Kolovoz 2010. - Naša ekonomija odsad ide samo prema gore! Mefest je počeo sa radom!

Go down

Kolovoz 2010. - Naša ekonomija odsad ide samo prema gore! Mefest je počeo sa radom! Empty Kolovoz 2010. - Naša ekonomija odsad ide samo prema gore! Mefest je počeo sa radom!

Postaj  AlenDuia on 12/12/2010, 21:26

Poštovani eHrvati i eHrvatice lijep pozdrav ma gdje bili!

Došao je i taj dan da svi eHrvati dobiju nešto konkretno od države, bez obzira gdje se nalazili na kugli (ili ploči xD ) zemaljskoj, ali više o tome pri kraju ovoga članka!

Prvo o par mjera kako ćemo svi zajedno pomoći lijepoj našoj eHrvatskoj:Popis tvrtki u vlasništvu eHrvata

Jednom davno se radio popis tvrtki u vlasništvu eHrvata jer uvijek je bolje da se proizvod ili sirovina kupuje od svog sunarodnjaka i tako pomogne i njemu i državi, ali je bilo malo nespretno i ljudi su bili poprilično lijeni da prije svake kupnje odu na forum ili link gdje je bio popis i da vide koja je tvrtka od eHrvata, a koja nije.

Svi su shvatili da je najjednostavnije nekako označiti tvrtku tako da kada se kupuje na marketu iz imena firme odmah da se vidi da je to od eHrvata i bilo je dosta ideja, da se stavi HR ili CRO na kraju imena tvrtke, ali ja sam mišljenja da je bolje staviti samo neki znak tako da samo mi eHrvati znamo o čemu se radi jer svaki Rus će znat što znači CRO i neće kupovat proizvod od te tvrtke.

Isto tako je bila akcija jednom davno da taj znak bude znak $ i čak je dosta tvrtki stavilo taj znak na kraju svog naziva tvrtke ili umjesto slova S i čak dan danas ima dosta tvrtki koji nose taj znak u sebi i zato pozivam sve poduzetnike:

Stavite znak $ u ime svoje tvrtke, nalazila se ona u eHrvatskoj ili bilo gdje u svijetu tako da eHrvat zna da je to firma od eHrvata i da kupnjom od te firme pomaže eHrvatskoj!Donacije građana

Već sam spomenuo jednom i sada ću opet, ja Vas neću žicati da donirate u Hrvatsku Narodnu Banku jer znam da je situacija s plaćama trenutno užasna pa tako čuvajte svoje kune jer koliko su bogati građani eHrvatske toliko je i bogata eHrvatska!!

Prihodi i troškovi HNB-a će biti objavljivani svaka dva tjedna za one koji stalno pitaju kad će

Pošto nam je država trenutno u financijskoj banani, dužni smo doslovno i Bogu i narodu, mislim da bi bilo odlično da svi zajednički kao ekipa od svake medalje ili golda koji dobijemo od admina samo 1 gold doniramo u Ratni Fond eHrvatske i to od sada neka postane pravilo i svaki put kada Vam se netko pohvali da je dobio medalju ili gold odmah ga pitajte da li je donirao 1 gold u Ratni Fond

Pošto se sada dosta eHrvata vraća iz inozemstva u eHrvatsku, došao sam na jednu ideju da sve strane valute koje imate na profilu ili organizaciji makar to bilo po 0.5 USD-a, ili 0.3 ESP-a donirajte sve u Ratni Fond ako Vam netreba jer kada se to pomnoži koliko nas ima vjerujem da ćemo od tog sitniša skupiti sigurno preko 100 golda.

Ratni Fond eHrvatske sada nije organizacija koja će isključivo svoje golde koristiti za ratne pohode eHrvatske (ali u tu svrhu je napravljena ova organizacija) nego je to organizacija koja će koristiti svoje financije za financiranje Hrvatske Vojske, ali i plaćanje MPP-ova sa našim saveznicima koji koštaju “samo” 900 golda mjesečno.

Ako kupujete HRK-e (većinom poduzetnici kupuju) uvijek potražite ponudu Hrvatske Narodne Banke i kupite kune od nje i tako pomozite eHrvatskoj - jer se ponude na Monetary marketu mijenjaju slučajnim odabirom pa treba samo potražiti ponudu HNB-aDugovi eHrvatske

Došavši na poziciju predsjednika eHrvatske upoznali su me sa dugovima saveznicima koji su negdje oko 1250 golda, ali me najviše brine što smo dužni našim građanima od obveznica u koje su uložili preko 1900 golda!

Nažalost što taj gold se nije ni potrošio na boljitak eHrvatske nego je netragom nestao, ali evo pokrenuo sam ponovno istragu pa ćemo vidjeti što će naši dragi admini riješiti. Samo da se zna netko je hackirao organizaciju i prebacio golde na drugu organizaciju i ta druga organizacija je dobila ban, ali nama trebaju naši ukradeni goldi nazad i nadamo se da će se to riješiti.

