eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prosinac 2010. - Završno obraćanje i izvještaj HNB-a

Go down

Prosinac 2010. - Završno obraćanje i izvještaj HNB-a Empty Prosinac 2010. - Završno obraćanje i izvještaj HNB-a

Postaj  AlenDuia on 12/12/2010, 21:47

Drage egrađanke i egrađani, eHrvatice i eHrvati

Znam da nisam često pisao i ispričavam se zbog toga. Evo mandat se bliži kraju, Vojvodinu smo pokušali osvojiti, na žalost niti sav pripremljeni gold i food (rezerve više od 10 000 Q1 fooda više manje besplatno stavljenog na market ili po puno nižoj cijeni) nisu bili ni približno dovoljni. Hvala svima koji su proveli cijelu noć dijeleći golde i hranu za lupanje, kao i onima koji su probdjeli zbog lupanja. De facto, eHrvatska je sama bila u tim noćnim rundama te smo se dobro i držali.

Čestitke susjedima na dobroj opremljenosti. Za mog mandata nismo uspjeli, možda neki drugi predsjednik uspije, držim mu palčeve i punu potporu. Ovo je ipak prije svega igra, igramo se. Hvala svima koji su lupali do posljednjeg wellnessa. Ma što tko rekao, makar i izgubili, ali veći je gušt lupati se sa susjedima nego bilo kime drugim sve dok je u duhu fair playa te se nadam i predviđam još velikih bitki među nama.

Hvala svima na podršci, bilo je boljih i lošijih dana, ali ukupno gledajući rekao bih da smo bili uspješni. Brisanjem eMađarske ostvarili smo najveći osvajački vojni uspjeh otkako je eHrvatske (osvajanje eSrbije je išlo retreatom pa to ne računam), HNB smo dobili prazan što možete vidjeti na izvještaju (47g), napunili ga, ispraznili i opet napunili te idućem predsjedniku ostavljamo solidnu blagajnu. Tečaj je bio stabilan cijeli mjesec unatoč povećim količinama štampanih kuna. Da, naštampalo se jako puno kuna, ali potrošilo se i jako puno golda. Jedno poništava drugo. Kratko objašnjenje oko toga: država nema golda od poreza te je stoga grupa ljudi posudila državi golde kako bismo mogli napadati i braniti se. Te golde je potrebno vratiti kasnije, a kako se štampa po 3 puta manjem tečaju nego je na monetary marketu, državi ostaje 2/3 valute koja se onda može upotrebljavati za Mefest, vojsku te ostale dnevne troškove.

Hvala Wrapcheusu i Zdena95 što su vrijedno radili u Mefestu i privrijedili nam golde.

Hvala mojim ministricama i ministrima ancica1804, Scarlet_Letter, Plese Tomislav, bbb_kambelovac što su radili dobar posao.

Hvala Legici što je trpjela moje zanovijetanje te zapisivala svaku transakciju umjesto mene te omogućila vrlo detaljan izvještaj HNB-a.

Hvala svima koji su lupali prema zapovjedima te omogućili brisanje eMađarske s karte.

Hvala anonimnim donatorima što su nam omogućili te napade, MPP-e i ostalo.

Hvala i Djani Ujkan Marichu što je plakao cijeli mjesec i trudio se spustit mi na svakom koraku. Blesavi komentari bez argumenata su me uvijek baš lijepo nasmijali.

Hvala i Čupku što nas je uveseljavao svojim izljevima pameti. Ima ustanova gdje znanje nije bitno te se cijeni samo trud.


Izvještaj HNB-a možete vidjeti na linku:
Link

Izvješće je podijeljeno na izvješće za kune i za golde, a prikazani su Priljevi, Odljevi, Stanje, te na kraju razlika. (Za početno i završno stanje, gledate stupac Stanje, a ostalo su 0.) U zadnjem stupcu gornjeg dijela (iznad crvene crte) vidljivo je stanje i promet nakon zadnjeg srdantovog izvješća, a završno stanje tog dijela izvješća ujedno je i stanje preneseno u moj mandat (ispod crvene crte). U moj mandat preneseno je 21.164,40 HRK te 47 g. Kao što možete vidjeti na dnu izvješća, HNB danas ima 500g.

