eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ožujak 2010. - Elbobo - Službena kandidatura

Go down

Ožujak 2010. - Elbobo - Službena kandidatura Empty Ožujak 2010. - Elbobo - Službena kandidatura

Postaj  tajnoime 21/4/2010, 00:35

Poštovani eHrvatice i eHrvati.
Nakon dugog razdoblja neaktivnog bavljenja politikom odlučio sam, naravno uz podršku stranke Hrvatska čista stranka prava, kandidirati se za Predsjednika naše prelijepe eHrvatske. Dosta sam vremena proveo sastavljajući svoj plan i program te ću ga sad iznijeti:

No, prije nego što počnemo sa programom, da se predstavim:

Zovem se Boris poznatiji kao Elbobo. Dolazim iz maloga grada zvanog Križevci. Svoj eživot sam započeo 31.05.2008.god. u Češkoj sa Mariom Kamenjakom. Igram više od godinu i pol te spadam u kategoriju starih igrača. Također moglo bi se reći da imam jako puno iskustva u „visokoj“ politici iz razloga što sam gotovo cijeli svoj eŽivot proveo u njoj.
Što se tiče aktivnosti, svaki dan sam online 4-5 sati dnevno (ovisnik). Vjerujem da sam imao vrlo uspješnu i raznovrsnu karijeru. Nakon više od pola eživota sam se povukao iz politike te se okrenuo vojsci gdje sam postao FM, no sada se vraćam u politiku jači i iskusniji nego prije. Od političkih dostignuća bio sam 3-4 puta predsjednik stranke u Češkoj (koja je više mandata bila vodeća), bio sam 6 puta u kongresu (2 puta u V1), bio sam gradonačelnik (toga nema u V1) i pridonio sam stvaranju naše lijepe eHrvatske.
Od vojnih dostignuća postao sam FM, bio sam član ZDRUG-a te sam jedno vrijeme bio i dozapovjednik voda, naravno uvijek sam sudjelovao u svim većim bitkama i borio se za eRH.

No dosta o meni krenimo s planom i programom:


Premijer: thdux

Tu stvarno ne moram ništa pisati, jer ga vjerujem svi znate. Aktivni član HOS-a, igra više od godinu dana, dobar suradnik i iskren prijatelj. Čovjek koji na svako pitanje ima odgovor, na svaku reakciju kontrareakciju i što je najbitnije mnoštvo dobrih ideja koje samo čekaju realizaciju.


Ministar obrane: Jelen od potoka

I njega također vjerujem svi znate. Nesuđeni predsjednik eHrvatske u prošlom mandatu. Iznimno aktivna osoba koja je uradila mnoštvo dobrih stvari za eHrvatsku u prošlosti i zadužila nas za sva vremena. Izrazito sam zadovoljan što je u mom kabinetu. Sposoban, voljan, nikad ne posustaje i ima pregršt iskustva.


Zapovjednica zdruga: nenya

Svi je znate kao bivšu zapovjednicu Guštera.Bez njezinog truda i predanosti ovoj zemlji nebi sada gušteri bili ono što jesu te zato sam je stavio za Zapovjednicu ZDRUGA.Ima mnogo iskustva i zato sam je stavio na ovo mjesto.

Ministar Rada i Socijalne Skrbi: Damjan Grozni

Ako je u pitanju ekonomija on je definitivno čovjek za to. Iz tog razloga predlažem ga za ovo mjesto kako bi bio moja desna ruka u ekonomskom dijelu igre i izbavio nas iz ove krize koja nas je poprilično unazadila.


Ministar Vanjskih Poslova: Gen.Denis
Ativan i povjerljiva osoba moga kabineta.zna svoju poziciju i dužnost te če nas pretsaviti u još boljem svjetlu.Cjeli smoj eživot je proveo proučavajuči odnose naše zemlje s ostatkom eSvjeta te sam ga zato stavio.

Ministar Obrazovanja: Smartybarty

Dio vlade koji se niti jedan predsjednik ne usudi mijenjati, prvo vođen pod paskom Venax, sad pod Smartybarty Govoriti o ovom ministarstvu i ljudima koji rade u njemu je prosipanje riječi, jer postoji razlog zašto je ista ekipa na okupu već mjesecima. Definitivno jedni od onih koji najviše rade a najmanje se čuju.


Ministar Informiranja: cofi41

Mlad i voljan raditi ovu poziciju.Iako nije dugo u igri zna kako treba i što treba raditi da bi se kvalitetno obavio posao.


EKONOMIJA:


