eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpanj 2010. - Area51 | Kako preživjeti pTO?

Go down

Srpanj 2010. - Area51 | Kako preživjeti pTO? Empty Srpanj 2010. - Area51 | Kako preživjeti pTO?

Postaj  Dalibor 24/9/2010, 10:46

Srpanj 2010. - Area51 | Kako preživjeti pTO? Area51reloaded
AREA 51 | Reloaded, srpanj 2010.

Dragi prijatelji...

Sjećam se svojih početaka u ovoj igri... to je bilo za vrijeme kad su naš kongres držali eSrbi i eMađari, te tiskali pare i prebacivali ih na svoje račune, dizali poreze i na druge načine uništavali našu ekonomiju.

"25.6. Mađari napadaju Slavoniju, ali Hrvatska se i ovaj put obranila. Isti dan su bili kongresni izbori, i Srbija uz veliku pomoć Mađarske radi TO Hrvatskog kongresa, tj. osvajaju većinu u kongresu. U mjesec dana koliko su imali većinu u kongresu naštampali su u točno: 494497 HRK; 68 GOLD; 750 USD; 400 HUF; 499 CPL; 307 ESP i 1347 RSD. Posljedice su bile tolike da je mjesec dana kasnije Admin uveo Državljanstva i time otežao sve TakeOvere."
"Hrvatska je imala samo Španjolsku kao saveznika, pošto su kongresnici redovno sve saveze odbijali."
** Opširna povijest eHrvatske - drugi dio http://tinyurl.com/3yjktph


Dakle čim sam došao u igru i dospio na IRC kanal #eskola, kojeg sam pronašao u poruci nekog igrača, tamo su mi dali kartu i poslali u eŠpanjolsku da radim kod jednog našeg poduzetnika. Proizvode nismo kupovali na marketu, nego smo imali crno tržište (black market), koji je bio organiziran tako da su na jednom sheetu bile navedene sve hrvatske tvrtke sa cijenama proizvoda, a kupac bi donirao novac na taj org i poslao poruku u kojoj piše koliko proizvoda naručuje. U kratkom roku bi mu roba bila i dostavljena, a na taj način se izbjegavalo plaćanje poreza koji završe u državi, tj. džepovima okupatora.

Moram priznati da mi je to bilo jedno od boljih razdoblja eživota, nije bilo svađa i svi su radili zajednilki kako bi zadržali svakog novog igrača i na boljitku cijele zajednice.


No, po mom mišljenju i iskustvima iz tog vremena evo par savjeta i smjernica...

Ekonomija za vrijeme TOa treba se organizirati na sljedeći način:
- vlasnici naših tvrtki zapošljavaju eHrvate, plaća je minimalac, a razlika se isplaćuje na kraju tjedna donacijom,
- proizvodima se trguje preko black marketa, tj. donacijama koje se mogu dogovarati preko IRC kanala i/ili preko google sheeta,
- radnici koji rade u neprijateljskim tvrtkama rade sa najmanjom produktivnosti (dakle sa najmanjim zdravljem i srećom), na način da prvo obave trening, učenje, ratovanje, pa tek onda rade i zabave se.

Budući smo relativno sigurni od napada naših susjeda (budući da su poništeni svi MPPi, te bi napadom na nas ih aktivirali), vojska može iskoristiti vrijeme da posloži stvari kakve su odavno trebale biti, dakle da se zna lanac odgovornosti, povećati kontrolu financiranja, te smanjiti ovisnost o politici. Naravno i da isplanira povratak okupiranih teritorija pod našu kontrolu.

Treba pojačati aktivnost IRC kanala #eskola na koji je potrebno preusmjeravati nove igrače, te im tamo dati sve potrebne informacije o pronalaženju posla, te ostale savjete u vezi igre. Redovito se trebaju izdavati članci sa uputama novim igračima, a tu veliku ulogu može odigrati i naše Ministarstvo informiranja sa svojim člancima i shoutima.

Politički se treba pripremiti za TO tako da će se dan prije izbora svi eHrvati vratiti u domovinu, te naravno pozvati prijatelje i saveznike iz drugih država da dođu prije izbora u eHR (automatski se odobrava državljanstvo čim se zatraži), te glasaju za naše kandidate na kongresnim izborima. Da bi to uspjelo moramo složiti listu provjerenih kandidata, te zajednički, usmjerenim glasovanjem njih ubaciti u kongres i pokušati dobiti većinu. Na predsjedničkim izborima također je bitno izglasati svog kandidata.

Treba napomenuti i da je ovo idealan trenutak za dovođenje novih igrača nekom organiziranom markentiškom kampanjom na nekom portalu, novinama ili emisiji. Tako bi iskoristili odličan trenutak za babyboom. Stoga svi koji imate smisla za audio/video/grafičko oblikovanje prionite na posao i napravite promo materijale za promocije. Tko ima veze po bilo kojim medijima neka je iskoristi za progurati priču o našoj zajednici.


Stoga nije vrijeme za razjedinjenost i politikanstvo nego zajedništvo kako bi zemlju izvukli iz ove teške situacije. Jedino složnom i organiziranom akcijom možemo se izvući iz ove situacije, a možda čak i kapitalizirati ako dobro odigramo svoje karte.

AREA 51 | Reloaded
Novinski magazin
Srpanj 2010. - Area51 | Kako preživjeti pTO? Potpisdali
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 461
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.