eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svibanj 2009. - Osnivanje eHND-a

Go down

Svibanj 2009. - Osnivanje eHND-a Empty Svibanj 2009. - Osnivanje eHND-a

Postaj  InChY on 23/6/2009, 10:04

Osnutak eHrvatskog novinarskog društva podiglo bi ehrvatsko novinarstvo na jednu novu, napredniju razinu. Naime, glavni cilj eHND-a bi bio stvaranje media mogula u eHrvatskoj kojih je nažalost ovako vrlo malo no za to postići, društvo bi trebalo brojati najmanje 500 članova od kojih bi večina naravno bili vlasnici enovina dok bi ostatak bili pridruženi članovi. Članovima bi zadatak bio subscribe na enovine koje bi stručno čelništvo eHND-a ocjenilo kao kandidate za media mogul medalju.To znači da bi te odabrane novine dobile oko 500 subscribea što bi vlasniku znatno olakšalo put ka medalji.

Zašto onda društvo ne bi imalo 1000 članova koliko ih je potrebno za medalju?Kao prvo,razlog je vrlo jednostavan; to je praktički nemoguće da ijedna udruga na eRepubliku broj toliko članova. Kao drugo, eHND bi postavljanjem svojih glasova samo stvarao kandidate za medalju; na vlasniku novina je dalje da to shvati kao dobar poticaj za podizanje kvalitete kako bi mogao skupiti preostali broj subscribea. Kada bi kandidat konačno i postao media mogul, njegova bi dužnost bila da 50% dobivenog zlata donira državi, tako bi svi imali korist od toga i tu je ustvari kvaka zašto nam media moguli uopće trebaju-oni bi svojim malim doprinosima dodatno punili državni trezor.

Kako prikupiti 500 članova?Siguran sam da, ako bi državni vrh ovu ideju ocijenio dobrim, da bi onda i velika večina enovinara ušla u eHND jer bi to njima samo pomoglo,a ostatak društva bi se već na neki način prikupio.Kada bi se prikupio dovoljan broj članova, onda bi se odabralo čelništvo eHND-a kojima je glavni zadatak odabiranje kandidata za media mogul medalju, oni bi to činili ocjenjujući kvalitetu dosadašnjih članaka te njhovom odjeku u javnosti što bi se vidjelo kroz komentare i već postojeće subscribe. Čelništvo bi bilo sastavljeno od 5 osoba koje ne bi mogle ulaziti u izbor za kandidata no zato bi bili prikladno plaćeni za taj posao od države. Dvoje bi bili novinari, jedan bi bio predstavnik vladajuće stranke, jedan predstavnik opozicije te jedan neutralni čitaoc.Oni bi natpolovičnom večinom odredili kandidate.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.