eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rujan 2010. - INFO minute: Nove promjene u eRepublik-u, Porezna reforma

Go down

Rujan 2010. - INFO minute: Nove promjene u eRepublik-u, Porezna reforma Empty Rujan 2010. - INFO minute: Nove promjene u eRepublik-u, Porezna reforma

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 15:47

INFO minute, Day 1037

Drago naše ePučanstvo,

U ovom broju možete pročitati:
--> Rad kongresa, porezna reforma
--> O prijedlogu novog ustava
--> Mefest
--> Ostavka MoD-a odbijena
--> Novosti u Erepubliku

Rad kongresa, porezna reforma

Kongres je prije tri dana stavio na glasanje kompletan paket novih poreza. Rasprava o usklađivanju poreza se rastegla na tri stranice u kongresnom podforumu te je, uz male preinake kroz raspravu, došlo do sljedećeg prijedloga:- Food
Income porez na kruh iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 7 posto.
Import tax je stavljen na 30% kako bi se zaštitili domaći proizvođači i potakla veća proizvodnja domaćeg kruha. U slučaju da istog nestane na našem tržištu porez nije prevelik i bit će ponuda izvana.

- Ticket
Income porez na karte iznosi 10% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 7 posto.
Import tax je smanjen na 10% zbog nedovoljne domaće ponude Z4 i Z5 karata.

- House
Income porez na kuće iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 5 posto.
Slična stvar kao i kod kruha, import tax balansira između zaštite domaće proizvodnje i uvoza, a PDV je nizak kako kuće ne bi bile preskupe.

- Hospital
Income porez na bolnice iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 1%, a VAT (PDV) 5 posto.
Import tax kod bolnica nije bitan jer njih ionako samo država može kupiti, a u tom slučaju će bolnicu kupiti od državne firme. U slučaju da država nema firmu dovoljne kvalitete kakve joj bolnice trebaju, nizak import tax će ohrabriti strane ponuđače.

- Defense system
Income porez na ombrambene sustave iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 1%, a VAT (PDV) 5 posto.
Za defense sustave vrijedi ista stvar kao i za bolnice - kupuje ih samo država koja bira od koga će kupiti.

- Rifle
Income porez na puške iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 7 posto.
Pošto su puške najeftinije oružje podignut je PDV u odnosu na ostala oružja.

- Tank
Income porez na tenkove iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 5 posto.
Import tax od 30% čuva tržište od poplave slabijih tenkova, ali za proizvođače Q5 tenkova smo još uvijek relativno zanimljivo tržište.

- Artillery
Income porez na artiljeriju iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 5 posto.
Ista stvar kao i za tenkove, ponuda jačih artiljerija nije dovoljna, a zaguševenje tržišta škart robom je spriječeno.

- Air unit
Income porez na helikoptere iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 30%, a VAT (PDV) 5 posto.
Princip za tenkove i artiljeriju vrijedi i tu - nedostaje Q5 domaće ponude, rješeno relativno visokim import taxom.

- Grain
Income porez na žito iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 99%, dok VAT za sirovine ne postoji.
Income tax je stavljen na 99% kako bi zaštitili sve naše firme pošto imamo high grain regiju (Slavonija).

- Oil
Income porez na naftu iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 3%, dok VAT za sirovine ne postoji.
Income tax podignut je na 3% što neće previše smetati uvoznicima, ali će donjeti nešto više novaca u blagajnu državi.

- Titanium
Income porez na titan iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 3%, dok VAT za sirovine ne postoji.
Income tax podignut je na 3% što neće previše smetati uvoznicima, ali će donjeti nešto više novaca u blagajnu državi.

- Stone
Income porez na kamen iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 3%, dok VAT za sirovine ne postoji.
Income tax podignut je na 3% što neće previše smetati uvoznicima, ali će donjeti nešto više novaca u blagajnu državi.

- Iron
Income porez na željezo iznosi 20% (odbija se od plaće i prilikom vađenja novaca iz firme), import tax (porez koji se dodaje na cijenu proizvoda koji dolazi izvana) je 3%, dok VAT za sirovine ne postoji.
Income tax podignut je na 3% što neće previše smetati uvoznicima, ali će donjeti nešto više novaca u blagajnu državi.Odbijena ostavka MoD-a

Zbog nesuglasica i nesporazuma ministar obrane (Minister of Defence) Marcus Aurelius Antoninus je podnio ostavku koja je odbijena od strane predsjednika i kongresa te on nastavlja sa svojim dužnostima. Do nesporazuma je bilo došlo zbog neupućenosti u radu firme koja je u vlasništvu vojnika 7. gardijske brigade Pume. "Fond za Pume" je otvoren od donacija vojnika kako bi se otvorila food firma u kojoj vojnici rade kruh za potrebe akcije i za to ne dobivaju novac od države (ni za plaće, ni za sirovine koje se koriste za izradu), a financira se prodajom viška kruha na tržištu.Novosti u eRepubliku

U najnovijem članku, admin objašnjava nove promjene u nekim aspektima eRepublika.
1. Ukida se time managment. Više ne radite i ne trenirate određeni broj sati, nego fiksno. Plaća je sada izražena po danu, a ne po satu.
2. Ukidaju se odmor i učenje. Dok radite skill će vam se povećavati kao da ste prije radili i učili.
3. Health i happyness od sada se kreću ovako: health pada proporcionalno kvaliteti firme (viša kvaliteta - veći pad healtha), dok happiness padne za 2 u radu, dok na treningu izgubite jedan health i jedan happiness.

