eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sijecanj 2009. - Registar državnih organizacija, tvrtki i publikacija

Go down

Sijecanj 2009. - Registar državnih organizacija, tvrtki i publikacija Empty Sijecanj 2009. - Registar državnih organizacija, tvrtki i publikacija

Postaj  Johny Stulic on 19/4/2009, 14:52

Registar državnih organizacija, tvrtki i publikacija

Bez novina, svi su izgledi, nema napretka...

Prije par dana sam na glavnom forumu pozvao državne uposlenike, uključujući predsjednika, ministre, direktore zavoda itd., dakle upravitelje državnih organizacija, tvrtki i publikacija, da upišu organizacije kojima upravljaju u jedinstveni registar. Do sada je odziv bio poražavajući, upisane su svega dvije organizacije (od koji sam ja sam upisao jednu - svaka čast i hvala imekojesepamti na drugom unosu) i dvije privatne tvrtke za koje mislim da su upisane zabunom.

Da pojasnim, državne organizacije, tvrtke i publikacije su (primjeri): Zavod za zdravstvo RH, Ministarstvo obrazovanja RH i Hrvatska narodna banka (organizacije), Državni Pokloni Q1 (tvrtka), Glasnik HNB-a, Hrvatski vojnik i Wellness Tribune (publikacije).

Još jednom pozivam odgovorne da upišu organizacije kojima upravljaju u registar.

Upis državnih organizacija u registar

Ovaj registar namijenjen je popisu organizacija, tvrtki i publikacija koje su dio državne uprave eRepublike Hrvatske. Molim osobe koje su zadužene za upravljanje istim da popune ovaj upitnik (predsjednik, ministri, voditelji ureda, direktori zavoda i sl.).

Ukoliko se radi o organizaciji, ne morate zasebno upisivati i tvrtke i novine koje funkcioniraju pod predmetnom organizacijom. Ukoliko novine ili tvrtka 'pripadaju' egrađaninu umjesto organizaciji, tada u formular upišite tvrtku ili novine kao da se radi o organizaciji.

Ne morate se brinuti o dvostrukim unosima i je li neku organizaciju netko već upisao, o tome ćemo se brinuti naknadno. Važno je da organizacija bude registrirana.

Upisati organizacije možete obaviti korištenjem ovog upitnika: LINK.
( http://tinyurl.com/eHR-registar-drzavnih-org )

Prikupljeni podaci koristi će se isključivo za pravljenje registra organizacija, tvrtki i publikacija u državnom vlasništvu, a koji će biti dio zakona o državnoj upravi. Ovaj zakon je trenutno u pripremi, i ne može biti potpun bez ovog registra.

Zašto ovo radimo? Od osnutka eRH nakupilo se dosta raznih organizacija, tvrtki, novina, i postaje teško sve to upratiti. Sve te institucije služe pružanju usluga građanima, ali građani često uopće ne znaju što im je sve na raspolaganju. Također, ukoliko ne znamo što sve imamo, kako možemo napraviti prijenos vlasti nakon promjene na čelu države? Kad znamo štvo sve postoji, možemo lakše uvidjeti što nam još treba, što olakšava planiranje.

Osim popisa, ovim zakonom će se urediti nadležnosti svih insitucija, plaće državnih uposlenika, te njihove ovlasti i obveze.

Unaprijed zahvaljujem na vremenu izdvojenom za popunjavanje upitnika.

CopyPaste071

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

https://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.