebi u RL-u.
Moj RL nije za eRep newse =)


Kako ste saznali za ovu divnu igricu?
Saznala sam dosta davno na forumu flashback.org (švedski forum, negdje 2008e), ali browser igre u kojima nema PvP ili PvE modula nikad nisu bile "my thing" i nisam se registrirala. Cijeli koncept mi se tada nije svidio jer me eEkonomija, a pogotovo ePolitičarenje nije zanimalo. Moram napomenuti da sam tada eRepublik gledala kao obični "švedski gamer" i da nikad prije nisam igrala online sa Hrvatima. Kad sam napokon počela igrati shvatila sam da je politika u ovoj igri prevažan segement da bi se prepustila "političarima" iako nema baš puno veze sa RL politikom. Počela sam igrati nakon što sam vidjela članak na monitor.hr. Bio je dosadan dan na poslu.. I tako se rodila Atea, negdje krajem ožujka.


Odakle ideja za nadimak?
Nadimak je jedan od nadimaka koji sam koristila u nekim drugim igrama. Recimo, moj inkognito online identitet Wink


Opisite nam svoj pocetak eZivota.
U samom početku pomogao mi je Sucko s kojim sam razmjenjivala PMs svake 2 minute =) Pomogao mi je preseliti se iz J. Dalmacije u SZ Hrvatsku i čak me poveo u prvi rat. Zanimljivost mog prvog dana u eRepu je da sam na chatu (xat.hr) naletila na Radmana koji mi je poslao 50HRK, čisto onako... Tada mi je to bilo cijelo bogatstvo! Jedno tjedan dana me mučilo odakle mi 50kuna, ali onda sam otkrila kako vidjeti donacije. Prvih 50 kuna je potrošeno na ticket i oružje za mene i nekog sa moje friendsliste s kim sam razmjenjivala gifts od prvog dana. Prilično lagan početak, ponajprije zahvaljujuci Sucku i dečkima iz Croatia Holding (Kadaj, Selector, Radman) te svima na službenom chatu koji su igru napravili zanimljivijom.


Zasto ste izabrali HDS? Opisite nam taj trenutak.
HDS sam izabrala zbog ljudi čija imena sam povezivala s tom strankom (C&P, Roby, Radman, Dart...). Uključila sam se koji dan prije skandaloznih izbora za predsjednika drzave (kad je C&P povukao kandidaturu). Mislim da sam jedina koja je ušla u HDS i dobila službenog "mentora" (hvala Copy) iako je to "mentorstvo" trajalo cijela dva dana.


Zasto se niste kandidirali za kongres?
Tko kaže da nisam? Imam čak i dokaze! Prošli mandat sam se stavila na raspolaganje stranci i odsjedila mjesec dana u kongresu, sve uredno glasala, raspravljala i ispunila sve dužnosti sabornika... (Hvala moji južnodalmatinci na ukazanom povjerenju, možda mi vaši glasovi uskoro opet budu trebali, pa ćemo asfaltirati makadam do eTrnbusa u slijedećem mandatu) To sjedenje u saboru ja zovem žrtvovanje za eDomovinu! Šala, šala.. a možda i nije, jer otkako sam počela igrati cilj igre mi je bio ZDRUG i raditi na činu i dmg. Iako sam sad u ZDRUGu, lako moguće, kao što rekoh, da se već idući mandat opet kadidiram za kongres, ako budem trebala stranci.


Ciljate li uskoro na predsjednicku fotelju?
Ti mora da se šališ? =) Ne. Ionako ju je Radman izlizao koliko već u njoj sjedi, ne izgleda mi privlačno. Da se uozbiljimo... Ne postaje se predsjednik eHrvatske samo tako, to je ogroman posao koji iziskuje previše vremena i truda, a uz to i živce za biti stalna meta kritičara (nisu baš sve kritike konstruktivne). U svakom slučaju, divim se svim dosadašnjim i budućim predsjednicima eHrvatske koji su spremni nositi se sa svime što njihova titula u našoj ne tako maloj (ali veoma glasnoj) zajednici nosi.


