eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpanj 2010. - Izbori za Predsjednika eHrvatske

Go down

Srpanj 2010. - Izbori za Predsjednika eHrvatske Empty Srpanj 2010. - Izbori za Predsjednika eHrvatske

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 15:25

INFO specijal, Day 978

Dragi eSugrađani,

Kao što je već bilo rečeno u prethodnom članku eHrvatskoj prijeti PTO. Nažalost zbog nepostojanja Kongresa bilo tko da se doseli u eHrvatsku moći će uzeti naše državljanstvo bez ikakvog posebnog odobravanja. Time će svi ti igrači ingame de facto postati eHrvati i imat će mogućnost glasovanja na svim izborima u eHrvatskoj.

Da bismo prevenirali PTO osnovali smo jednu zajedničku eHrvatsku stranku, Slobodna eHrvatska, u koju su se trebali uključiti svi eHrvati i preko koje smo trebali zajednički izlaziti na sve sljedeće izbore dok nam god prijeti opasnost od PTO-a. Na žalost već se našao jedan građanin koji je odlučio ignorirati naše molbe, te je osnovao još jednu stranku. Apeliram na sve ostale igrače da se ne povode za njegovim primjerom.Sljedeći test koji je pred nama je odabir jednog službenog kandidata za Predsjednika eHrvatske. Kako je ovo vrlo delikatna stvar u vrlo delikatnoj situaciji za eHrvatsku smatramo da pravo odabira zajedničkog hrvatskog kandidata za Predsjednika eHrvatske imaju svi eHrvati.

Srbi će zasigurno izaći sa svojim kandidatom, a Sr.bin Lipec je već najavio svoju kandidaturu. Stoga je jednostavno nužno da i mi na izbore izađemo samo s jednim kandidatom kako ne bi došlo do nepotrebnog rasipanja glasova. eBiH nam može poslužiti kao ogledni primjer toga što se događa kada se igrači ne mogu dogovoriti oko zajedničkog/ih kandidata.Kao što sam maloprije spomenuo odluku o službenom kandidatu neće donositi nekolicina igrača, nego svi mi zajedno na predizborima za službenog kandidata za Predsjednika eHrvatske.


Predizbori za predsjedničke izbore

Za službenog hrvatskog kandidata za Predsjednika eHrvatske može se prijaviti svaki eHrvat, minimalnog levela 22. Uvjeti su prilično labavi, ali nadamo se da će se kandidirati samo ozbiljni igrači koji imaju jasnu viziju i plan kako eHrvatsku ponovno podići iz pepela.

Dakle, od sada pa do utorka, 27.07.2010., u 15.00h traju prijave za kandidaturu. A kandidirati se možete tako da pošaljete poruku na ovaj org. Naslov poruke neka bude "Predsjednicki izbori", a tekst samo kratka izjava o kandidiranju.

Nakon isteka vremena za predavanje kandidature prijavljeni kandidati imat će 48 sati, do 29.07.2010 u 15h, za objavu službene kandidature u svojim novinama. U tom periodu (27.-29.07.2010.) svi eHrvati koji žele sudjelovati na izborima trebaju poslati poruku na ovaj org kako bi dobili osmeroznamenkasti verifikacijski kod kojim će se na glasačkom formularu potvrditi svoj identitet. Na ovaj način sprječavamo sve neHrvate od glasovanja, ali isto tako zbog višestruke provjere na minimum se svodi i glasovanje botovima.

Nakon isticanja svih kandidatura Ministarstvo informiranja izdat će članak s linkom na sve kandidature, te ćemo svi skupa dobiti 24 sata za promišljanje i odabir najboljeg kandidata.

Službeno glasovanje počet 30.07.2010 godine objavom članka u ovim novinama koji će sadržavati glasački formular, a završit će nakon 48h, tj. 01.08.2010. godine. Kandidat koji na ovim predizborima osvoji najveći broj vaših glasova bit će jedini službeni hrvatski kandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima, a ingame će se kandidirati preko zajedničke stranke Slobodna eHrvatska.Kako se radi o radi o izrazito delikatnoj stvari glasovanje će zbog transparentnosti biti javno, a spread sheet (glasačka kutija) u koji će stizati rezultati glasovanja bit će javan i svima vidljiv u svakom trenutku.

Također osnovat će se i posebno izborno povjerenstvo koje bi trebalo nadzirati tijek, regularnost i transparentnost samih izbora, te u slučaju kakvih sumnji u varanje na predizborima (npr. ukoliko uoče glas koji potječe od bota) odlučiti o sudbini takvog glasa nadpolovičnom odlukom svih članova. Prijedlog je za sada da članovi toga povjerenstva budu predsjednici ili predstavnici bivših top5 stranaka + istaknuti članovi naše eZajednice. Imena potencijalnih članova o kojima se razmišljalo za sada ne mogu objaviti, jer ipak za to prvo trebamo dobiti njihov pristanak.

Smatramo da ne postoji transparentniji i pravedniji način izbora zajedničkog kandidata od toga da ga izaberemo svi skupa. Nadamo se da ćete i vi podržati ovu metodu izbora.Također vas sve molimo da potpišete

Peticiju protiv PTO-a eHrvatske.


U peticiji se zahtjeva od Admina da zaustave dobivanje hrvatskog državljanstva do ponovnog oformiravanja eHrvatskog Kongresa. Kao građani eHrvatske imamo pravo to tražiti, jer je eHrvatska pokrenula dva RW-a koji su uslijed buga prerano bili zatvoreni. Da se to nije dogodilo eHrvatska bi na vrijeme dobila teritorij i mogli bismo se kandidirati za Kongres. Stoga je ovaj apel Adminima u potpunosti opravdan.

Iako smo ponovno pokrenuli dva RW-a i oslobodili obje regije za očuvati eHrvatski Kongres bilo je prekasni. Kao što znate, Srbi se pripremaju na PTO eHrvatske. Taj PTO im je omogućen upravo time što su zatvorena prva dva RW-a koja bi završila na vrijeme da postavimo svoje kandidate za Kongres. Do ovoga ne bi došlo da su admini radili svoj posao. U cilju prevencije tog PTO-a potpišite ovu peticiju.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Asklepije
Ministar informiranja

AlenDuia
Zamjenik ministra informiranja

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.