eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpanj 2010. -NEKOLIKO SAVJETA

Go down

Srpanj 2010. -NEKOLIKO SAVJETA Empty Srpanj 2010. -NEKOLIKO SAVJETA

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 15:31

Pozdrav svim dragim eSugrađanima.

Red je da se prvo predstavim. Ja sam novoizabrani ministar informiranja, u igri me znate pod imenom Agrammon. Dosadašnji doministar je ostao nepromijenjen i on je AlenDuia.

Rad ovog Ministarstva u posljednje vrijeme bio je kvalitetan, pravovremen sa informacijama, a to se naročito moglo primjetiti kod organizacije predizbora i samih izbora za predsjednika države. Sve je odrađeno na vrlo visokoj razini.
Kako se možemo poboljšati?
I mi smo samo ljudi sa svojim vrlinama i manama, a i RL obvezama, stoga nam možda neki bitan događaj promakne, ali da Vi nebi ostali uskraćeni za taj događaj, slobodno nas upozorite što bi bilo korisno kao informacija za širu zajednicu i mi ćemo se potruditi što promptnije izaći sa člankom. Znači, ako primjetite neku hvalevrijednu akciju koju provodi netko od Sugrađana, ako ste saznali za neku aferu i imate dokaze, pošaljite privatnu poruku na Ministarstvo Informiranja RH ili na Agrammon. Želimo kao Ministarstvo biti Vama na usluzi, a ujedno i popratiti sve bitne događaje koji su važni za Vaš eŽivot.Kao što ste svi primjetili u zadnje vrijeme je popularno hackiranje svega što je moguće hackirati, reklame, shoutove, članke u novinama, razne linkove pa i same accounte. Svi smo frustrirani tim događajima jer nam ubija i ono malo zadovoljstva koje smo u igri imali.

Savjet Ministarstva je da se suzdržite od otvaranja privlačnih reklama gdje Vas pozivaju na neke nagradne igre gdje ćete zaraditi više stotina golda, koliko god neke mlade dame bile privlačne, nemojte otvarati te linkove, jer takvi članci i reklame su vjerojatno prvi hackirani.


Što se tiče Vaših accounta. Sigurno je frustrirajuće kada se logirate i vidite da Vam je netko prčkao po accountu, ukrao teško stečene golda ili rasprodao Vašu imovinu. Jasno nam je da ne postoje neprobojne šifre, ali barem otežajte hackerima put do Vašeg accounta.

Šifre neka vam budu skup znakova koje nemaju smisla (ideja dSoKre). Otvorite bilo koji text editor (Notepad, Word itd.) i ukucajte niz random znakova tako da doslovno prstima prošarate po tipkovnici (primjer: =/N$Zveu nu9<v3ućiapqiu3ššu90Ušu). Spremite taj dokument tako da uvijek možete napraviti copy/paste šifre jer sigurno nitko neće pamtiti ovakav niz znakova.
Ono što je važno, šifru često mijenjajte.

Drugi način kako složiti šifru je sličan prvoj verziji, ali ovaj put koristite ipak donekle smisleniji skup znakova. Još uvijek je potrebno raditi save u text editoru, jer iako razumljiva teško da ćete popamtiti gdje ste stavili veliko slovo, gdje malo, gdje broj zamjenjuje određeno slovo (primjer: 0vo_j€ möj4 N0va-sH1ffra.).

Treći način je postavljanje šifre koju možete upamtiti, ali koja nije prejednostavna. Ovdje koristite pojmove i imena nečega što vam je drago i zapamtljivo u kombinaciji sa poznatim brojevima. Preporuka je neka ti brojevi ne budu PIN-ovi Vaših bankovnih kartica
(Primjer: Snjeguljica727DUGI).

Dodatak za kreiranje šifri (preporuka od igrača BoKi StoKa):

online generatorOno na što bih još skrenuo pažnju su članci i komentari. Vrlo je lako nasjesti i biti isfrustriran i staviti neki komentar ili napisati članak zbog kojeg zaradite Adminovu nagradu u obliku 0.5 FP ili trajnog bana. Kako tome doskočiti? I ja mnogo puta vidim neki srpski članak ili komentar gdje bi autoru strusio sve po spisku, ali ako nemate dovoljnu dozu samokontrole onda učinite ovako. Otvorite neki od text editora i svaki put kada dobijete inspiraciju u vidu niza psovki gdje kvalitetno obuhvaćate članove obitelji, životinje i razne predmete i dijelove tijela u jednu veselu nakupinu, sve to ispišite u taj text editor, a u stvarnom članku kada Vam šećer padne ostavite kulturan komentar ili još bolje uopće nemojte komentirati. Provjereno najbolji lijek protiv trolova je potpuno ignoriranje.

Za one koji se čude zašto su im neki članci obrisani, a nije bilo ništa uvredljivo, nacionalno inspirirano, shvatite da interpretaciju vaših članaka opet donosi neka osoba koja to može shvatiti drugačije nego Vi. Savjet je da pišete isključivo o igri, vojne analize, statistike, o hvalevrijednim akcijama, a sve one članke gdje pribijate Admina na kolac, gdje uplićete RL događaje zbog emocija koje su Vas preplavile pokušajte iskontrolirati i suzdržite se od pritiskanja publish.
Još jednom dobro pročitajte pravila erepublika, jer imam osjećaj da su ih mnogi zaboravili ili nisu nikad ni pročitali.

eRepublik pravila

Posebno pogledajte točku 2. i 3., jer na ovome padaju i najhrabriji.Za ovaj put skrenuo bih pozornost na dva tutoriala. Jedan je opčenito o V2, a jedan je o spajanju na chat. Dođite na chat, mnogo toga se u ovoj igri odvija preko chata i ako se ogradite od tog dijela sama igra bi mogla ubrzo postati dosadna. Znate onu: Nitko nije otok.
Mnogi od nas se u igri i zadržavaju zbog chata i druženja sa ljudima.

v2 tutorial

chat tutorial
Ministar informiranja: Agrammon
vMI: AlenDuia

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.