U narednim tjednima slijede nova- stara poboljšanja igre. Djelomično vraćanje ratnog modula te ukidanje happinessa. Pratite adminove službene novine kako bi ostali u toku.Izglasavanje novog Ustava

Na kongresnom podforumu službenog hrvatskog eRepublik foruma novi prijedlog Ustava je stavljen na izglasavanje. Na žalost, nije se javio dovoljan broj kongresnika te je glasanje propalo zbog nedostatka kvoruma. Prijedlog Ustava i glasače možete vidjeti tu, a raspravu ovdje.

Ministarstvo obrane je napravilo rezultate istrage o trošenju kuna HV-a. U tome možete pročitati o rezultatima istrage koja se provodila unutar HV-a.


Ministarstvo obrazovanja vas poziva da ponekad pogledate na forum na topic ministarstva gdje možete vidjeti na čemu ministarstvo trenutno radi.


Hrvatska narodna banka je izdala svoje prvo izvješće ovog mjeseca koje možete vidjeti na ovom linku.


Ministarstvo ekonokomije vas još jednom podsjeća da se na ovom linku možete prijaviti za Mefest. Kanal Mefesta je #Mefest.


Ministarstvo informiranja nastavlja sa pripremama za MM projekt iako postoji mogućnost da se projekt neće moći ostvariti. Više o projektu čitajte u sljedećem izdanju INFO minuta. Još jednom vas podsjećamo da ovdje možete postaviti sva pitanja upućena ministru, a ovdje možete vidjeti predstavljanje MI za rujan.

Trenutno stanje u strankama*
Slobodna eHrvatska - 489 članova (PP Djani Ujkan Marich)
Ekipa za bolju eHrvatsku - 140 članova (PP Hunter1911) TO-ana (prema izjavi članova)
HDS - 133 članova (PP Argrob)
HLD - 84 članova (PP Filemona)
HRS - 72 članova (PP msabdeli)
Stranka za duboku penetraciju - 21 članova (PP ivanveliki)

Podsjećamo vas da uskoro počinju izbori za kongres. Prijave su moguće već sada!*Iz razloga što je već bio napravljen članak o rezultatima izbora, MI nije pisalo o izboriam da nebismo ponavljali tekst već napisan u nečijim novinama

Intervju o Mefestu

redakcija MI: Za početak nam se predstavi.
Wrapcheus: Moj ingame nick je Wrapcheus. Rođen sam 691 dana eSvijeta. Za igricu sam saznao preko facebooka. Odmah sam se tada pridružio Gušterima, a tada su upravo bili osnovani. Polako sam počeo dolaziti na chat i družiti se s ljudima i tako sam jedan dan na shoutovima vidio da je dsokre pokrenuo Ekipu. Dotada sam bio u HLD-u. Onda sam se prvi puta susreo s dsokreom i prvi puta ušao u kongres. Do danas sam skupio 5 kongresnih medalja.

redakcija MI: Kako si dospio u Mefest i koja je tvoja dužnost tamo?
Wrapcheus: Na zamolbu dsokre prihvatio sam obnašati duznost u Mefestu. Moja dužnost u Mefestu je pružiti usluge kupcima, to jest biti preprodavač artikala. Znači moj posao je uzeti narudžbu, provjeriti je i ispuniti.

redakcija MI: Svi smo već čuli o Mefestu, ali ukratko nam ponovi o njemu.
Wrapcheus: Mefest je napravljen sa svrhom da bude posrednik u trgovanju produktima koji će biti kupovani isključivo sa eHrvatskog marketa. To znači da to je org sa kojeg mi vršimo kupovinu proizvoda. Od njega password imamo samo dSoKre, tipec1995 i ja. Naziv je došao od mješavine imena Merkura boga trgovine i Hefesta zaštitnika obrtnika. Ja sam dSoKreu predložio a se zove Hefest, ali zato jer je već to ime puno korišteno na erepu dSoKre je smislio ovu mješavinu. Mi stampamo kunu za 0.005 golda a prodajemo za 0.012 što je zarada od 0.007 g što je više od 100% a u to nije uračunat porez koji odlazi u hnb tijekom kupovine nekog produkta. S mefestom uspijemo sniziti produkt preko 15 posto. Sav novac koji zaradimo ide u HNB što će se vidjet iz izvješća koje ćemo objaviti na kraju dSoKreovog mandata. Članak Mefesta možete vidjeti na ovom linku: http://tinyurl.com/MefestNews

redakcija MI: Želiš li nešto nadodati?
Wrapcheus: Kupujmo preko Mefesta jer tako pomažemo sebi a i državi!

Zahvaljujemo Wrapcheusu na intervjuu.

mIRC turtorijal
Kratki tutorijal za nove igrače
Kako se pravilno boriti
Chat kanal za nove igrače
Chat kanal za kordinaciju u borbi
CK obrazac za pomoć kod niskog healtha i happinesa
Ured dobrodošlice i dalje pomaže novim igračima do lvl 11 sa kruhom i
informativnom porukom i odgovorom na sva vaša pitanja.
Obrazac za registar


Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske
Ministar informiranja: AlenDuia
Redakcija: McPingvin, AlenDuia
Gost dopisnik: Wrapcheus
Grafičko oblikovanje: prdenko

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.