eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Travanj 2009. - Kopi kamz to Baznia

Go down

Travanj 2009. - Kopi kamz to Baznia Empty Travanj 2009. - Kopi kamz to Baznia

Postaj  Johny Stulic on 19/4/2009, 15:15

Kopi kamz to Baznia

Aloha eBosnia and eHercegovinia!

Neki me možda znaju još iz dana Ogamea i Traviana (ba1 server i TM87 savez), ja sam CopyPaste (ono 071 sam dodao zbog nekog neaktivnog Amera) i valjda sam jedan od iskusnijih eBiH igrača eRepublika. Igram od decembra, uglavnom sam u eHrvatskoj gdje iza sebe imam nekakvu političku karijeru s tri mandata u Kongresu, dva mandata Tajnika HDSa (najjača stranka u eHr koja je na vlasti po četvrti put zaredom), bio sam kandidat iste stranke za Predsjednika države sve do pred same izbore kad me je kao kandidat zamijenio Roby Petric koji je i pobijedio na izborima. Pored toga bavim se pomalo i biznisom (vodim 4 firme) i općenito trošim i previše vremena na eRepublik. Učio sam od najboljih, i ja sam učio druge, i iskreno se nadam da znam ponešto o ovoj igri. E da, zaboravio sam spomenut, inače sam Bosanac, Sarajlija.

Do sad nisam bio aktivnije uključen u nastajanje eBiH, izuzev jedne sitnice, naime, nagovorio sam interwala da ponovno počne igrat, nakon što je mandrknuo negdje u Sloveniji Very Happy

Nemam se namjeru dalje aktivno baviti eRep politikom (bar zasad), no skupljeno iskustvo je i dalje tu. Ohrabren signalima da je izvjesna konsolidacija stranaka u eBiH, odlučio sam se zauzvrat ohrabriti čelnike istih da tu konsolidaciju doista i provedu u djelo. Zašto?

Razloga je više, a onaj najvažniji je: eBiH je mala zemlja, s relativno malim brojem stanovnika, i kao takvoj joj uvijek prijeti takeover. Najlakša prevencija i zaštita je centralizacija političke scene, dakle, što manje stranaka - to bolje; i upravo zato ohrabrujem najavljenu mogućnost ujedinjenja i apeliram na suzdržavanje od stvaranja novih političkih opcija.

Iako sam ovaj članak pisao iz perspektive eHrvatske, predloženo rješenje vrlo lako je primjenjivo i na eBiH, stoga vam preporučujem da ga pročitate: Dvostranačje u eHrvata.

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

https://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.