Kakve su vase duznosti kao MVP?
Moje dužnosti su održavanje međunarodnih odnosa. eHrvatska trenutno ima 15 ambasada, a naš rad ćemo proširiti i na neke manje države koje ne utječu direktno na status naše domovine i s kojima trenutno imamo neutralan odnos. Prijatelja nikada ne može biti previše stoga ću pružiti mogućnost nekim novim ljudima da približe našu eHrvatsku tim državama. Također ćemo raditi na boljem upoznavanju hrvatske javnosti s našim radom.


Kako ste se snasli u tom poslu?
Posao je užitak jer ga dijelim s ljudima koji su odgovorni i prihvatili su se dužnosti ambasadora s velikim entuzijazmom. Posebno mi je zadovoljstvo predstaviti novog doministra vanjskih poslova, a to objavljujem u ovom interviewu kao "ekskluzivnu vijest" ;-) Novi doministar je Dorian Derezic, inace ambasador u eRumunjskoj.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa susjednom eBosnom?
eBosna je naš dragi prijatelj i saveznik. Naš odnos je odličan i blisko surađujemo.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa eSvedskom?
Sa eŠvedskom smo od samih početaka imali jako dobar odnos i već dugo vremena sam ambasador u eŠvedskoj tako da mogu reći da je naše savezništvo s njima neupitno.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa eSpanjolskom?
Zanimljivo je da je u eŠpanjolskoj trenutno na vlasti trijumvirat, tri predsjednika =) eŠpanjolska je još jedan prijatelj i važan saveznik.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa eRumunjskom?
Ovaj interview se počinje pretvarati u listanje naših saveznika? =) eRumunjska je također još jedan od njih.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa eFinskom?
S fincima također imamo dobre odnose. Ponešto o tome se moglo pročitati u prošlom članku MVPa.


Kako vi vidite odnos eHrvatske sa ePoljskom?
ePoljska je prijateljska zemlja i imamo jako dobre odnose. U našim novinama se često mogu vidjeti pisma zahvalnosti za našu pomoć u ePoljskoj, a naš ambasador u ePoljskoj (rocker-ma) upravo piše članak naše zahvale njima. na što konkretno mislim moći ćete čitati uskoro, da ne bih pokvarila efekt rockerovog članka.


Komentirajte novonastalu situaciju nakon raspada ATLANTISA.
Situacija, iz naše perspektive, se nije drastično promjenila, što se najbolje može vidjeti po našim MPPovima. Atlantisu je trebala reorganizacija, a to se može postići i stvaranjem novog saveza kao protutezi PEACEu.


Komentirajte dosadasnji rad IVANA RADMANA.
Hm... Jel' ovo već treći mandat RADMANu? Jedan kao premijer, dva predsjednik.. U sve tri Radmanove Vlade sam bila, tj. još uvijek jesam glasnogovornica tako da (sad zanemarite to što sam MVP) mogu reći da je rad Vlade jako dobro organiziran i divim se Predsjedniku kako li samo stiže sve uskladiti. Toliko projekata je započeto i svi postižu željene rezultate. Osobno su mi najdraže nagrade Zlatna Kuna i Zlatna Ruza, novčane nagrade za najboljeg poduzetnika i radnika eHrvatske. Pohvalno je reći da su dobitnici tih nagrada dio novca donirali Crvenom Križu.


Imate li neki savjet za nove igrace?
Neki savjet? Mislim da ih imam jako puno, ali pokušat ću skratiti... Čitajte sve što možete naći o eRepu. Poradite na svom malom plavom čovječuljku jer tako pomažete ne samo sebi već i svima nama. Pridružite nam se na chatu što prije, jer ova igra se može shvatiti kao asocijalna ako se ne postane dio zajednice kroz chat i forume. Također.. Novi igrači trebaju shvatiti da pripadnost stranci nema baš puno veze sa RL politikom. Po meni, to je samo proširivanje kruga prijatelja i mogućnost više napraviti nešto konstruktivno za eHrvatsku.Zahvaljujem se Atei na njenom vremenu koje je uložila u ovaj intervju.
Ovom prigodom vam dajem linkove mojih prijašnjih intervjua:
1. Webstartm
2. Friend Freeman
3.IVAN RADMAN
4. Selector
5. dSokre
6. split1700
7. Mario Kamenjak
8. matrixcore
9. elessar1977

Zahvaljujem na vašem vremenu.
Uživajte do idućeg intervjua!
Vaš,
Plese Tomislav
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.