eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Studeni 2010. - INFO MINUTE-buran tjedan iza nas [EDIT]

Go down

Studeni 2010. - INFO MINUTE-buran tjedan iza nas [EDIT] Empty Studeni 2010. - INFO MINUTE-buran tjedan iza nas [EDIT]

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 21:09

Cijenjeno ePučanstvo,

došlo je vrijeme da vam se obratimo nakon ovog burnog tjedna i još burnijih događanja danas.
U ovom broju možete pročitati:

-Hakiranja, provaljeni passwordi, hateri i slične ilegalne radnje.
-Promjene u načinu treniranja, Day chage opet u 9:00
-Mefest
-Osvrt na izbore
-Intervju s ex MoD-om, Razz-Vuom-osvrt na Vojvodinu
-Preporuke za članke


Pa krenimo redom:

HAKIRANJA, PROVALJENI PASSWORDI, HATERI I SL.:

Kao što već vjerojatno znate, danas ranije popodne hakiran je account novoizabranog predsjednika retrodevila. U tu svrhu, on je sam zatražio privremeni ban, u svrhu sprečavanja daljnje štete. Nažalost, iako je brzo reagirao, stanovita šteta je već počinjena. U nastavku dana, dogodilo se još nekoliko nemilih događaja, koje je vjerojatno uzrokovala ista osoba koja je provalila u Predsjednikov account.

Bez navođenja imena, reći ćemo da su se po chat kanalima dilali RL podaci određenih eRepera i eReperica, a večeras je hakirano još nekoliko accounta uglednih i poznatih ili manje poznatih eRepera. Netko se očito zainatio i to ozbiljno.
U ovom trenutku, retrodevil nije dostupan, a iz očitih razloga, ne može objaviti svoje prvo obraćanje javnosti, koje je sročio danas popodne. Nas nekolicina iz Vlade se čuje s njim i, premda je ogorčen i razočaran postupcima pojedinaca, zadaci su razdijeljeni i sve je pod kontrolom. Dok se stvar ne riješi, molimo vas da ne širite paniku, ne dajete lažne i poluinformacije. Situacija je privremena i bit će vrlo brzo riješena. Kao što vidite, sva ministarstva uredno rade i stvari idu svojim tijekom.

Ipak, ukoliko imate podatke o tome tko je počinio ova (ne)djela, obavijestite odgovorne, bez obzira na svoje mišljenje o dotičnim eReperima, jer ovo se tiče svih nas.

Građane molimo da:

-Ne klikću na ništa što im se čini sumnjivo, da paze kome daju svoje paassworde te da o svakoj poduzetoj radnji prvo razmisle.
Ukoliko imate kratak password, promijenite ga u neki malo dulji, koji će se sastojati od kombinacije velikih i malih slova, brojeva, te znakova kao što su &%$# i slično.

MEFEST

Kao što ste već mogli uočiti u mnogobrojnim shoutevima, člancima i drugim objavama, trenutno bi bilo i više nego potrebno da sve veće (a po mogućnosti i nešto manje) nabavke obavljate preko Mefesta..


ŠTO JE MEFEST?

Za neupućene, Mefest je projekt koji bi vam trebao omogućiti nabavku željenih proizvoda po povoljnim cijenama, i to na način koji nam je trenutno vrlo bitan, kako ne bismo rušili ekonomiju eHr.


ZAŠTO MEFEST?

Nakon što su nastupile promjene po pitanju strengtha, mnogi su od vas dobili mape i dali se u potragu za zlatom. To je kao posljedicu automatski imalo veću količinu zlata u opticaju. S obzirom da je u isto vrijeme nastupila opća mobilizacija, masa ljudi krenula je mijenjati to zlato u kune da bi, naravno, radili što veći damage.
Problem je u tome što bi prevelika količina kune u opticaju srušila cijenu iste, a mi želimo da naša moneta bude jaka


KAKO STVAR FUNKCIONIRA?

Jednostavno
Prijavite se putem prijavnice:


https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDhzU25JWXdSM1I3V2doeVFHT1dMM0E6MQ

u kojoj ćete navesti svoje podatke i količinu proizvoda koje želite. Za one koji se muče s matematikom, potreban je kalkulator.

Potrebno je prvo na Marketplaceu naći proizvod koji želite kupiti, te mu pogledati cijenu u kunama. Tu istu cijenu pomnožite 0.012 i dobijete iznos golda koji je potrebno donirati na sam Mefest. Kupnja funkcionira isključivo preko golda-to i jest poanta cijelog projekta. Minimalni šoping mora biti od pola golda!Primjer.

