eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prosinac 2010. - ▄▀ INFO Svijet ▄▀ no9

Go down

Prosinac 2010. - ▄▀ INFO Svijet ▄▀ no9 Empty Prosinac 2010. - ▄▀ INFO Svijet ▄▀ no9

Postaj  AlenDuia 12/12/2010, 21:15

INFO Svijet, broj 9, Day 1117

Drage naše eGradjanke i eGradjani,

nakon poduže stanke, napokon je svjetlo dana ugledao novi 9. broj INFO Svijeta. U ovom broju donosimo vam presjek najnovijih dogadjanja u eSvijetu, osvrt na predsjedničke izbore u eSvijetu, ponešto iz EDEN-a, skrećemo vam pažnju na uvijek važnu promociju, dok za drage goste smo spremili nezaobilazne vijesti iz Hrvatske na engleskom jeziku. U ambasadorskom kutku vam ovoga puta predstavljamo slovenskog ambasadora u eLijepoj našoj - RicardoCastanheiru i njegovo kratko predstavljanje susjedne nam Slovenije. Uživajte u još jednom, nadamo se vama korisnom i zanimljivom, broju INFO Svijeta.Službeno glasilo EDEN-a, The Voice of EDEN, je izdalo novi članak. U članku se na vrlo lijep način opisuje pobjeda BiH i njihovih EDEN saveznika protiv srpske vojske, te je svaka EDEN članica dobila pohvalu od strane rukovodilaca EDENA, dok su Hrvati dobili posebnu pohvalu za „elegantno ratovanje sa uvijek smrtonosnim oružjem“. EDEN ovu pobjedu označuje kao onu „o kojoj će se dugo pričati“.
Još jednom čestitamo svim BiH, hrvatskim i EDEN-ovim vojnicima na trudu i zalaganju za obranu susjedne nam države.U tijeku je EDEN-ova Media Mogul kampanja. Članci koji promoviraju sudionike objavljuju se svake nedjelje i četvrtka, te se apelira na sve gradjane voljne odvojiti minutu vremena za pretplatu na navedene novine.Skrećemo pažnju na intervju s Crista22 koja obnaša funkciju Foreign Affairs Organizer of EDEN. U intervjuu otkriva razne zanimljive detalje poput opisa svog puta u eRepubliku, objašnjenje funkcije koju obnaša, svog tipičnog radnog dana u EDEN-u.Prije samog pregleda zbivanja na ratištima esvijeta, pojašnjenje za novouvedenu opciju Natural Enemy, koju svako malo možete vidjeti na latest news, a najavu uvođenja ste već mogli čitati u izdanju INFO minuta. Natural Enemy je zakon kojeg kongres može izglasati najranije 7 dana nakon zadnjeg izglasavanja, kojim se aktivira bonus na influence u iznosu od 10% u ratu protiv odabrane države, a ukoliko međusobni rat ne postoji, ovaj će ga zakon automatski besplatno otvoriti.

Zakonom su najviše pogođene male države, koje je od moćnih susjeda dosad spašavala visoka cijena objave rata, kretajući se u iznosima od oko 1000 golda za veće države. Ovo također znači da su objave ratova praktično otišle u povijest stoga što se svakih 7 dana može otvoriti besplatni rat proglašenjem druge države prirodnim neprijateljem.

Stanje u svijetu:
Ovdje ćemo nabrojati veće i važnije ratove u svijetu i reći ponešto o svakom frontu, te ukratko o svim aktualnim ratovima (23 trenutno) počevši od nama najzanimljivijih:
1. RW-ovi
2. Hrvatska - Srbija
3. BiH - Srbija
4. Rumunjska - Mađarska
5. Kanada - Francuska
6. Kanada - Ujedinjeno Kraljevstvo
7. Irska - Ujedinjeno Kraljevstvo
8. Ostali ratovi
9. Zanimljivosti

1. Ressistance Wars (RW) odnosno oslobodilački ratovi, iako mogu biti otvoreni jedino u neoriginalnim regijama te podpadaju pod teritorij okupatorske države i indirektno su vezani uz pojedine ratove, bit će ipak posebno obrađeni. U proteklom periodu njihova je namjena uglavnom bila kao bitke za odvlačenje pozornosti i influencea (drain bitke) od važnijih frontova. Tu valja izuzeti specifične ukrajinske RW-ove te mnogobrojne neuspješne RW-ove za oslobađanje Australije. Naime, potpisivanjem mira između Rumunja i Srba postalo je jasno kako se Rumunji ponovno okreću ratu sa Mađarima, kako bi punu koncentraciju mogli usmjeriti na oslobađanje potpuno okupirane Ukrajine od strane Mađara. Uvidjevši što se smjera, Mađari su podigli RW-ove i vratili Ukrajini sve pogranične regije sa Rumunjskom, efektivno blokirajući prolaz Rumunjima u planu oslobađanja vrijednih unutrašnjih regija.

