eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prosinac 2010. - ▄▀ INFO minute ▄▀ no43

Go down

Prosinac 2010. - ▄▀ INFO minute ▄▀ no43 Empty Prosinac 2010. - ▄▀ INFO minute ▄▀ no43

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 21:14

INFO minute, broj 43, Day 1114

Drago naše ePučanstvo,

donosimo vam novi, 43. po redu, broj INFO minuta. U njima donosimo vijesti iz eHrvatske, novosti iz novo izabrane eVlade, informiramo vas o novim izmjenama vojnog modula, te vam donosimo još ponešto korisnih i, nadamo se, zanimljivih informacija. Uvalite se u ugodno u vaše naslonjače i uživajte u još jednom, nadamo se, vama zanimljivom broju INFO minuta.

Kao što ste mogli pročitati na forumu eRepublika, kao i u pojedinim novinama, jučer, dana 1113 u 02:00 po eRepublik vremenu, su stupila na snagu nova pravila ratovanja. Prilikom stupanja na snagu novih pravila, admin je greškom pokrenuo bitku u Slavoniji koja je ubrzo prekinuta.

Danas je pokrenuta bitka za Slavoniju, te stoga molimo eGradjanstvo neka se bori prema Zapovijedima Ministarstva obrane.

eSrbija je izglasala Rat sa eBiH i odmah krenula s ofenzivom i to na dvije eBiH regije, Brčko District i East Srpska Republic, upravo nekoliko sati prije primjene novih Pravila Napada, a koja ne dopuštaju napad na više regija iste države od jedne zemlje napadača. Bitke za Brčko District i East Srpska Republic su izgubljene, a odmah po završetku bitke za West Srpska Republic kreće srpski napad na posljednju regiju BiH.

Podsjećamo eGradjanstvo kako nas još samo jedan dan dijeli od drugog rođendana naše drage eHrvatske. 9. prosinca 2008. rodjena je u eRepubliku nova država - eHrvatska i igra više nije bila ista. Na eDomovina forumu u tijeku je superturbomega domoljubni natječaj posvećen eHrvatskoj. Uključite se, budite kreativni i pridonesite proslavi obljetnice važnog datuma za našu eZajednicu.
Ujedno čestitamo svim gradjanima i gradjankama eHrvatske drugi Dan edržavnosti!

Zadnjih dana svjedoci smo mnogim hackiranjima, poplavom raznih accountova i oglasa namijenjenih vrijedjanju nekih eGradjana i eGradjanki. U nadi kako će hackiranja, vulgarni oglasi i imena accounta postati eProšlost skrećemo vam pažnju na nekoliko savjeta kako osigurati svoj account i mail u ovom članku, te topic na eRepublik forumu na kojem se apelira na uvodjenje provjera oglasa od strane admina i moderatora prije samog izdavanja.
Ured Predsjednika RH je izdao članak u kojem se novoizabrani ePredsjednik po prvi put obratio eNaciji.

Ministarstvo obrane poziva sve građane neka prate njihove obavijesti i votaju novine sa zapovjedima kako bi uvijek bile među najčitanijima i tako dostupne svima.

eKOA nam u svom novom članku donosi pregled novih geopolitičkih zbivanja.

Ministarstvo ekonomije u svom najnovijem članku prezentira novu poreznu reformu te objašnjava razloge koji stoje iza donošenja iste. Mefest vam donosi kratak izvještaj rada u mandatu prijašnjeg predsjednika retrodevila, te vas upoznaje s načinom rada i upućuje kako kupovati preko njega.

Ministarstvo obrazovanja nas u svom novom članku upoznaje s novim vrstama sirovina, te ukratko objašnjava kako to utječe na produktivnost naših grain i food tvrtki.

Ministarstvo informiranja užurbano radi na nekim novim a i starim projektima, te je u tijeku potraga za novim kadrom voljnim pridružiti se našoj maloj, vrijednoj i nadavse jako simpatičnoj redakciji. Svi zainteresirani neka se jave porukom na org Ministarstva informiranja ili neka se prijave komentarom u topic na eDomovina forumu.
Kao što znate, iza nas su još jedni predsjednički izbori, te eHrvatska ima novog ePredsjednika. U utrci za mjesto Predsjednika eHrvatske je sudjelovalo 5 kandidata. Antonio Wimer je pobijedio sa 867 glasova ispred ratraka koji je osvojio 500 vaših glasova. Natjecali su se i Hrvoje Sutic, Iphko i Tulatix.

Sastav eVlade ovaj mjesec izgleda ovako

eRepublik dana 1113 pred, ne toliko igrače već predsjednike, postavljen je novi izazov: radikalno drugačiji način pokretanja bitki. Svi ratovi će odsad biti svakodnevno aktivni ratovi, što znači kako će se bitke pokretati same ukoliko predsjednici ne stisnu na vrijeme crveno dugme.

