eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ?

Go down

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Empty eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ?

Postaj  Odin The Wanderer 29/7/2010, 10:43

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? 5FGe5

Jeste li se ikada zapitali, može li se promijeniti politički sistem u eRepubliku ? Neki jesu, neki nisu, ustvari vaša stvar. Neki bi rađe da se može uspostaviti diktatura, a neki vole demokraciju. Sve u svemu, odgovor svi znamo, a on glasi NE. Erepublik ima svoja pravila I ne može ih se mijenjati, naravno može ih mijenjati samo naš jedan jedini Bog otac stvoritelj – veliki Admin. Ali u ovom ćemo članku to zanemariti. U ovom ćemo članku postaviti pitanje, može li postojati eApsolutna monarhija ?

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Lujxivfrancuskibmp


eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? UHz8N

Trenutni politički sistem je prilično jednostavan. Imamo predsjednika, imamo kongres. Predsjednik predlaže zakone, kongresnici ih predlažu i onda se glasa, možete biti ZA, možete biti PROTIV, ali možete i biti suzdržani, jednostavno ne glasate niti za da, niti za ne. Predsjednik se bira također glasanjem, kao i kongresnici. Sve lijepo demokratskim putem. No pitanje dalje stoji, kako napraviti eApsolutnu monarhiju.

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? UHz8N

U povijesti (naravno u RL) je bilo mnogo monarha, kraljeva i careva koji su vladali apsolutno, od starih Egipćana, pa sve do Luja XIV. Ukratko ćemo nabrojiti par stvari što nam treba za eApsolutnu monarhiju i njezinog vladara.

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Gdegcairemuse061

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? UHz8N

Kao prvo treba nam šef države, točnije treba nam kralj, car, knez, faraon, poglavica ili jednostavno kao kod nas – predsjednik. Naravno predsjednik ne može državom upravljati kako želi, jer je ispod njega kongres. Kongres čine 40 osoba koje odlučuju o sudbini svih zakona. No predsjednik je vrhovni zapovjednik vojske kao što su bili i u RL kraljevi. Kad se jednom predsjednik izabere, on dolazi u tu super poziciju i stiče brojne ovlasti, no da bi bio apsolutan vladar fali mu moć da donosi sam sve zakone. No niti to nije problem.
Ako se malo okrenete oko sebe, shvatiti ćete da je eHrvatska trenutno eApsolutna monarhija. Imamo predsjednika ( ili da prije kažem – monarha), te nemamo kongres.
Ako tko može predložiti zakon, onda je to samo naš predsjednik, koji je također jedini glasač koji može odobriti taj zakon. Ukratko, on je zakonodavac.

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? UHz8N

Ovim smo putem vrlo jednostavno dokazali, da u erepubliku može postojati eApsolutna monarhija ! Živio eHrvatski kralj Ledinho I veliki !

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Krek24

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Pc5lP

eApsolutna monarhija - san ili stvarnost ? Iiiagebanner
Odin The Wanderer
Odin The Wanderer

Broj postova : 2
Join date : 13.05.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.