eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Listopad 2010. - [Prez RH] O krađama i još ponešto

Go down

Listopad 2010. -  [Prez RH] O krađama i još ponešto Empty Listopad 2010. - [Prez RH] O krađama i još ponešto

Postaj  AlenDuia on 12/12/2010, 21:43

Za početak Vam se ispričavam što prije nije bilo obraćanja. Prvenstveno sam želio pričetkati povratnu informaciju od admina po pitanju zločina koji se dogodio u HVu. Nisam htio pisati jedan članak pa ponovno iza vikenda mijenjati u slučaju da se nešto promijeni. Uz kaos koji je vladao u HVu zadnjih par dana se umiješao i RL i jednostavno nisam stigao napisati ni članak ni izvještaj HNBa. Imao sam svu dobru namjeru na pola madata objaviti stanje HNBa kao što sam i obećao, ali eto.. kriv sam jer sam čekao zadnji tren i nepredvidivi događaj su učinili svoje. : ( Svi troškovi HNBa se bilježe, samo nisam stigao prebaciti sve u format pogdan za objavljivanje. No, vratimo se na HV.

Kao što ste vidjeli HVu je nanesena ogromna šteta (oko 1700 golda u firmama, rawu, stocku u valutama) kada je nepoznati počinitelj(i) došao do passova i opljačkao (ili samo privremeno otuđio) 20 orgova HVa. Kako je počinitelj došao do šifri? Dogodio se napad na sigurnost koji u biti nema direktno veze s eRepublikom. Netko je načelniku GSa ubacio nekakav key-logger u kompjuter i pokupio login podatke od svih stranica na kojima je imao račun(mail, facebook, youtube...). Kao načelnik HVa imao je pristup u skoro sve orgove HVa i onome tko ga je hacknuo nije bio nikakav problem opljačkati. Uz ovu pljačku HVa stradao je i načelnikov privatni org na isti način kao i orgovi HVa: disslove firme i donacija svega s orga na famozni org dl store.

Nakon poslanog ticketa prije i poslije vikenda sam pričao s osobom iz mod tima koja radi u odjelu za ukradenu imovinu. Isključivo zbog direktne intervencije ovog moda uspijeli smo dobiti barem nekakvu reparaciju (s obzirom da se ne radi o hacku nemamo pravo na povrat svega) i vraćeni su nam svi orgovi na koje nismo imali pristup nakon pljačke. Od reparacija smo dobili 611golda. I to je nešto ako mene pitate. Nije niti polovica realne štete, ali što je tu je. S obzirom na pravila eRepublika dobro smo i dobili. Što se tiče otkrivanja počinitelja krađe dobio sam odgovor da je korišten i proxy i neke dodatne zaštite pravog identiteta (nije mi rečeno točno koje) i da je nemoguće doznati tko stoj iza kradji. Da bi se izbjeglo optuživanje dio loga mog razgovora s modom možete vidjeti na službenom forumu.

Iako, izgleda, nećemo nikada doznati tko je učinio ovo zlodjelo jasno je da se radi o nekome tko jako dobro poznaje politčku situaciju eHrvatske. U prilog tome govore donacije s GSa na dvojicu poznatih HOSovaca: zelju (15 000 HRK) i MarkaGroznog (97 golda). Naravno da obojica nisu imala nikakve veze s ovim krađama i da je lopov namjerno slao to njima da bi izazvao sukob. Obojica su odmah vratili to na org GSa. S obzirom da je načelnik mijenjao šifru GSovog orga čim su krađe uočene lopov je imao i novu šifru te je 15000 HRK vratio na zelju (nakon čega je on to sve poslao na HNB na sigurno) a 97 golda na org dl store. Org dl store je danas banan, ali osobno mi se čini da lopovu nije bilo toliko do lake zarade koliko do uništavanja HVa i unošenja svađe među nas. Predugo je trajao mir unutarnji i očito je da nekome to ne odgovara.

Detaljnije šteta je ovakva:
- dissolvano 20 firmi: 3xTitanQ1, 5xIronQ1, 5xWeaponQ3, 2xTicketQ1, GrainQ1, FoodQ2, 2xTicketQ2, HouseQ3: 900 golda
- vrijednost licenci koje su firme imale: 180 golda
- stock koji je bio u firmama: 373 golda
- gold, valute i raw: 100 golda s gradijskih orgova i 97 golda s GSa
Kao što sam napisao vraćeno nam je 611 golda koji će biti potrošeni na vraćanje HVa na noge. Osim toga država je odlučila donirati firme koje su do sada stajale neiskorštene. S Ministarstva ekonomije je prebačena iron firma u Španjolskoj (ovo je HVu već bilo ponuđeno za vrijeme dSoKrinog mandata ali HV je tada odbio jer im nije bilo potrebno) i po jedna Q1 food i weapon firma s nedavno vraćenog orga MRSSa.

Kada već spominjem orgove moram vas izvijestiti da je org Zavod za zapošljavanje RH s 4 trening firme i pozamašnim stockom vraćen u državne ruke. Javio se bivši prez Fabius i poslao mi sve passove koji su njemu bili predani. Osim ZZZ-a vraćeni su i orgovi Agencije za Nektrenine i Ureda za Dijasporu koji nisu imali firme na sebi. Na Uredu za Dijasporu je bilo nešto sitno golda i HRKa koji su prebačeni u HNB i nešto Q5 tenkova koji su prebačeni HVu. Nakon što se firme sa ZZZa prebace na ME ova 4 orga postaju beskorisni osim za eventualni stock prostor, jer ti uredi ne rade već dugo vremena. Naravno ako se pokaže potreba uredi se mogu lako reaktivirati.
Igrom slučaja dobio sam passove isti dan (točnije istovremeno) kada su se odvijale krađe u HVu tako da nisam stigao još s ministrom ekonomije napraviti plan za te trening firme. Načelno imamo dogovor da će se firme otvoriti i da će ponovno krenuti stockanje državnih rezervi, moramo samo detalje dogovoriti. Ministar ekonimije je za vikend podijelio preostalih 45 000 HRKa duga od obveznica. Od ovog trenutka Hrvatska VIŠE NEMA UNUTARNJI DUG. Od vanjskog duga je ostalo 600 golda Kini (3 mjesečne rate po 200 golda) dok je dug Finskoj podmiren plaćanjem njihovog dijela MPPa s nama.

Za kraj mali osvrt na kraj kongresnog mandata. U ovom mandatu smo imali dvije divlje donacije golda s države jednom 300 golda na privatni org dobro nam znanog Čupka (manje bitno pod kojim pseudonimom) i 500 golda na org HDSa kojeg je danas pokrenuo bivši prez Hunter1911. Očito nije bilo dovoljno 3 dana čekanja da se PP sa Srbijom zatvorim i tako se odblokaju goldi nego moramo još 24 sata čekati da bi te golde iskoristili ili pospremili u HNB. Pišem ovo jer mi je iskreno puna kapa ovih sabotiranja. Čemu to? Ako je zezancija onda je na razini razmažemog petogodišnjaka koji mora u krevet prije crtića. Ako je sabotaža ne vidim razlog tome. Ili se jednostavno radi o tome da neke kongresnike boli da ne kažem šta i klikaju što im god padne napamet. Najgore u svemu ovome je što su obojica ponovno kandidati i to službeni.

Uglavnom sve me ovo skupa jako razočaralo i omelo mi je totalno raspored koji sam imao. Zapeti ću što više mogu do kraja mandata i srediti još što se ima srediti.

Hvala na čitanju.

Vaš razočaran
Srdant

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.