Kako možemo iščitati iz adminove službene objave ovih promjena, na dan 1113 inicijativu u ratovima dobivaju države koje su dobile zadnju bitku, a princip je takav da takva država ima 24 sata pokrenuti napad na jednu regiju protivnika, ukoliko i nakon tog vremena predsjednik ne pokrene bitku ona će se automatski pokrenuti. Primjerice, pošto je Srbija dobila našu posljednju bitku, napad na Slavoniju je bio neminovan. Tu dolazimo do slijedeće važne izmjene - može postojati samo jedna bitka između dvije države. Hipotetski, kad bi Srbija osvojila Slavoniju koja graniči sa regijama Central Croatia i Northwest Croatia moći će napasti samo jednu regiju, znači po svojem izboru unutar 24 sata ili će server nakon toga automatski nasumice izabrati regiju i napasti ju.

Promjene u inicijativi: Gubitkom bitke inicijativu dobiva suprotna država i zadržava ju sve do gubitka neke bitke. Ovo je velika promjena u igri i princip jednak onome iz V1; vraćena je inicijativa na bazi države (dosad je bilo na bazi regije). Što bi značilo da ukoliko država dobija bitku za bitkom držat će inicijativu zauvijek, odnosno do brisanja protivnika sa karte. Slijedeća važna promjena jest da su napadi besplatni. U kombinaciji sa svakodnevnim bitkama i besplatnim napadima, te već neko vrijeme aktualnim aktiviranim MPP-ovima u napadu, srušen je koncept regija-tvrđava, čija je glavna obrana bila visoka cijena napada. Treća država se ne može umiješati u nečiji rat, njen napad ne znači i blokadu napadnute države u drugom ratu. Primjerice, ukoliko imamo rat sa Mađarskom koja nas napada u Slavoniji svejedno bismo mogli napasti Vojvodinu, jasno, ako imamo inicijativu protiv Srbije.

Od V2 suočeni smo i sa napadima u queue, odnosno na čekanju. Podsjetimo se: jednu regiju može napasti više protivnika, prvi napad će pokrenuti bitku, a drugi će biti stavljen na čekanje dok ne završi prva bitka. Ako je regija osvojena, tj. ako je regija promijenila vlasnika cijeli queue se poništava, u suprotnom iz queue-a kreće napad druge države na istu regiju. Novost je također da se u queue mogu staviti čak i RW-ovi, koji stoje još uvijek jednaku količinu golda, a ako se stvore uvjeti za ukidanjem queue-a goldi se vraćaju vlasniku.

Već sama najava ove izmjene uzrokovala je snažne reakcije, poput kontroverznog mira između Srbije i Rumunjske, ili Brazila i Španjolske, kojim se države osiguravaju od beskonačnih bitaka na višestrukim frontovima. Otvoren rat sa više država zaista znači svakodnevne bitke sa svakom od njih što je državama preveliki napor. Rat se također može automatski ukinuti ako se izgubi granica između 2 zaraćene države.

O tome što se događa sa kompanijama u osvojenim regijama i državama detaljnije u idućem izvještaju, s obzirom kako admini jos uvijek analiziraju i traže rješenje za taj problem, zasad je ostalo na tome da se kompanije pomiču iz osvojenih regija u preostale regije matične države, sve dok iz zadnje regije ne budu prebačene u osvajačku zemlju, i tamo prema trenutnom stanju - ostaju. To bi ukratko značilo kako su npr. sve ukrajinske kompanije prebačene u Mađarsku zauvijek, odnosno dok Ukrajina ne obriše Mađarsku i time opet preuzme kako sve svoje nekadašnje tako i sve mađarske kompanije. Vrijednost kompanija unutar cijelih država se kreće u desecima tisuća golda i ovo je ozbiljan problem koji admini moraju riješiti na primjeren način.

Admin su danas najavili još novotarija u vojnom modulu koje stupaju na snagu sutra. S namjerom da vojnu strategiju podignu na novu razinu, admini u nova pravila napada implementiraju novo pravilo o tzv. Natural enemy-u, odnosno Prirodnom neprijatelju. Natural enemy će se izabrati i biti izglasan kao prijedlog zakona, a predlagati ga mogu predsjednik ili kongresnik. Kada Natural enemy bude izglasan otvoriti će se besplatan rat između tih država, te u slijedećih 7 dana te države neće moći promijeniti prirodnog neprijatelja niti sklopiti mir s istim.

Svaka država može izabrati drugu susjednu zemlju kao prirodnog neprijatelja, a za to će dobiti bonus na sve bitke protiv tog neprijatelja. Svi građani s državljanstvo jedne države će dobiti 10% bonusa na War Influence u bitkama protiv svoje Natural enemy-a. Ovaj bonus će se primjenjivati samo na War Influence, a ne i na povećanje Rank-a.
✖✖✖✖ KRATKI TUTORIJAL ✖✖✖✖
✖✖✖✖ BOLNICE - LIJEČENJE ✖✖✖✖
✖✖✖✖KAKO RATOVATI ✖✖✖✖

Chat eSkole

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik
Dodajte za prijatelje kako bi bili u toku sa događanjima preko shouta: Min. informiranja | Min. obraneINFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske
Ministrica informiranja: Josx
Uredništvo: nexus2012, eTomislav, Josx
Grafičko oblikovanje: zagorec89

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.