Nakon nedavnog snažnog globalnog napada PHOENIX-a, osim Ukrajine obrisana je također i Australija, koja, nemajući toliko sreće kao Ukrajina, još uvijek čeka svoje ponovno pojavljivanje na karti. S obzirom kako Indonezija nije imala pokrenut niti jedan rat niti se posebno aktivno uključuje u frontove po drugim dijelovima svijeta, Australce čeka nimalo laka zadaća osloboditi se besposlenih Indonežana.

Većina ostalih RW-ova pokretana je iz strateških (obično sa ciljem da se odgodi mogućnost napada neke države na regiju) ili drain svrha. Spomenimo još gubitak španjolske kontrole nad portugalskom regijom Algarve čime su izgubili jedinu grain regiju i time bonus od punih 25% na proizvodnju graina, odnosno žita, kao i uspjeh Ukrajine u vraćanju jedne od pet okupiranih grain regija pod svoju kontrolu, regiju Volhynia.


Barijera ukrajinskih regija rumunjskom prolasku na istok

2. Hrvatska - Srbija
Napad na Slavoniju eRepublik dana 1114 odbijen je poprilično lako, ali je srpskoj strani donio više štete nego koristi. Napad je odugovlačen maksimalno dok nije počeo automatski, a Srbija koja se u to vrijeme već borila za BiH regije nije imala snage za ozbiljniju prijetnju Slavoniji. Obranom Slavonije inicijativa je prešla u ruke hrvatskog predsjednika, kako bi napadom i u konačnici pobjedom u originalno BiH regiji Brčko District-u, Hrvatska i dalje zadržala inicijativu.

Nakon dvije pobjede u nizu, uslijedio je napad na East Srpska Republic, strateški važnu regiju kako bismo presjekli unutrašnjost BiH od originalnih teritorija Srbije. Srbija potpomognuta sa 19 MPP-a, a Hrvatska 20, front je to na kojem su se direktno mogli boriti igrači iz 41 države. Konačan rezultat bitke je ipak 8-4 za Srbiju i ovom pobjedom dobiva više nego važnu inicijativu protiv Hrvatske.

3. BiH - Srbija
Jedan od najzanimljivijih ratova današnjice, svjetska sila Srbija u pohodu na jedinu grain regiju BiH u Western Srpska Republic (WSR) snažnom ofenzivom zauzela je 3 od 4 regije bez gotovo imalo otpora. Međutim dana 1114, tijekom završnice slavonske bitke pokazalo se kako se ipak radi o privremenom strateškom povlačenju te pripremanju obrane zadnje regije - Federacije BiH.
O silini srpskog napada na ovu regiju govori kako su srpski MPP-ovi, kojih je bilo 18, gotovo svi imali istu zapovijed - napad na Federaciju, dok se BiH uz puno skromnijih, mada jakih 7 MPP grčevito borila i izborila samo naizgled laku pobjedu od 8-2, u bitci u kojoj se nije štedjelo. Battle Hero su uglavnom bili igrači sa više stotina tisuća influencea, a često su zadnje sekunde odlučivale pobjednika mini-bitke.

Nastavak fronta još uvijek iščekujemo, i tu se dogodila zanimljiva stvar u čemu je narušeno pravilo o inicijativi. U toku prvih 15-ak sati nakon pobjede u Federaciji, BiH predsjednik nije stisnuo gumb za napad, te je pokrenut RW od strane srpskog igrača Clueless, ali nakon završetka, obranom RW-a rezultatom 8-2 ušlo se debelo u vrijeme nakon 24 sata od posljednje bitke i bilo bi prirodno da je bitka između BiH i Srbije počela automatski, što se međutim nije dogodilo. Je li ovo osim načina za produljenje vremena prije automatskog početka bitke i način zaobilaženja tog pravila i što to ustvari znači vidjet ćemo u praksi kako na ovom tako i na drugim frontovima.