Trenutno je najpovoljnija cijena Q1 tenka 6.18 kn.


6.18 x 0.012= 0.07416 golda

Trenutni tečaj: 1 GOLD = 62.239 HRK

62.239 x 0.07416 = 4,6156 => cijena jednog tenka


Naravno, kao što smo napomenuli, nužno je da narudžba bude veća od 0.5 golda, ali sasvim se lijepo vidi kako možete štediti na ovaj način.
Jedini eventualni nedostatak ove super stvari jest to što zbog općeg ratnog stanja, proizvode ne dobijete odmah, nego morate koji sta pričekati na njih. Drugim riječima, malo im je gužva


Zato se krenite u nabavku ranije i naoružajte se i nahranite prije nego se krenete boriti.
Iako se u svjetlu novih događaja čini da su izbori, daleko iza nas, bio bi red da se spomenemo i njih:

OSVRT NA IZBORE:

Za predsjednika eHrvatske u studenom su se kandidrali Retrodevil (kandidiran preko HLD-a, podržan od strane SKH-a) i Djani Ujkan Marich (kandidiran preko Slobodne eHrvatske, podržan od strane HDS-a, HSP-a, Ekipe i HNF-a). Pobjedio je Retrodevil s 9.24% glasova više od Djanija.


Retrodevilovom pobjedom aktivirani su novi National goalsi:


- Increase GDP by 1%
- Control 1 new region - Vojvodina
- Control 3 new regions - Central Transdunabia, Southern Transdunabia, Western Transdunabia

Pomozite nam da ih zajedno ostvarimo


PROMJENE U NAČINU TRENIRANJA:


Uvedene su velike promjene u vojnom modulu:

Svi su skilovi ujedinjenji u jedan "strength", računa se u poenima, a osnovnim treniranjem
treniranjem se dobije 5 poena, 100 poena je potrebno za osvajanje Super Soldier medalje.

S ovim promjenama je koristenje boostera pri treniranju postalo isplativije.
Bacimo se na računicu:

U primjerima koristimo opciju koristenja 2 referala i s ubrojanim poenom od rewarda:

-Ukoliko koristite besplatni booster dobivate dnevno 7.5 poena, te jednu mapu u 14 dana

te uzmemo li da je jedna mapa prosjecno 5 golda, zaradite 0.35 golda dnevno

-Ukoliko koristite booster od 0.19 dnevno dobivate 9.5 poena, te jednu mapu u 11 dana

Te uzmemo li da je jedna mapa prosjecno 5 golda, a potrosili ste 2.09 na booster, zaradite 0.26 golda dnevno

-Ukoliko koristite booster od 1.49 dobivate dnevno 12 poena , te jednu mapu u 9 dana, te uzmemo li
da je jedna mapa prosječno 5 golda, potrosili ste 13.43, u minusu ste 0.93 golda dnevno

-Ukoliko koristite booster od 1.79 dnevno dobijete 17 poena, te jednu mapu u 6 dana, uzmemo li da
je jedna mapa prosječno 5 golda, potrosili ste 10.74, a u minusu ste 0.95 golda dnevno


Osim sto su uvedeni novi rankovi, doslo je i do smanjivanja postojećih

Tabela novih rankova:

http://wiki.erepublik.com/images/8/8a/New_Ranks.jpg

Doslo je i do promjene omjera influenca s rank poenima, umjesto dosadnjašnjih 100%, od sada ide
samo 10% influenca u rank poene, ovo će usporiti napredovanje.

DAY CHANGE

Kao što su već mnogi uspijeli zamijetiti, PROMJENA DANA OPET NASTUPA U 9:00 po našem vremenu. Shodno tome, prilagodite ranojutarnje radnje.

BUG. Očito se prilikom implementacije mnogih promjena potkrala poneka greška jer mnogima od vas izbacuje da su radili tek 1 dan (1 day in a row). Nadamo se da će taj bug (jer je očito o tome riječ) biti ubrzo riješen. Ukoliko se to ne dogodi, uvijek imate opciju pisanja ticketa adminu.


INTERVJU: RAZZ-VU (ovo se rimuje)

Redakcija MI: Za početak, reci nam nešto o svom početku u eRepu.

Razz-Vu Počeo sam kao vrlo mlad, nakon što sam na srpskom političkom forumu vidio zaspamavanja sa kukanjem da ih Hrvati gaze ( TO ).

