eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpanj 2009. - STANJE U eSVIJETU

Go down

Srpanj 2009. - STANJE U eSVIJETU Empty Srpanj 2009. - STANJE U eSVIJETU

Postaj  Dalibor 29/8/2009, 23:07

Drage eHrvatice i eHrvati
vrijeme je malo da se osvrnem na stanje u svijetu.

Za one koji ne znaju PEACE GC je uspio u svojoj namjeri rasturiti kompletan svijet. Koordiniranim akcijama su uspjeli se riješiti prvo kompletnog protivničkog saveza, a sad jednu po jednu zemlju izbacuju iz jednadžbe bilo politički, bilo (uskoro) vojno. O čemu ja to pričam? Krenimo redom.

1. ATLANTIS Kako nemam dokaza ne želim ništa tvrditi ali je PEACE-ova ofenziva kojom su porazili i ponizili e Rumunjsku bila blago rečeno čudna. OK, vara se na sve strane, ni Rumunji sigurno nisu nevinašca, ali ono što nas (tj. mene) zanima je da je eRumunjska spala na originalne teritorije. Porazom Rumunjske i njenim odlaskom u pasivu, PEACE-u se otvorila prilika koju su vješto iskoristili. eUK se "odmetnula" i prestala pomagat dojučerašnjim saveznicima, što se u današnjem svjetlu čini planirano. Njemačka i Švedska su također postupila nerazumno i zaratile u najgorem mogućem trenutku. Diplomacija je zakazala, dogovori su prekršeni. S time je svaka nada u opstanak ATLANTISA kao funkcionalnog saveza nestala

2. eHrvatska Pokazalo se kako smo ipak važna stavka u eSvijetu. Nakon raspada ATLANTISA prva akcija PEACE-a je bila TO eHrvatske. Sad se pokazalo kako je PEACE-u glavni cilj bio izbacivanje eHrvatske iz MPP-ova. Naravno eSrbi su dobili priliku da vrate svoje pokrajine, što im je eMadžarska (trenutno čelna država PEACE-a) i obećala. I dok su eSrbi mislili da je primarni cilj te akcije bio povratak eSrbije u prvotne granice, PEACE je imao druge, dugoročne ciljeve. Sad kad je eHrvatskoj istekao ili ističe svaki važni MPP, PEACE ima manje protivnika u planovima koji slijede. I moji dragi eSrbi ne zavaravajte se. Važni ste PEACE-u samo dok blokirate eHrvatsku. Jednom kad više ne bude potrebe za tim, i PEACE-ov interes za vas će nestati.
Ovo vrijedi i za BiH, koji sad razmišlja o prijelazu u PEACE. PEACE CG NIJE samo obrambeni savez koji drži do moralnih načela, prava i jednakosti, i svih onih floskula i parola koje vole davati. Uostalom pratite malo kartu svijeta slijedećih mjesec dana pa se uvjerite koliko se PEACE bazira na obranu

3. Divide et impera. Stara rimska poslovica koju su PEACE tako uspješno proveli u stvarnost. Osovina eUSA, eUK i eCanada koja je cijelo vrijeme bila čvrsta makar i ponekad na marginama događaja se definitvno srušila. eUK je i prije pokazivao neke čudne poteze, ali ovo što spremaju s Škotskom je pravi pokazatelj smjera u kojem eUK kreće: prema PEACE-u. Ne postoji nijedan logičan razlog zašto bi Škotska bila predana eMadžarskoj (osim ako to nije neka drevna i originalna Madžarska pokrajina, u kojem slučaju ja moram ponovo u školu na tečaj zemljopisa i povijesti)
S druge strane se sprema eRusija, koja nema ni pola svojih pokrajina, a opet vjeruje u PEACE-ovu propagandu o obrambenom savezu i vraćanju pokrajina originalnim vlasnicima. Aljaska bi trebala biti njihova meta. Ne bih se začudio ni napadu s juga preko Meksika, iako se to sad čini malo vjerojatno.
Naravno da se eUSA i eCanada već spremaju za invaziju, ali sami se neće moći oduprijeti. Rumunji su još u pasivi (službeno), Španjolska ne zna ni sama šta bi, mi smo izbačeni iz igre dok je kongres u ovakvom sastavu .... Bit će teško.
Za više informacija o planovima i razmišljanjima u eUSA i eKanadi pogledajte ove članke:
http://www.erepublik.com/en/article/the-coming-conflict-853112/1/20
http://www.erepublik.com/en/article/-uk-confirmed-joining-peace-please-read-here-1-854110/1/20

4. BUDUĆNOST Čak bi i Nostradamus teško predvidio što će se događati. Puno je opcija još u igri, ne smije se smetnuti s uma i da bi ovo lako mogla biti još jedna varka PEACE-ovih stratega (koji su, moram priznat, do sad dobro radili), no rat na globalnoj razini je sve izvjesniji. Tko će kome pomoći će se znati tek kad borbe krenu. Iznenađenja su, ponavljam, moguća ... Uvijek mogu iskrsnut neki Teokrati da promjene odnos snaga na bilo koju stranu

Kao službeni eHrvatski ambasador za eKanadu, pozivam sve koji mogu da u slučaju rata otputuju i bore se na USA-CAN strani. Pomozimo eKanadi, trebat će nam njihova pomoć kasnije, vjerujte mi.
Puno je eHrvata u dijaspori, razmislite o tome da se nakratko prebacite u eUSA ili eKanadu.

Naravno, naš prvi prioritet nam treba biti naša eDomovina, ali ne zaboravimo da nismo sami u svijetu, i da kao što su nama dolazili u pomoć, tako smo dužni i mi pomagatai našim prijateljima, makar MPP službeno ne postoji (hvala eSrbi)

DIVIDED WE STAND, TOGETHER WE FALL!
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 461
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.