Nakon nekog vremena je ponovno dignut RW, a reakcije na ovaj bug čitajte ovdje. Važnost pobjede BiH u ovoj bitci u kombinaciji hrvatske pobjede protiv Srbije u East Srpska Republic bila bi u gubitku granice između BiH i Srbije, čime se automatski poništava njihov rat. Nažalost, ova opcija je već propala gubitkom borbe iz drugog rata - Hrvatska protiv Srbije u regiji East Srpska Republic je izgubila bitku.


Balkan eRepublik dana 1117, inicijativu imaju Rumunji protiv Mađara, BiH protiv Srbije, te Srbija protiv Hrvatske

4. Rumunjska - Mađarska
Izglasavanjem rata Mađarima uslijedio je rumunjski napad na Southern Great Plain, bezuspješno ipak. Da predsjednici nisu previše oduševljeni prisilnim napadima svjedoči kako u ovom ratu, tako i drugima kako predsjednici ne običavaju pritisnuti gumb za napad istog trena nakon što dobiju ili zadrže inicijativu. Mađarska strana uzvratila je napadom i osvajanjem regije Maramures, a nastavak inicijative zasladila je napadom na Transilvaniju. Međutim ovdje dolazi do velikog preokreta i uz to što Transilvanija biva obranjena, također je Maramures regija vraćena kroz RW. Nastavak fronta gledamo kroz rumunjski napad na Northern Great Plain.

5. Kanada - Francuska
Kanada je država koja već duži period, negdje od početka V2 modula igra aktivnu igru u borbi protiv Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim uključenjem Francuske, stvari su po Kanadu krenule u lošem smjeru, pa je nakon dugo vremena izgubila dio svojih teritorija, sve dok Francuska konačno nije zaustavljena u bitci za Ontario, pojam koji budi neka stara sjećanja... Preuzimanjem inicijative Kanada uspješno vodi borbe protiv Francuske i ubrzo oslobađa nekoliko svojih teritorija okupiranih na jugoistoku zemlje, pobjedom od 8-1 u bitci za Nova Scotia, Kanada je u mogućnosti osloboditi i svoj posljednji okupirani teritorij - Prince Edward Island.

6. Kanada - Ujedinjeno Kraljevstvo
Kanadska okupacija teritorija ovog otoka, od najsjevernije Škotske do brojnijih regija središnjeg dijela Ujedinjenog Kraljevstva trajala je dugo vremena. Uključenjem USA na ovaj front, UK se uspjelo svesti na samo 2 teritorija. Međutim dva napada na glavnu britansku regiju London nisu uspjela i ubrzo je počela žestoka kontraofenziva, te je sa lakoćom preuzeto 5-6 regija pod okupacijom Kanade. Ni tu se nije stalo već je Ujedinjeno Kraljevstvo napalo kanadski sjever istodobno sa francuskim napadom na jug Kanade u čemu je PHOENIX strana bilježila brzi napredak. Međutim napad na Nunavut regiju nije uspio, te Kanada uzvraća udarac, vraća svoje teritorije i ponovno prijeti UK. Napad na Škotsku je ipak odbijen, slijedi UK napad na Newfoundland and Labrador, također obranjeno od branitelja - ovaj put Kanade, kako bismo ponovnim napadom Kanade na Škotsku počeli uviđati koliko su prisilni ratovi dosadni - sad se UK brani sa 8-0 rezultatom. Red je na UK i čekamo jedini mogući potez u ovom ratu, novi napad UK na Newfoundland and Labrador.

7. Irska - Ujedinjeno Kraljevstvo
Jačanjem UK, odnosno oslobađanjem kanadskog prisustva, za UK je postao moguć još jedan front - sa Irskom. Malobrojna i slaba Irska našla se usred sukoba većih sila, Kanade, UK, USA i Francuske te pokušava i zasad uspijeva sačuvati opstanak države na karti. Trenutna raspodjela irskih teritorija na jednu pod kontrolom UK, dvije pod kontrolom USA i 4 vlastite, od toga jednu danas oslobođenu od UK kroz RW borbu, govori nam kako ćemo gledati još mnogo manevara i strateških poteza kako za očuvanje države, tako i u borbama između PHOENIX i EDEN država oko same Irske.

