eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kolovoz 2010. - INFO minute - novi način konzumiranja hrane

Go down

Kolovoz 2010. - INFO minute - novi način konzumiranja hrane Empty Kolovoz 2010. - INFO minute - novi način konzumiranja hrane

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 15:37

INFO minute, Day 1001

Drago naše ePučanstvo,

u ovom broju između ostaloga možete pročitati:
- novi način konzumiranja hrane
- prijevod UPDATE insidera
- novosti iz vlade
Novi način konzumiranja hrane! VAŽNO!!U ovom trenutku, jedna jedinica hrane se uzima iz vašeg spremišta, na početku svakoga eRepublik dana. Sa ovim promjenama, moći ćete konzumirati hranu sa prvog mjesta u vašem skladištu klikom na gumb EAT FOOD na side bar-u.Više puta na dan; moći ćete vratiti do 300 zdravlja na dan.

Uzimajući u obzir da će zdravlje i sreća dobiveni od određene hrane biti možda veći nego što trebate u danom trenutku, trebati ćete urediti vaše skladište prije korištenja ove nove opcije. Ukoliko nemate hrane u skladištu, isti gumb će vas preusmjeriti na tržnicu.

Naravno, ovaj novi sistem ručne potrošnje hrane će napraviti automatsku konzumaciju zastarjelom; tako da se hrana neće računati na početku novoga dana u izračunu zdravlja/sreće. Jedina stavka koja će biti uzeta u obzir će biti prva kuća iz vašeg skladišta.. Za one koji vole matematiku, opišimo količinu zdravlja/hrane dobivenu od kuće sa H. Na početku svakog dana svaki građanin će izgubiti/dobiti X zdravlja/sreće. Evo kako je X izračunat:
* Ako imate <=10 health: X = H-1
* Ako imate 10<health<=50: X = H-2
* Ako imate 50<health<=80: X = H-3
* Ako imate 80<health<=100: X = H-4

Skupa sa ovom promjenom, ukloniti ćemo “70 health check” opciju (ako se borite u jednom danu, sutra nećete dobiti besplatnih 70 zdravlja) feature To je zastarjelo, i…priznajemo…primili smo više od očekivanog broja žalbi da ovaj dio ne radi dobro.

Odlomak iz eRepublik Insider-aNadogradnja 1, Dan 1001, 02:30

Zbog vaše sigurnosti, moći ćete dodavati tekst u eRepublik člancima koristeći samo BB Code, HTML neće biti moguće koristiti. Ove promjene su nedavno napravljene i na vašim shoutima(uzvicima) stoga neki shouti vaših prijatelja izgledaju „čudno i nepravilno“ zato što su koristili HTML. Ovo nije bug, samo se morate prilagoditi kodovima i sve će biti uredu.
Ministarstvo obrazovanja poziva zainteresirane građane da se prijave za rad kao mentor. Priložili su i mali tekst:
Ministarstvo obrazovanja podsjeća sve koji imaju osnovno znanje o eRepubliku i želju pomagati novim igračima da se uključe u rad Mentora.
Ne zahtijeva puno vremena a doprinos je značajan u jačanju eHrvatske.
Ako želite postati mentor prijavite se na ovaj link,
Pročitajte Upute za mentore i dođite na kanal #mentor po detaljnije upute.


Ministarstvo obrane je dobilo novu adresu eMORH. U najnovijem članku ministar traži za vote i sub radi lakše komunikacije sa građanima.


Ministarstvo ekonomije je zadnjih dana izdalo 3 članka: Ekonomija - novi početak u kojem se predstavlja novi ministar, Ekonomija - ajmo na posao i Javni poziv gdje ministar elektorus obavještava o pokušaju sastavljanja Ekonomskog Vijeća eHrvatske.


Ministarstvo informiranja je, kao što vidite, odlučilo ponovno vratiti novine INFO minute na stari izgled. Želja ministarstva je bila zaposliti dio ljudi koji su prije radili u MI-u zbog profesionalnosti u odrađivanju svojih zadataka,ali nažalost je većina upitanih odbila zbog RL-a.
Molimo sve zainteresirane koji prate važne edogađaje i imaju želju pisati da nam se jave na PM orga ili na chatu potražite ministra AlenDuia.


Ministarstvo vanjskih poslova će prema riječima ministra dado007 praviti provjeru aktivnosti trenutnih veleposlanika te zaposliti nove koji su voljni raditi taj posao jer znaju da na taj način mogu pomoći edomovini.
Donosimo Vam rezultate stranačkih izbora u eHrvatskoj:

Slobodna Hrvatska - Pobjedila Frojla sa 85.26% glasova, a u stranci je glasalo 441 građana.

Srpsko Hrvatski Savez - U ovoj stranci je glasalo 191 građana. Kandidati Asklepije i Nubix su imali jednak broj glasova (48.17%) pa je
pobjedu odnio Asklepije zbog većeg expirienca.

Free Croatia - Pobjedio je Ivan Marko (48.24% glasova), a odmah iza njega je bio saki.04 sa razlikom od 5 glasova (42.35%). Glasalo je 85 građana.

Hrvoje Sutic Party - Pobjedio Hrvoje Sutic (63.16% glasova). U toj stranci je glasalo 21 građana.--------------------------------------------------------------------------------


ANTI-TO - Kongresni izbori (party Slobodna Hrvatska)

eHrvatska trenutno ima 5 regija, i prema pravilima eRepublika, pravo na najviše 40 kongresnih mjesta. Tih 40 kongresnih mjesta se raspodjeljuju na 7 mjesta po regiji te 5 'wildcards'.

16.08.2010. održan je sastanak koji je organizirala Frojla, predsjednica stranke Slobodna eHrvatska. Evo izvješća sa tog sastanka:

Na sastanku su bili pristutni predstavnici top 5 stranaka prije brisanja eHrvatske, gdje je dogovoreno da će u okviru stranke Slobodna eHrvatska na kongresne izbore izaći 35 kandidata. Svaka stranka predložit će 7 kandidata. Ostalih 5 mjesta bit ce dodijeljena kandidatima manjih stranaka. Obzirom da se radi o anti-TO projektu, koji zahtijeva dodatne pripreme i predradnje, krajnji rok za predaju popisa predloženih kandidata je 18.08.2010. (srijeda) do 23h (14h erep vrijeme).

Frojla

Predsjednica stranke će provjeriti listu predloženih kandidata, oformiti konačni popis i odobriti ga.
Savjetujemo novim igraćima (a i starima koji još nisu) da dođete na hrvatski forum eDomovina

Također Vas pozivamo da nam se pridružite na nacionalnom chatu #eHrvatska.
Kratki tutorijal za nove igrače
Kako se pravilno boriti
Chat kanal za nove igrače
Chat kanal za kordinaciju u borbi
CK obrazac za pomoć kod niskog healtha i happinesa

Ured dobrodošlice i dalje pomaže novim igračima do lvl 11 sa kruhom i
informativnom porukom i odgovorom na sva vaša pitanja.
Obrazac za registar


INFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske

v.d. Ministar informiranja: AlenDuia
Uredništvo: msabdeli, AlenDuia
Grafičko oblikovanje: prdenko

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.