Redakcija MI: A što si na srpskom političkom forumu radio?

Razz-vu: Trolao
Zadržao me chat u igri, tada još onaj stari xat. Čim sam postao captain ušao sam u HV u 5.GB kojom je tada zapovijedao web. Poslije postao zapovijednik iste, pa kasnije bio i vMoD za Gardijske, i sad zadnje MoD, uglavnom cijeli ezivot u vojsci do jučer.


Redakcija MI: Reci mi, smatraš li ovaj mandat u kojem si bio MoD uspješnim i što misliš, je li bilo grešaka u tvom radu?

Razz-vu: Moj mandat počeo je burno, prvi dan je uvedeno pravilo o MPP-ima, odmah su nas napali Srbi i Huni, nismo izgubili nijednu originalnu regiju, obrisali smo Slovence i time uklonili jednu prijetnju nama,značajno smo pomogli istjerivanju Srba iz Azije. Mađare smo ložili malo-malo. Da je bilo više golda, tko zna gdje bismo danas bili. Uvijek možee bolje, ali ne vidim neku veliku grešku što se nas tiče. Što smo bili zacrtali za "pod muss", to smo i uradili.

Redakcija MI: Kakvo je tvoje osobno mišljenje, a kakvo je mišljenje ministarstva o vojnicima-kongresnicima?

Razz-vu: Dok smo imali tone aktivnih ljudi, iz HV-a se izbacivalo kongresmene. Sad je, nažalost, situacija drukčija. Druga stvar: sad po ovim novim pravilima preko 90% akcija se odrađuje preko MPP-a, tako da ne vidim više razlog za izbacivanje. Politika je zabranjena na vojnim kanalima, HV ima oko 400+ ljudi, od toga ih je 8 u kongresu. Ne vidim čemu tolika frka. Shvatite da je ovo igra.

Redakcija MI: Na čiju inicijativu je bio pokrenut napad na Vojvodinu? Koliko je otprilike golda potrošeno i jesu li očekivanja bila velika?

Razz-vu: Vojvodina je trebala biti napadnuta dan ranije. Nažalost, Rumunji nisu bili taj dan online. Napad je isplaniran sa EDEN-pm, CROMANIA je vodila glavnu riječ. Naravno da smo očekivali puno, jer su Srbi bili istrošeni u branjenju svojih kolinija. Peh je bio dodijela mase mapa od admina. No bolje da su oni potrošili te mape u branjenju svojih regija nego obratno, da smo se mi morali braniti. Dali smo preko 1000 golda za tenkanje.

Redakcija MI: Što misliš, tko je više izgubio?

Razz-vu: To je bar jednostavna računica. Ako su oni tukli preko 50%, znači da su i toliko golda više spržili.

Samo bih dodao: Što se tiče traženja točnih podataka o zapovjednicima i broju vojnika po brigadi-to nitko živ u erepu ne radi. Predan je točan izvještaj s brojem vojnika: 412.
Jučer čitam u nekom članku da u HV ima 242 čovjeka, otkud im ti podaci ne znam, (Crrna knjiga članak). Zaključak, za koji vas molim da ga objavite: Nosite se u 3 lijepe PM pljuvači, botovi, neznalice i trolovi. Dok vi spavate i spamate, HV brine o svemu, a za to ne dobije lijepe sjajne medaljice na profilu, ne dobije mape i extra exp bodove za glasanje stupidnih zakona. Dobije pljuvanje i omalovažavanje.
Mogu pohvaliti paravojske za suradnju, bilo je trenutaka kad su oni rješevali bitke, kada je HV vec bio ispucan. Hvala im.

(Hvala tebi na vremenu)

PREPORUKE ZA ČLANKE, LEKTIRA:

Građani, PRATITE ZAPOVIJEDI:


LINK NA ZAPOVIJEDI


Asklepijev članak
eTomin članak
Novine Ministarstva vanjskih poslova

ŽELITE NA CHAT-KAKO?

mIRC turtorijal


Toliko od nas zasada. Budite slobodni dati prijedloge i komentare.

Također vas molimo za razumijevanje, s obzirom da nam je svima jako burno ovih dana.

Pozdrav svim eHrvatima, gdje god se nalazili

Uredništvo

Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske:

Ministrica informiranja: Scarlet_Letter
Redakcija: McPingvin, AlenDuia, Techo
Grafičko oblikovanje: prdenko

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.