8. Ostali ratovi
U jeku srpskog napada na BiH, u Aziji se događalo ono što očekujemo tjednima - Indija nije izdržala pritisak Pakistana, odnosno grupacija koje su Pakistan preuzele. Dugo je malobrojno i slabo stanovništvo Indije obitavalo na jednoj jedinog regiji - North Eastern India u skladu sa dogovorom između Pakistana, USA i Indije. Stvari se mijenjaju promjenom vodstvom u Pakistanu i Indiji, te Indija dobiva veću podršku od EDEN-a, potpisujući MPP-ove sa najjačim EDEN i pro-EDEN državama. Međutim tog dana Indija gubi svoju posljednju regiju - Kerala i nestaje sa karte svijeta.

Osjetljiva situacija nastala je u Danskoj gdje je skupina Hrvata preuzela vlast od dotadašnjeg hrvatskog vodstva usmjerenog napretku zemlje i potpunoj suradnji sa autohtonim Dancima. Tenzije su dovele do toga da je Švedska odlučila vojno intervenirati i obrisati Dansku. Prema navodima švedske strane u konzultaciji sa hrvatskim predsjednikom, nikakvih posljedica po hrvatsko-švedske odnose neće biti, a rat se odvija prilično brzo i već su dvije danske regije sa lakoćom pripale Švedskoj.

Od ostalih zbivanja u svijetu tu je Kina koja kreće u oslobađanje Indije otvaranjem rata sa Pakistanom proglašavajući ga kao Natural Enemy te nakon napada na originalnu pakistansku regiju North-West Frontier Province osvaja prvu borbu rata rezultatom 8-0, Slovenija je istom procedurom zaratila sa Austrijom i napala te osvojila jedinu pograničnu regiju Burgenland, bogatu voćem, a rat je već i zatvoren nestajanjem ikakve druge međusobne granice.

Zatim imamo sukob Italije i Njemačke gdje je Italija osvojila željezom bogatu regiju Bavariju, dok na jugu svijeta kompliciranu pozadinu rata za Južnoafričku Republiku gdje Brazil bez ijedne izgubljene runde osvaja 6 od 9 regija, rat prije svega izazvan mađarsko-brazilskim sukobom, o čemu detaljnije u mađarskom očitovanju te stavu brazilskog predsjednika.


Filipini (gore) u napadu su na Maleziju (lijevo) i na Indoneziju (dolje desno)

Spomenimo i stari rat između Francuske i Španjolske, u kojem Španjolska drži jednu francusku regiju bogatu grainom (žitom), a u tijeku je napad na Aquitaine bogat gumom koji međutim i ne ide najbolje. To su ujedno i jedini francuski resursi koje Španjolska od nje treba.

Latvija se našla u velikim problemima te je suočena sa brisanjem, regiju Kurzeme napala je Litva s juga, sa sjevera Estonija napada Vidzeme, a Rusija sa istoka napada posljednju latvijsku regiju Latgale.

U bugarsko-iranskom sukobu iranski napad na posljednju regiju Bugara unutar svojih teritorija ide loše i sudeći prema sadašnjem stanju Bugarska bi ponovno mogla doći do inicijative i šanse za proširenje svojih teritorija i ostanak u Aziji. Izlaskom iz PHOENIX saveza Bugari su ostali ni na nebu ni na zemlji, a to pokazuju i napadima na svoje dojučerašnje partnere koji su im iznajmljivali regije.

Rat između Južne i Sjeverne Koreje, osim što ne pokazuje nikakve napretke u osvajanju već samo gubljenje inicijativa, osvojenih regija i najčešće obrane od napada, specifičan je po svojim MPP-ima. Na strani Južne Koreje nalaze se Rumunjska i Poljska, a na strani Japana USA, no međutim to je posljedica potpisivanja MPP-a sa svime i svakime, a ne tenzija među tim prijateljskim zemljama.

Ostaje nam još rat između Kolumbije koja je TO-ana i Venezuele, iako je Venezuela zamoljena da vojnim putem pomogne riješiti takvu situaciju, rat je apsolutno pasivan sa svojih 13 uzastopnih neuspjeha napadača, bila to Kolumbija ili Venezuela.