Na žalost, moram se osvrnuti na emeđunarodni incident koji se događa ovih dana između nas i eRumunjske, a ujedno i cijelog EDEN-a. U četvrtak ujutro kolega iz eBiH mi pošalje link ( http://www.erepublik.com/en/article/-1-1591762/1/20 ) u kojem eSrpski predsjednik objašnjava narodu da je tražio predlaganje mira od eRumunja jer im se inače loše piše – eHrvatska s jedne, eRumunjska i eBugarska kao potencijalna EDEN članica s druge strane. Vidjevši taj članak, odmah sam upitao eRumunjske predstavnike na EDEN kanalu o čemu je riječ i da takav potez ukoliko se dogodi smatramo izdajom. Odgovoreno mi je da to nema veze s životom te da bi oni znali da se tako nešto uopće i razmatra. I hopa, vidi vraga, za par sati evo prijedloga zakona te eRumunjski predsjednik dolazi online. Slijedila je burna rasprava u kojoj se on trudi objasniti svoj potez, dok mu ostatak EDEN-a i ja osobno, uz poneko sjećanje rodbine, objašnjavamo da nas je izdao. Oslobađanje eUkrajine nije, ne smije i ne može biti važnije od eHrvatske!
Pozadina priče je vjerojatno njegova želja da zadrži neke eUkrajinske regije koje eRumunjska nema. eRumunjski predsjednik je djelovao na svoju ruku, bez konzultiranja s EDEN-om ili čak članovima svog kabineta. Navodno su za prijedlog znali samo on i vMoD. Kao posljedica svega, najjača eRumunjska jedinica dolazi u eHrvatsku i ne želi se boriti za eRumunjsku ( http://www.erepublik.com/en/article/peace-at-home-peace-all-around-y-1592020/1/20 ), a neke stranke poput eLAM se ograđuju od postupaka eRumunjskog predsjednika ( http://www.erepublik.com/en/article/-elam-reactie-la-declaratia-de-pace-cu-serbia--1592318/1/20 ). Rasplet situacije stvarno ne mogu predvidjeti. eRumunjski narod je stao na našu stranu, no ipak poručujem svim građanima da se opreme foodom i wepom, iskreno me nebi čudio napad eSrbije u idućih nekoliko dana.

Za kraj na žalost moram spomenuti i opstruiranje bilo kojeg poteza države od strane dotične samoprozvane ličnosti u eHrvatskom kongresu. Nekoliko blokada novaca nam baš i nije pomoglo, kao ni dizanje RW-a u WSR neki dan iako mi nije jasno što se time htjelo postići pošto bolnica nije bilo, ali ako je cilj bio izbrisati bolnice iz regije, takav potez je za najoštriju osudu jer ide direktno na štetu državi, ne retrodevilu, već državi, svim njenim stanovnicima, a pomaže svim našim neprijateljima s kojima ratujemo. Hvala Čupku na tome, kao i na blokadi 600 golda 2 sata prije napada na Vojvodinu koja nas je oštetila direktno za tih istih 600 g jer smo morali ubaciti dodatne golde u državu za napad, a ti goldi su mogli biti iskorišteni za tenkove. Ne kažem da bi tih 600g okrenulo tijek bitke u našu korist, ali ne kažem ni da nebi. No, kako bi Krleža rekao: „Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu.“

E da, Čupko, ne moraš mi slati s multića prijeteće poruke s mojim RL imenom. Ako tebe roditelji ne vole, nisam ti ja tome kriv. Ohladi malo, popij šalicu mlijeka, naspavaj se, odigraj lovice sa školskim kolegama i opusti se A ako si tak jako hrabar, daj i ti svoje ime. Retro je inače redovit posjetitelj mitinga I multiću jedan, provjeri si ispis IP-eva početkom 11. mjeseca, da jedan nije slučajno 93.143.9.4

Još jednom hvala svima, budućem predsjedniku želim svu sreću te mu ostavljam punu blagajnu, bez dugova. Vidimo se na bojištu. Živjeli!

retrodevil

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.