Ali bez obzira na to da li će admin vratiti nama gold ili ne, mi ćemo vratiti kune našim građanima, po današnjem tečaju građani trebaju dobiti za tih 1929.39 uloženih golda preko 132.000 HRK-a (možda je nekih 15% tek isplaćeno nekim građanima) i ja naravno nemogu obećati da će sve isplatiti odmah sutra, ali obećajem da ćemo početi isplaćivati možda svima neki određeni postotak do kraja mjeseca jer mislim da je bolje svima dati neki postotak (od recimo 20 %) nego da neki dobe sve, a neki ništa.

Namjerno sam pisao o dugovima jer svi građani eHrvatske trebaju znati da smo u igri više dužni nego u stvarnom životu, ali mislim da ćemo optimalnim trošenjem zarađenih golda i kuna to uspjeti vratiti u kojih mjesec ili dva.Mefest je počeo sa radom!!!

Što je Mefest?

Mefest je dobio ime od Merkur+Hefest, Merkur je bog trgovine, a Hefest je zaštitnik obrtnika pa je to bilo logično rješenje za ime organizacije koja će pomoći eHrvatima da lakše žive sa svojim još uvijek niskim plaćama.

Mefest je posrednik u trgovanju produktima koji će biti kupovani isključivo sa eHrvatskog marketa i to uz popust eHrvatima (onima u eHrvatskoj i onima u inozemsvu) i razliku će plaćati država!

Kako to funkcionira?

Nađete željeni produkt na eHrvatskom marketu i njegovu cijenu u kunama pomnožite sa 0.012 i taj iznos u goldu donirate Mefestu i zatim ispunite obrazac za kupnju i u roku 24 h Mefest će Vam poslati traženi produkt ili više njih.

Početna zamisao je da se iznos množi sa 0.01 radi lakšeg računanja, ali zbog stanja u državnoj blagajni i rasta tečaja na 0.016 došao sam do zaključka da bi 0.012 bilo optimalno.

Primjer:

Ja želim kupiti Q5 Helihopter karakteristika 100/100/10/40

1. Nađem ga na marketu po cijeni 240.01 HRK2. Pomnožim taj iznos u kunama sa 0.012 i dobijam iznos od 2.88 golda

3. Iznos od 2.88 golda doniram Mefestu

4. Ispunim obrazac i tamo kopiram onu automatsku poruku iz igre kao potvrdu transakcije (You have successfully donated 2.88 GOLD. This amount will appear shortly in the citizen/organization account.)

5. I u najkasnije roku od 24 sata ćete primiti traženi produkt na svoj profil

Minimalna kupnja - 0.5 golda

Maksimalna kupnja - 10 golda

Tako ćete kupiti Q5 helić za 2.88 golda, umjesto za 3.84 golda (240*0,016) što vam je popust od 25 % i nadam se da ćemo poslovati na zadovoljstvo svih nas jer bi posljedice trebale biti ove:

1) veća platežna moć eHrvata
2) veća prodaja na eHrvatskom marketu
3) dolazak novih tvrtki i poduzetnika u eHrvatsku
4) veće plaće
5) dolazak stranih državljana zbog većih plaća

Mogući problemi:

Ako produkta više nema na marketu zato što je prodan - novac će se vratiti kupcu na račun i kupnja će biti stornirana

Pokušaj prijevare tako da netko stavi iz svoje firme skuplji proizvod na market i pokuša tako zarađivati - neće biti obavljena transakcija i bit će toj osobi trajno zabranjeno korištenje usluga Mefesta

Slabljenje tečaja kune - ali tu je HNB da drži tečaj stabilnim i vjerujem da tu neće biti problemaMefest je napravljen iz jednostvanog razloga da prvenstveno pomogne eHrvatima u ovom nadasve čudesnom ekonomskom modulu gdje ni Bill Gates ne bi mogao preživjeti i tako im olakša eŽivot i zato molim Vas nemojte ni probati zloupotrebljavati usluge Mefesta!

Mefest će voditi tipec1995 i Wrapcheus pod mojim budnim okom na početku jer to su dvije osobe od mojeg najvećeg povjerenja i tako mora biti jer će se ovdje vrtiti više kuna i golda nego u HNBu za nekih par tjedana!

Na chatu nas možete potražiti na kanalu #MefestRezime:

- Poduzetnici stavite znak $ u ime tvrtki - građani kupujte proizvode od tih tvrtki makar bili koju lipu skuplji
- od svake medalje 1 gold u Ratni Fond eHrvatske
- sav sitniš koji imate donirajte u Ratni Fond eHrvatske
- ako kupujete kune sa MM-a, kupujte od Hrvatske Narodne banke
- dužni smo i Vi to morate znati, ali zajedno ćemo vratit sve dugove
- Mefest - nađi proizvod, pomnoži sa 0.012, doniraj Mefestu, ispuni obrazac i čekaj proizvod

Vaš dSoKre


AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.