Poljska aktivira dobro poznati front protiv Njemačke, Švedska se bori za treću dansku regiju u nizu, Latviju napadaju Litva, Estonija i Rusija u preostale 3 regije

9. Zanimljivosti:
* EDEN države, koje su u prošlosti uobičavale potpisivati manji broj MPP-a od suparnika, danas uglavnom broje 20+ saveznika
* U teoriji, dnevni broj bitaka može biti u rasponu od 0 do 23, odnosno broja otvorenih ratova (ne uključujući RW-ove), naime, kako je pojašnjeno u posljednjim INFO minutama svaki rat može imati najveću pauzu od 24 sata bez bitke
* Efektivno su ukinute brze invazije, kada se osvajanjem regije koje graniče sa mnogo drugih običavalo odjednom napadati i po 3-4-5 okolnih, čime se igra uvelike usporila
* Iako je logičan zaključak kako se smanjenjem broja ratova i limitom od jedne bitke po ratu drastično smanjio broj bitaka, situacija je tek djelomično takva. Drainovi se nadoknađuju RW-ovima i proglašenjima Natural Enemy zakona koji otvaraju besplatne ratove, pa smo jedno vrijeme bili u situaciji gledati svega nekoliko direktnih okršaja država, ali istovremeno na desetine RW-ovaU Bosni i Hercegovini, gdje je na predsjedničkim izborima ovaj mjesec pobijedio pro EDEN-ov kandidat, je Srbija, s kojom je BiH trenutno u ratu, odabrana za Natural enemy-a. Prijedlog je prošao sa 13 glasova za i jedan glas protiv.

Na dalekom sjeveru, u Finskoj, je predložena Estonija za Natural enemy-a i prijedlog je prošao sa istim rezultatom kao u BiH-u – 13 za i 1 protiv.

Poljaci su za Natural enemy-a odabrali Njemačku s kojom su trenutno u ratu. Prijedlog je prihvaćen (33 za 0 protiv).

Rumunjska, koja je mogla birati između Srbije, Bugarske i Mađarske, se odlučila za Mađarsku kao Natural enemy-a što je rumunjski Kongres prihvatio (26 za i 4 protiv).

Španjolski Kongres trenutno glasa o prijedlogu Venezuele kao njihovog Natural enemy-a.

Ostale EDEN države: Kongres i predsjednik Grčke, Kanade, SAD-a, Švicarske i Norveške još nisu predložile državu koja će im biti Natural enemy.

Mađarski je Kongres izglasao Rumunjsku kao Natural enemy-a. Prijedlog je prošao sa 37 glasova za i 5 glasova protiv.

Naši susjedi, slovenci su za svog Natural enemy-a odredili Austriju s kojom su trenutno u ratu.

Srpski Kongres je izglasao Hrvatsku kao Natural enemy-a Srbije što je bilo za očekivati jer smo u ratu s njima.

Kongres Crne Gore je odbio prijedlog Hrvatske kao njihovog Natural enemy-a.

Njemačka, kao ni Austrija još nisu odlučile koju će državu staviti za svog Natural enemy-a, a Kongres Italije je odredio kako će Njemačka biti Natural enemy Italije.U eBosni i Hercegovini je na predsjedničkim izborima pobijedio toroman sa 579 glasova ispred jedinog protivnika Dejana Radulovica koji je osvojio 528 glasova. Ubrzo poslije proglašenja službenih rezultata pokrenut je postupak za Impich toromana. Prijedlog nije prošao.

Rezultati predsjedničkih izbora u nama važnim eDržavama:
Ovih dana imali smo prilike čitati o tri promocije pokrenute od starijih eHrvatskih igrača, aurelija the family guy-a, dSoKre-a i Gwyllgi-a. Toplo se nadamo kako će ove tri promocije dovesti još novih igrača.

O prvoj promociji, za koju je zaslužan aurelije the family guy, možete pročitati u njegovom članku. Zahvaljujući njegovom nastojanju, na stranicama portala broj1.hr zasjao je članak o eRepubliku, te isto tako udrite lajk na Facebook stranici Hvala aureliju na trudu i zalaganju!

