Studeni 2010. -Ekonomija u eHrvata

Go down

Studeni 2010. -Ekonomija u eHrvata Empty Studeni 2010. -Ekonomija u eHrvata

Postaj  AlenDuia on 12/12/2010, 21:28

Poštovani građani i građanke lijepe eNaše,

Nisam siguran da li svi znate, ali zbog dobre volje sadašnjeg nam predsjednika srdanta, vratili smo sav dug od obveznica našim građanima i to točno 89865.32 HRK

Građani su dobili ono što im je i obećano, trenutna vrijednost uloženog golda uvećana za 10%!

Dug prema našim građanima je bio i veći, ali nažalost neki su prestali igrat, ili su umrli ili su nasilno ubijeni od strane admina.

Tako da nam je još preostao manji dio duga za vratit saveznicima, koji je neznatan naspram ovog kojeg smo morali vratit našim građanima.Ekonomija u eHrvatskoj

Stanje kod nas je manje više dobro, ratovi su pokrenuli ekonomiju, kupuje se dosta, prodaje se dosta, ali naravno ima još jako puno mjesta za napredak.

Nedostaje tvrtki više kvalitete, pogotovo oružja jer se ne bi smjelo dogoditi da nestane baš svih Q5 tenkova ili Q5 helića sa marketa. ali dobro, to ide na dušu ovom novom modulu sa 10ak bitki dnevno od doma pa se to sve proda što je bolje za državu jer ona ubire svoj dio kolača od poreza.

Ali vidim i food Q5 da mi je nekako dosta skup, usudio bih se reći i bezobrazno skup jer sa ovakvim cijenama se sigurno zaradi u Q5 food firmama između 3.5 - 5 golda dnevno.

Ne razumijem tko kupuje Q5 food za 6.82 HRK s kojim 300 heltha zapravo košta 204.6 HRK, a sa recimo Q3 foodom koji košta 2.62 HRK, 300 healtha košta 131 HRK, što je ušteda od preko 1 golda za građana koji kupuje kruh manje kvalitete i treba mu wellness za svakodnevno ratovanje.

Kažu ljudi plaće su visoke i to je problem, mislim i je i nije. Jer nije problem plaća i da je 100 HRK za neki skill kada bi se regulirala cijena prema toj plaći, problem je kada plaća prebrzo raste i ne stigne se regulirati cijena, tj. to ovako izgleda:

Ja imam tvrtku i imam neku cijenu koju prodajem i dođe netko novi, ponudi automatski veću plaću za 5 kn za svaki skill i misli da će prodat po istoj cijeni taj proizvod? Malo sutra :S

Kada stavljate plaće na job market, stavljajte plaće veće za 0.01 ili maksimalno za 0.1 HRK da s time ne povećavamo prebrzo plaće!

Jeste li znali što je income tax?

Za radnike to znači koliko će Vam od plaće ići automatski u državnu blagajnu i OVDJE možete vidjeti da će Vam od plaće najmanji iznos (1%) odlaziti državi ako radite u grain tvrtci jer smo s time željeli malo potaknuti radnike da rade u grain tvtkama tako da malo iskoristimo našu zlatnu Slavoniju.

Pošto imamo samo high grain regiju, ostalih sirovina na našem marketu nam nedostaje i tu možete naći svoju priliku za zaradu.

U eHrvatskoj većinom ima dosta tvrtki Q1, nedostaje samo firmi više kvalitete, a one koštaju malo više golda, pa možete svoj početak kao poduzetnik početi u inozemstvu i izvoziti sirovine u eHrvatsku i pri tome dobro zarađivati.

Trebat će Vam oko 50 golda, 20 za tvrtku, 20 za licencu za eHrvatsku i 10 golda da imate za plaće.

Ako otvarate tvrtku, pazite na dvije vrlo bitne stvari, da je tvrtka u EDEN državi, znači da nije na našoj embargo listi i da nemamo rat sa njom i druga stvar je da se ta tvrtka nalazi u high regiji, znači ako kupujete postojeću kompaniju, provjerite u kojoj se regiji nalazi i svakako da piše high titanium, high iron, high oil ili high stone.

