eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lipanj 2009. - Kako do wellnessa - Tutorial

Go down

Lipanj 2009. - Kako do wellnessa - Tutorial Empty Lipanj 2009. - Kako do wellnessa - Tutorial

Postaj  InChY on 23/6/2009, 09:48

1. Postizanje maksimalnog wellnessa

Postoji način da se dobije maksimalno 50 wellnessa odjednom, a koštati će vas oko 12 HRK (cijena moving ticketa). A ako već živite u regiji sa Q5 bolnicom, bit će besplatno!
Ukoliko se nalazite u Slavoniji ili Northwest Croatia onda se nalazite u regiji sa q5 bolnicom. Ukoliko ste u nekoj drugoj regiji, kupite na marketu moving ticket i preselite se u jednu od ove dvije regije. Q5 bolnica vam dnevno moze dignuti welnes za 50!

Ratovi nisu isto što i bitke. Rat se objavljuje da bi se mogle napasti regije, a potom se pokreću napadi na pojedine regije tj. pokreću se bitke. Ukoliko postoji bitka u ratu u koji je direktno uključena Hrvatska (kao saveznik, napadač ili obranioc) možete se boriti od doma.

Evo potrebnih radnji, korak po korak:
• Klikni na «My Places» > «Army» i na dnu te stranice kliknite na «Active Wars»
• Sad pred sobom imate listu aktivnih ratova
• Pretraži listu, prvo pogledajte da li su nas Mađari napali ili da li postoji neki pobunjenički rat (resistance war) u Hrvatskoj. Ako nema, potražite trening rat SAD-a i Irske (jer se i u njemu možete boriti iz Hrvatske).
• Uvijek obratite pažnju na one ratove koje pod «details» imaju barem 1 aktivnu bitku («1 active battle»). Klikni na «details», pa na «Go to battlefield»
• Ukoliko se možete boriti u tom ratu, imat ćete opciju «Fight». Kliknite to.
• Pogledajte rezultat vaše borbe. Posebno pratite svoj wellness – Wellness je za 10 jedinica manji!!! Svaki put kad kliknete fight, vas welnes padne za 10.
• Kad vam wellness padne ispod 50, nemojte više ratovati. Znači nema više fight. Sad idete na svoj profil, pa imate link na regiju u kojoj se nalazite (Slavonija ili Northwest Croatia. Kliknite na to i skrolajte dolje do slikice bolnice «Hospital», a potom kliknite «Heal». Bolnicu možete koristiti samo jednom dnevno i to nakon što ste jednom odradili borbu (tj. jednom kliknuli fight). Bolnica se moze ponovno koristiti sutra iza 9 sati po našem vremenu i tako svaki dan jednom, iza 9 sati ako ste odradili barem jednu borbu.
• Ako vam je wellness ispod 40, ne možete se boriti u bitki. Tada vam preostaje da nađete nekog tko će vam dati par poklona (tj nagiftati vas)

2. Primanje poklona - giftanje

Wellness se povećava svaki put kad dobijete poklon. Iznos povećanja jednak je kvaliteti poklona ( q1=1 wellness, q2=2 wellnessa, itd.). Q1 pokloni koštaju oko 2.4 HRK.

Kako bi vam netko poslao poklon možete:
1 – donirati mu novac za poklone pa on kupi i vas nagifta
2 – donirati mu poklone koje ste kupili pa vas on onda nagifta
3 – međusobno izmjenjivati poklone prema prethodnom dogovoru (Gifting partnerstvo). Možete se unaprijed dogovoriti da recimo svaki dan nekome poklonite 3 gifta i da on paralelno vama pokloni.

Da bi nekome poklonili gift, odite na njegov profil. Recimo ukucajte Selector na search gore i vidjet ćete da vam se pojavila opcija offer gift na desnom meniju. Ukoliko to kliknete, a imate kod sebe gift, meni ćete podići welnes ovisno o kvaliteti gifta koji imate (i gift će nestati iz vašeg inventorija).

Obratite pozornost na cijene poklona na tržištu. Ponekad se dogodi da je jedan Q2 poklon jeftiniji od dva Q1 poklona. Napomenimo još i da poklonima možete podići wellness za maksimalno 10 dnevno.

3. Konzumiranje hrane i kuće

Svaki dan kada radite i trenirate snižava se vaš welnes. Recimo ako radite u q2 firmi vaš ce welnes pasti za 2, ako radite u q4 kompaniji on će pasti za 4 itd. Također svako treniranje vam spušta welnes za dodatnih 1.

Hrana i kuća će vam automatski ujutro u 9 sati povećati welnes. Vrlo je važno da znate da vam i kuća i hrana daju manje welnesa nego giftovi. Rekli smo da vam q1 gift dize welnes uvijek za 1. Medjutim kod hrane i kuce će vam povećanje ovisiti o welnesu koji ste imali ujutro kad su se kuća i hrana konzumirale.

Primjer: Ako imate q2 kuću i kupujete q1 hranu i ako imate 90 welnesa, dobit cete 1.8 welnesa ukupno od to dvoje zajedno. Ali, ako imate welnes na 40 onda ćete dobiti oko 3 welnesa.
Nekad je isplativije kupovati q1 hranu i ostatak nadoknađivati giftovima. Nekad je bolje uzeti q3 hranu i koristiti manje giftova. Kuća je isplativa u svakom slučaju. Ona je najpametnije ulaganje u ovoj igri jer nju imate za stalno, iako vam se nekad čini da vam daje malo welnesa, ona radi ogromnu uštedu u dugom periodu i kasnije ju uvijek možete prodati za približno istu cijenu po kojoj ste ju kupili. Savjetujem da si kuću nabavite čim prije.

Na ovom linku možete izračunati koliko točno welnesa ćete dobivati od kuće i hrane:
http://www.cccp-group.org/index.php?page=erep_wellnesscalc


4. Instant Wellness

Najbrži i najjednostavniji način da podignete wellness je da kupite Wellness paket od
Admina. To će vas koštati 2 Golda ili oko 90 HRK. Možete kupiti najviše 20 paketa dnevno. Ali, znajte da plaćate oko 9 HRK po jedinici wellnessa, što je užasno skupo.

Ovakav nacin dizanja welnesa koriste stari igraci s velikim strenghtom, takozvani tenkovi, koji žele u nekoj bitci napraviti veliku kolicinu štete. Tada oni nakon sto odrade 5 borbi i iskoriste bolnicu, kupuju 10 giftova da bi odradili jos jednu borbu, a potom kupuju welnes pakete za svaku dodatnu borbu ovisno koliko golda imaju. Kupovanje welnes paketa zapravo nema smisla ako se ne borite sa barem q3 weaponom i ako nemate barem čin colonela jer su sami po sebi preskupi

5. Učinci niskog wellnessa

Vaš će poslodavac, bez sumnje, bazirati većinu iznosa vaše plaće na temelju vašeg wellnessa. Kad se prijavite za posao, vaš wellness bit će provjeren. Ako je prenizak, postoje veliki izgledi da će vas odmah otpustiti. Zato je u ovoj igri vrlo važno da konstantno ulažete u sebe tj. da welnes držite što većim. Imat ćete i bolje mogućnosti zapošljavanja i više štete ćete raditi u pojedinim bitkama.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.