Za drugu promociju zasluge idu dSoKreu, a o njoj možete pročitati u njegovim novinama. Članak o eRepubliku je objavljen na portalu zec.com.hr, te vas pozivamo na čitanje članka i još jedno lajkanje. Hvala dSoKre!

O trećoj promociji, za koju zahvaljujemo Gwyllgi-u, možete pročitati u njegovom članku. Članak o eRepubliku je objavio portal obiteljski.com. Posjetite portal, pročitajte i lajkajte i ovaj članak. Hvala Gwyllgi!Pozdrav!

Ja sam RicardoCastanheira, u Sloveniji poznat kao FICHOD, novi ambasador Slovenije u Hrvatskoj.
Sa svojim sugrađanima, borio sam se u mnogim važnim bitkama, uključujući protiv Hrvata, a sada se trudim pomoći ostvarenju što boljih međususjedskih odnosa. Nedavno sam prestao igrati, no sada sam se vratio natrag i radim punom parom!

O Sloveniji

Država se počela razvijati tek nakon hrvatske okupacije. Brigu oko baby booma preuzeo je Dimitrij 82 i uz pomoć slovenskog informativnog programa 24ur doveo cca 5000 novih stanovnika. Nažalost većina tih igrača više ne igra. Tada su se u Sloveniji događale velike stvari, no nećemo ulaziti u detalje o tome.
Zadnji veliki priljev igrača nam je omogućio Mohic90. Zahvaljujući njemu imali smo oglas na web stranici izklop.com što nam je omogućilo 1000 novih igrača.

Što se tiče ratne povijesti bilo je uspona i padova. Osvojili smo RA ali nažalost već slijedeći dan izgubili. Hrvatima smo vratili za brisanje ljetos, kada smo zajedno sa Srbima i Mađarima osvojili Hrvatsku, nakon čega je uslijedilo ponovno naše brisanje.

Aktualno u Sloveniji
U zadnje vrijeme smo imali dosta problema sa našim susjedima Hrvatima. Trenutno nemamo, jer ste se zajedno sa Srbima izglasali za prirodne neprijatelje tako da ste previše zauzeti i nemate vremena za nas. Zato smo mi sad postali osvajači!
Uvelike se pričalo kako bi napali susjede Talijane jer imaju u vlasništvu mnogo high regija, kao i 5%-tnih koje bi nam dovele velike ekonomske dobitke. Na kraju smo se odlučili na varijantu sa Austrijancima i regijom Burgerland, njihovom fruit regijom.
Nova pravila su nam pomogla tako što sada u cijeloj državi imamo 15% bonusa na proizvodnju hrane i 25% bonusa na proizvodnju žita. U wep industriji i kućama stvari su lošije, tamo su bonusi minimalni ili ih uopće nema.

Glede politike
Bivši predsjednički mandat vrlo je uspješno vodio SmoothZiga. Vratili smo sve originalne regije, ali unatoč njegovom zalaganju baby boom nije uspio.
Trenutno je na vlasti Howly koji je u svojem 6. predsjedničkom mandatu već priskrbio, prije navedenu, fruit regiju Burgerland. Što će se dalje dešavati to vam ne mogu reći.

Diplomacija
Što se tiče diplomacije mogu vam reći kako smo u iznimno dobrim odnosima sa Srbima, imamo čvrste odnose s Phoenix vodstvom, te neovisnim državama kao što su Francuska, Njemačka, Brazil, Rusija. U ovom mandatu želja nam se bolje povezati sa Makedonijom i izgladiti odnose sa Hrvatskom.

Vlada

Predsjednik:Howly

Savjetnici:roky1337 i SmoothZiga (koji će, između ostalog, obavljati funkciju eSlovenskog zastupnika u Phoenixu).
Zadatak savjetnika je prvenstveno savjetovati predsjednika države, posebice u velikim odlukama, te su to osobe od najvećeg predsjednikovog povjerenja.

Ministarstvo obrane: trbovc
Zadatak jasan - ažuriranje vojnih obavijesti i sudjelovanje na irc kanalima Phoenix-a

Ministarstvo vanjskih poslova: System Shutdown
Tu ulogu je preuzeo od najvećeg eSlovenskog sina Blaza Gutmana koji je odbio sudjelovati u vladi zbog RL obveza, a zadatak mu je kontrola ambasadora i zastupanje interesa Slovenije u inozemstvu.