Evo jedan konretan primjer ako otvorite titanium tvrtku u Australiji:Alat koji sam koristio možete vidjeti OVDJE

Vaši troškovi za proizvodnju 2955 titaniuma bi bili 234 AUD = 2,80 golda

Vaši prihodi od prodaje 2955 titaniuma u eHR bi bili 295,5 HRK = 4.43 golda

Vaš profit: 1,63 golda/dnevno = 48,9 golda mjesečno

I za mjesec dana možete svoju drugu tvrtku otvoritiNemojte se bojati, Mefest ne grize! Znanstveno dokazano!

Mefest nije životinja, Mefest je posrednik u trgovanju produktima koji će biti kupovani isključivo sa eHrvatskog marketa i to uz popust eHrvatima (onima u eHrvatskoj i onima u inozemsvu) i razliku će plaćati država!

Mefest je na usluzi građanima malo duže od mjesec dana i dosada je kupljeno preko Mefesta proizvoda sa našem marketa u vrijednosti preko 46000 HRKa i Mefest je za to dobio preko 550 golda!

Kako to funkcionira?

Nađete željeni produkt na eHrvatskom marketu i njegovu cijenu u kunama pomnožite sa 0.012 i taj iznos u goldu donirate Mefestu i zatim ispunite obrazac za kupnju i u roku 24 h Mefest će Vam poslati traženi produkt ili više njih.

Početna zamisao je da se iznos množi sa 0.01 radi lakšeg računanja, ali zbog stanja u državnoj blagajni i tečaja od 0.015 došao sam do zaključka da bi 0.012 bilo optimalno.

Primjer:

Ja želim kupiti 5 Q5 Helihoptera karakteristika 100/50

1. Nađem ga na marketu po cijeni 58.05 HRK * 5 = 290,25 HRK

2. Pomnožim taj iznos u kunama sa 0.012 i dobijam iznos od 3.483 golda

3. Iznos od 3,48 golda doniram Mefestu

4. Ispunim obrazac i tamo kopiram onu automatsku poruku iz igre kao potvrdu transakcije (You have successfully donated 3.48 GOLD. This amount will appear shortly in the citizen/organization account.)

5. I u najkasnije roku od 24 sata ćete primiti tražene produkte na svoj profil

Minimalna kupnja - 0.5 golda

Na chatu nas možete potražiti na kanalu #MefestMefest je u nepuna dva mjeseca rada imao promet od 100 000 HRK i time HNBu priskrbio 1200 golda.

Mefest je osmišljen da pomogne i građanima da kupuju jeftinije (20% je ušteda), ali i poduzetnicima koji plaćaju građanima plaće i od kojih država zarađuje i svi zajedno profitiramo, jer da nemamo poduzetnika ili građana, ne bismo zarađivali ništa i država bi nam bila siromašna i bili bismo sigurno izbrisani i samo točkica na mapi svijeta.

Kupujte preko Mefesta i pomognite eHrvatskoj!

Neki kažu da nikad nema nikoga na kanalu Mefesta, da nemogu kupiti proizvode, ali Mefest ima rok isporuke 24h, tako da slobodno ispunite prijavnicu i dobit ćete svoj proizvod.

Razumijem ako ratujete da želite oružje ili kruh odmah, ali ratovat ćete i sutra, pa možete naručiti za sutraRezime:
- vraćen dug od obveznica
- ako tražite radnike, stavite ponudu veću od najveće za samo 0.01 HRK!
- Poduzetnici stavite znak $ u ime tvrtki - građani kupujte proizvode od tih tvrtki makar bili koju lipu skuplji
- ako kupujete kune sa MM-a, kupujte od Hrvatske Narodne banke
- Mefest - nađi proizvod, pomnoži sa 0.012, doniraj Mefestu, ispuni obrazac i čekaj proizvod
- otvorite tvrtku u EDEN zemlji sa high titaniumom, stoneom, oilom ili ironom i izvozi u eHR

Vaš dSoKre


AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.