eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Travanj 2009. - O Agramu, plaćama, subvencijama i poduzetničkom kvizu

Go down

Travanj 2009. - O Agramu, plaćama, subvencijama i poduzetničkom kvizu Empty Travanj 2009. - O Agramu, plaćama, subvencijama i poduzetničkom kvizu

Postaj  InChY 3/6/2009, 22:07

Tvrtka Agram construct proizvodi Q2 kuće za eHrvatsko tržište. Imamo dobru ekipu vrijednih i pouzdanih radnika visokog skilla i wellnessa. Najveći im je problem relativno mala plaća, pogotovo u usporedbi s ostalim granama. Tijekom zadnja dv tjedna, Agram construct je podigao plaće svojim radnicima kao rezultat dobrog poslovanja te kasnije potporom iz državnih subvencija. Međutim, priznajem da su plaće svejedno manje nego za jednak skill u drugim granama inudstrije. Nakon povećanja uspjeli smo smanjiti razlike te sada plaće za pojedini skill u Agram constructu iznose 75% (ili više) u odnosu na land sektor. Zaposlenici sa većim skillom (kod nas gotovo svi zaposlenici imaju skill 4 ili 5) imaju relativno pristojne plaće i, premda zaostaju za drugim sektorima, omogućavaju radnicima plaćanje njihovih dnevnih potreba i određenu štednju.


Veliki je problem među Q1 tvrtkama gdje su većina zaposlenika skilla 2 i 3 te se destimulirani okreću drugim profesijama. Također je vlasnicima housing kompanija neisplativo financirati i pomagati podizanje wellnessa za djelatnike niskog skilla (2 ili 3) jer se time ne dobiva značajno na ukupnoj produktivnosti. Agram construct je svojim radnicima omogućio odlazak u rat u suradnji s programom POWER.HR donirajući im besplatnu kartu. Također je svim svojim zaposlenicima koji nisu bili u regiji s bolnicom donirao kartu za preseljenje uoči rata. Osim toga provodimo program zamjene darova gdje za 2 dara koja nam zaposlenici pošalju, njima vraćamo 3 (trenutno je program u suspenziji zbog čestih ratova međutim pozivam sve zaposlenike kojima wellness klizi prema dolje da ga iskoriste). Priznajemo da je neisplativo financirati ove programe zaposlenicima ispod skilla 4, međutim većina tih radnika odlučila se na ostanak u Agram constructu i time opravdala naše povjerenje. Zauzvrat je tvrtka iskoristila pozitivno poslovanje i državne subvencije na podizanje plaće radnicima kako ne bi zaostajali previše za drugim sektorima. Povrh toga nudimo kontinuitet proizvodnje bez ikakvih zastoja (pojava za koju su mi mnogi zaposlenici rekli da je bila česta u drugim tvrtkama).


Drago nam je da je Vlada eHrvatske prepoznala pozitivna kretanja, povećanje produktivnosti, kontinuitet proizvodnje kao i činjenicu da imamo jedne od najjeftinijih Q1 i Q2 kuća na tržištu te odobrila subvencije građevinskom sektoru. Subvencije su većim dijelom iskorištene za podizanje plaća zaposlenicima. Također nam je drago priznati da se praktički sve kuće proizvedene u Agram constructu prodaju na marketu u roku od 24 sata (primjetili smo da je jednak slučaj i s drugim dvjema Q2 housing tvrtkama u eHrvatskoj). Pri trenutnoj razini proizvodnje na tržište izbacujemo 6 Q2 kuća tjedno. Ovom prilikom potičemo nove igrače na štednju i investiranje u kupovinu kuća. Nakon samo mjesec dana provedenih u eRepubliku trebali bi redovnim radom i dostizanjem nivoa 6 dobiti 10 zlatnika što je i više nego dosta za kupovinu Q2 kuće što će im se višestruko isplatiti prilikom održavanja wellnessa. Također su vlasnici kuća manje podložni stresovima prilikom fluktuacija cijena kruha koje smo viđali zadnjih mjesec dana na eHrvatskom tržištu. Primjetili smo također nedostatak construction radnika uzrokovan poplavom housing Q1 tvrtki u eHrvatskoj. Zbog toga većina njih ne posluje s optimalnim kapacitetom što povećava troškove proizvodnje. I sam Agram construct našao se s problemom nedostatka radnika prije nekog vremena. Taj problem dijelom uzrokuje odlazak vojnih osoba na rad u državne tvrtke. Dok Agram construct odobrava i potiče takvu rotaciju prilikom rada u državnim tvrtkama (obrambeni sustavi, bolnice) prije uvođenja subvencija predstavljao je problem tvrtki zbog stalne potrebe traženja novih radnika. S povećanim plaćama popunjavanje radnih mjesta nam ne bi trebao biti problem. Uspješnim plasiranjem kuća smanjili bismo ovisnost ljudi o precijenjenoj hrani na našem tržištu što bi u konačnici dovelo do poravnanja plaća u svim sektorima, ali do dostizanja toga cilja, eHrvatskog sna o posjedovanju doma za svakog građana eHrvatske, još je dalek put i težak rad. Zahvaljujemo se svim zaposlenicima Agram constructa koji nam pomažu na tome putu i bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Za Agram construct

GioCorp


P.S.

Poduzetnički kviz

Potaknut idejom proizašlom iz CROATIA HOLDINGA kroz neko vrijeme održat ćemo poduzetnički kviz s bogatim nagradama. Molimo Vas da se pretplatite na Agram Real Estates kako biste dobivali obavijesti o najavljenom poduzetničkom kvizu u organizaciji GioCorp-a. Za kratke obavijesti možete dodati GioCorp u listu prijatelja.

P.P.S.

Molimo sve i da pročitaju slijedeći članak koji govori o problemima i njihovom rješavanju na ehrvatskom tržištu karata.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.