Ministar unutarnjih poslova: Madafakr
Prioritet je kontrola odobravanja državljanstava, kako bi zaustavili svaki pokušaj PTO, nadzor kongresnika i sastavljanje crne liste na koju se dodaju svi oni koji nisu poštovali upute vlade. Crna lista se sastavlja iz razloga kako bi se izbjegao crni scenarij iz prošlosti kada smo zbog neodgovornih kongresnika izgubili oko 1000 golda i veliku količinu SIT-a.

Ministarstvo ekonomije: El David
Zadaci ovog Ministarstva su gotovo konstantna, odgovornost za nadzor slovenske banke, MM i vođenje evidencije priljeva golda i valute iz taksi.

Ministarstvo prosvjete i socijalne skrbi KaPaVem
Pomoćnici: iqxy55 i timkram

Ministarstvo socijalne skrbi ne donosi previše promjena KaPaVem je preuzeo ured od timkram i pridružila im se iqxy55.

Ministarstvo informiranja i oglašavanja:MatrixPegaz i cen1
Ovaj tim je ojačao relativno mladi igrač MatrixPegaz koji se iskazao izvještavanjem predsjedničkih izbora i intervjuima s vodećim ljudima stranaka.Another elections for country president has passed. Elections won Antonio Wimer with 867 votes. The second place won ratrak with 500 votes. Other candidates were: Hrvoje Sutic, Iphko ,and Tulatix

With Antonio's victory came a few changes at Croatia's top.
We bring you short info on new Croatian government.
New Prime minister is srdant - former president and MoFA
New Minister of Defense is Ledinho - former president
Also, we have had few comebacks:
Denis Radman returns to Ministry of Economy.
Josx is again in charge of Ministry of Information
msabdeli returns as a Minister of Education.On the 9. December 2010. Croatia celebrated second eBirthday. Many newspapers dedicated articles to this important date, so as did the President in his official newspaper.
We congratulate Croatia and all Croats on this important and joyfull day.Two days ago Croatia and Serbia declared each other as their Natural enemy. This led to some interesting battles this few days.

The attack on Slavonia on the day 1114 was rejected quite easily, and the initiative went over to Croatian side.

After helping Bosnia and Herzegovina to secure their last region Federation of BiH which was under the attack of Serbia and due to the fact that Croatia held the initiative in war against Serbia, Croatia attacked original BiH region Brcko District which was now held by Serbia and managed to retain the initiative. What followed was a Croatian attack on original BiH region East Srpska Republic held also by Serbia, but unfortunately we lost the battle and the initiative went to Serbia.

Also, we recommend before fighting in any battle to check the orders in the official newspaper of Croatian Ministry of defence Hrvatski vojnikIn our news there were in this few days couple of articles regarding promotions or popularly called baby boom.
The first promotional article, for which we can credit aurelije the family guy, you can read here. Thanks to his efforts, the portal broj1.hr published article about eRepublik. You can "like" article also on Facebook page Thanks to aurelije for his effort and dedication!.

The second promotional article, for which we can thank dSoKre, you can read here. Article about eRepublik was published on the website zec.com.hr. We invite you to read the article and "like" it once more. Thanks dSoKre!

The third promotional article, which was brought to us by Gwyllgi, you can read in his article. Article about eRepublik was published on the website obiteljski.com portal. Visit the website, read the article and "like" it. Thanks Gwyllgi!

Support these actions and help Croatia in pursuit for a new baby boom!✖✖✖✖ KRATKI TUTORIJAL ✖✖✖✖
✖✖✖✖ BOLNICE - LIJEČENJE ✖✖✖✖
✖✖✖✖KAKO RATOVATI ✖✖✖✖

Chat eSkole

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Glasnik ME | Glasnik Predsjednika eHr

Dodajte za prijatelje kako bi bili u toku sa događanjima preko shouta: Min. informiranja | Min. obrane | Min. obrazovanja | Min. ekonomije | Predsjednik eHrvatskeINFO Svijet
Službeno glasilo Ministarstva informiranja Hrvatske
Ministrica informiranja: Josx
Redakcija INFO Svijeta: nexus2012, coldrainCRO, AlenDuia, techo08, eTomislav, Josx
Gost dopisnik: RicardoCastanheira
Grafičko oblikovanje: zagorec89

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.