Svi mi vidimo i osjećamo krizu koja je zahvatila našu zemlju zbog lošeg vođenja te donekle i samoga trenutnog predsjednika. Znam da moj kabinet može, želi i zna riješiti ovu krizu bez većih problema. Imamo više mogućih rješenja koje trenutno razmatramo i koje ćemo upotrijebiti da se izbavimo iz krize.
Kao što svi mi znamo najbolji pokazatelj stanja u zemlji je HNB koji je danas gotovo prazan. Stanje ide prema nuli, a naš zadnji propali proboj u tome sigurno nije pomogao. Način rada i pristup financijama se mora promijeniti da bi uspjeli u jednom mandatu barem pokrenuti stvari s mjesta. Zasad sam sastavio tim zadužen za Monetary Market te angazirao novog/starog ministra koji će vjerujem riješiti ovu krizu koja nas upropaštava već mjesecima. Pokušat ćemo smanjiti porez u sektorima gdje to bude moguće, te uz neke dodatne poticaje i pametno ulaganje vratiti ekonomiju kakva je i bila prije krize. Moramo biti svjesni da nigdje u svijetu ne cvatu ruže niti sunce sja, no trebamo znati i to da nas jedino pravodobno i pametno ulaganje te nadasve rezanje troškova (ondje gdje je to moguće) mogu izbaviti iz trenutne nezahvalne geopolitičke pozicije. Imajte na umu da su u našem neposrednom susjedstvu dvije Phoenix supresile koje sveukupno imaju oko 50 tisuća igrača i dvije high iron regije. Te dvije supersile nas pošto poto žele vidjeti pod svojom čizmom. Budući da mi nemamo high regija (osim žita) moramo se izvući kako znamo. A to je kao što sam već ranije spomenuo štednja i pametno ulaganje sredstava. Kaže se da se kuća gradi od temelja, a ja kažem da se zdrava država (i jaka vojska) gradi od ekonomije.


OBRAZOVANJE:

Kratko i jasno. Mislim da nam obrazovanje radi kako treba. No vjerem da negrješim kad kažem da se uvjek može bolje. Svi smo svjesni da nam nedostaje igrača kako bismo zadržali korak sa Phoenix silama. U svome mandatu posvetiti ću se promociji same igre te još boljoj organizaciji rada obrazovnih službi. Ukoliko uspijem ostvariti svoje planove u vezi s obrazovanjem mogli bi očekivati jedan veći BABY BOOM te tako vratiti “ravnotežu“ u regiji.


VANJSKA POLITIKA:

Na polju vanjske politike glavnu riječ po pitanju kontakta s ostalim zemljama, razumije se, vodi Ministar Vanjskih Poslova, Gen.Denis ,u dogovoru sa mnom, premijerom i Ministrom Obrane. Glavni cilj će biti ostvarivanje što boljeg položaja u EDEN-u te jačanje dobro susjedskih odnosa sa državama EDEN-a. Poticati ću uspostave novih ambasada i nadati se poboljšanju odnosa sa drugim zemljama te možda i novim savezništvima.


VOJSKA,RATOVI I PARAVOJNE JEDINICE


Što se tiče same vojske na tom području ne bih radio drastične rezove u smislu organizacije. No ne smijemo zaboraviti da smo nedavno izgubili bitku protiv Austrije (Phoenixa) što će nas bojim se u budućnosti skupo stajati, upravo zbog toga neke stvari u vojsci bi bilo pametno preispitati. Medju prvima dali nam je potrebna toliko skupa vojska samo za obrambene zadaće kad ionako imamo aktivirane MPP-e sa većinom država EDEN-a. Za mandata ću se truditi izbjeći napad na susjedne zemlje, osim ukoliko to nebude svrha nekog višeg plana našeg saveza. Zašto? Zbog toga što si ne smijemo dozvoliti još jedan poraz ove magnitude i dodatno pokopati odnose sa susjedima od kojih već sada skoro svi žele vidjeti naše glave na panju. Što se tiče samih paravojski sve ih je više i više. Smatram da nam ne toliki broj paravojski nije potreban te neću poticao stvaranje novih, ali s postojećima sasvim sigurno neću voditi borbu ili ih nedaj Bože pokušati “SRUŠITI“. Što se tiče samoga doprinosa paravojski ona je velika i kao večina eHrvata vrlo sam im zahvalan na tome.


Ukratko cijeli svoj mandat ću fokusirati na rješavanje ekonomske krize u kojoj smo duboko zaglibili te nastojati uspostaviti bolje odnose sa što više zemalja. Nastojati ću ne zapostaviti nijedno područje naše drage eRH i sigurno dati najmanje 120% od sebe da u sljedećem mandatu ispunim vaše, naše i moje ciljeve. Neželim vam lagati da će biti lako ili bezbolno niti da ćemo se slagati oko svega. No siguran sam da ćemo svojim radom i zalaganjem u tome na kraju uspjeti.

Kao što vidite u svoj kabinet sam se potrudio ubaciti pristojan broj mladih i vrlo sposobnih ljudi iz svih naših stranaka koji će se vjerujem ako im date priliku pokazati u punom sjaju i omogućiti bolji eživot svima nama. Imam povjerenja i snosim odgovornost za svakoga od njih te tražim vašu potporu. Stavite nastranu stranačka, vojna i interesna prepucavanja. Dokažite prvo sebi, zatim meni a potom svima ostalima da mi Hrvati možemo živjeti i disati kao jedan kada to želimo i kada smo uvjereni u ispravnost cilja koji je pred nama. Ne tražim od vas da budete poslušnici ili da ne preispitujete odluke vlasti, tražim od vas da ne dozvolite drugima da utjeću na vaše mišljenje. Poštujte svoje, budite brza uma, britka jezika i konstruktivne kritike. Ukoliko to možete ostvariti vaš glas je dobrodošao. Ukoliko nemožete ili ne želite onda ga ni netrebam. Hvala na pozornosti i nek vam je sa srećom.

S poštovanjem... vaš predsjednički kandidat Elbobo

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.