Svibanj 2009. - mrgood - kandidatura za predsjednika

Go down

Svibanj 2009. - mrgood - kandidatura za predsjednika Empty Svibanj 2009. - mrgood - kandidatura za predsjednika

Postaj  Johny Stulic on 10/5/2009, 18:27

mrgood - kandidatura za predsjednika

“Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot.”


Guy Folkes - avatar – maskaMrgood – kandidat za predsjednika


U rl ekonomist. Ovdje prvo ratnik, ponosan pripadnik 5. Brigade, kratko vrijeme u vojnoj logistici, sada i političar.Erođen dana 447. Erep „najmlađi“ od svih kandidata. Predsjednik HSP-a. Druge najjače stranke u eHrvata po broju glasova na prošlim izborima.


Moja kandidatura neće bit tipična kandidatura, nego će bit moj pogled na dosadašnje stanje u državi i stvari koje bi se trebale promijenit,stvari koje ću promijenit ako dođem na vlast.


HNB i MM

Svakako sam za transparentniji rad HNB-a. Npr. Objavljivanje troškova svako 7 dana na forumu da sva prebacivanja iz HNB-a i razlog toga budu vidljivi eHrvatima. Naravno protiv sam bilo kakvog štampanja novca jer su nas takve stvari i dovele tečaj na 0,018 ili 0,019, osim u krajnjim slučajevima. Politika potrošnje novca jednaka količini koja se prikupi porezom je najprihvatljivija. Otprilike svota od 2500-3000 kuna dnevno. I prilagođavanje državnih troškova toj svoti.


Pitanje HOS-a i vojske

Što se tiče ministarstva obrane mislim da je sramotna stvar sta eHr ima „paravojnu jedinicu“. O razlozima za takve stvari neću, svi ih znamo. To je jedna od većih greški ove vlasti,ako ne i najveća. Smatram da bi se pod svaku cijenu moralo radit na tome da se HOS vrati pod zapovjedništvom ministarstva, naravno na obostrano zadovoljstvo. Možda ne kao brigada unutar njega, možda pod posebnim statusom. Jer ovako eHr gubi na svojoj epopularnosti u erep-u a i na jačini svoje vojske, ali na popularnosti iste. Reforma vojske je neizbježna. Sve više i više ljudi vide vojsku kao stranački istrument, a ne kao stranački neovisnu što bi trebala bit. Možda radi pojedinih pripadnika unutar nje, možda zato što to stvarno i je, nije bitno. Neka zbivanja unutar vojske bi trebala bit vidljiva javnosti tako da ne dolazi do krivih zaključaka. Možda naknadno objašnjenje pojedinih akcija. Što bi svakako populariziralo istu.


Subvencije

Ja sam apsolutno protiv subvecije medium rm koje imamo u hr. Subvencioniranje drva i kuca u hr. Smatram da je to nepotrebno preveliki trošak i dugoročno ne održivo. Taj novac koji se tamo koristi mogao bi se potrošit na puno bolje ideje. Ušpricat u ministarstvo obrane kojem je svaka kuna bitna. Obrana i vojska je glavni faktor svake zemlje. Jačanje vojske je prioritet. A ne davanje subvencija 15-torici koji te subvencije stavljaju u džep. Ionako kako se pokazalo do sad subvencije nisu smanjile cijene kuća, jer vlasnici house firmi ionako nabavljaju drvo putem donacija. S toga jedini kupac drva na našem tržištu ostaje hgk. S toga subvencija je loša ideja.

Dalje sta se tiče ticket firmi . Svakako sam protiv onoga sto Ivan Radman predlaže. Povećavanje cijena ticketa je ideja okrenuta samo proizvođačaima, a ne „malim“ ljudima, tj. potrošačima ticketa. S toga sam i protiv takve ideje .

Općenito nisam protiv subvencija. Al smatram da trenutačno subvencije nisu potrebne, posebno ne za spašavanje firmi medium rm.


Vanjska politika

Kritika na vanjsku politiku uglavnom nemam. Ovo je čisto informativno, možda i korisno za novije igrače da se upoznaju sa situacijom u kojom eživimo.

Slovenija (Peace) - Kako svi znamo na zapadu nam je Slovenija s kojom imamo podpisan ugovor o nenapadanju (mislim jos 3 mj. Ili tako nesto). Jako korisno što se nas tiče jer služi kao tampon zona između nas i Italije.

Bih (Atlantis)– Nova država. Nova članica Atlantisa.

Mađarska (Peace)– Jedna od novih svjetskih velesila. Sa 11000 ljudi. Sa brdo mpp-a. S njima imamo otvoreno ratište, koje trenutačno više odgovara nama nego njima. Aktivirani su svi naši mpp-i, i njihovo osvajanje naših regija s toga je samo fantazija.

Bugarska (Peace)- Iako mala zemlja, sa možda 150 aktivnih igrača. Imaju mpp sa italijom, portugalom i brazilom.

Rumunjska – mislim da je nepotrebno govorit uopće.
Srbija (Peace)- zadnja , najinteresantniji susjed. Koji je sveden na svega dvije regije, po meni je i to previše. Njihovim velikim naporom (velikom potrošnjom golda) uspjeli su neutralizirat otvoreni sukob s nama. Njihove regije su postale naše u kojima se ne samo osjećamo kao kod kuče nego su admini čak stavili te regije kao naše izvorne;), i kao takve bi trebale ostat pod svaku cijenu Wink


Zastita od TO

Potreban je detaljan plan, u suglasnosti sa svima stranačkim čelnicima. Kad-tad će neko pokušat na pravit TO nad eHr. S toga moramo bit spremni i na to, ali naravno protiv sam iskorištavanja prijetnje TO na svakim izborima. Osim ako admini ne učine pravu stvar i riješe taj problem.


Nisam vas htio zamarat brojevima, s toga je to to WinkS poštovanjem,mrgood

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

https://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.