Rujan 2009. - Novine Danasnjice - Cesto postavljena pitanja i odgovori

Go down

Rujan 2009. - Novine Danasnjice - Cesto postavljena pitanja i odgovori Empty Rujan 2009. - Novine Danasnjice - Cesto postavljena pitanja i odgovori

Postaj  Sebenico on 24/9/2009, 23:30

Želio bih pomoći novim igračima kako bi saznali što više o eRepublik-u. Naime krenut ću prvo od starijih izdanja ovakvih članaka uz prekinake, te stavit sve u jedan. Članak će izlazit svakog 2. tjedna uz prijevoda na engleski.

Često postavljena pitanja i odgovori.Ako ja imam q1 food kompaniju i kupim q2 grain kako ce mi se to racunat?


Ako kupite q2 grain a imate q1 kompaniju to će vam se računat kao dva q1 graina. Isto vrijedi i za veći q graina. Jer ta brojka pokraj quality (kvaliteta) u ovom slučaju označava kvantitetu. Ista stvar vrijedi i za ostale manufacturing kompanije.


Ako sam ja kongresnik, je li se mogu selit po ostalim drzavama?


Ne možete. to je isto kao kad se idete selit a radite u nekoj kompaniji ne možete van države dok ne dobijete otkaz. Kad podnesete ostavku u kongresu onda se možete selit po ostalim državama. Iako kad ste kongresnik možete se selit unutar države u kojoj ste kongresnik.


Zelim se pridruziti vojsci kako to mogu?


U vojsku možete uć ispunjavanjem prijavnice http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&formkey=cFVNbmlSVmI2ejd3MXFFZmpITXUtYUE6MA..


Zelim napravit svoju vlastitu kompaniju a nemogu jer vec radim u tvrtci.


Vaš problem se može riješit tako što kupite organizaciju (skraćeno - org) za 5 golda na kojoj ćete moći imat više kompanija.


Ok imam sad svoj org ali, da li ja mogu 2 grain kompanije na istom orgu?


Ne možete, 2 kompanije istog sektora znači grain i grain, iron i iron, wood i wood se nemogu imat na istom orgu. Isto vrijedi za bilo koju drugu vrstu kompanije. Znači ne može se imat 2 kompanije istog sektora na jednom orgu. Ali možete imat više kompanija različitih sektora npr. grain,food,oil,ticket,iron...


Kako mogu selit svoj org iz moje zemlje u drugu?


Vrlo jednostavno, kupite q1 moving ticket sa orgom ili pošaljite na org. Kada ste to učinili radite kao da se radi o vašem liku. (profil-> ispod location -> change -> odaberite zemlju te regiju u koji želite preselit vaš org)


Ako preselim svoj org da li se i moje tvrtke sele samnom?


Kada preselite vaš org vaše tvrtke ostaju gdje ste ih kupili/napravili. Vaša tvrtka se ne može seliti, ni pod kojim uvijetima.


Kada se selim da li i moje novine idu samnom ili ostaju u državi u kojoj su bile?


Ukoliko se selite vaše novine se NE sele s vama. Novine ostaju gdje su bile ali ukoliko i njih želite preselit jednostavno to učinite po uputama. Za selidbu novine ne trebate moving ticket. Te ih možete selit koliko god želite.
(My places -> profil -> newspapers -> edit newspapers detials -> odaberite državu u koju želite preselit novine)


Vidim samo eHrvatske clanke i to 5 s najvise glasova i one najnovije. Kako mogu vidit ostale clanke i clanke iz drugih zemalja?


To možete tako što stisnete na "more news" ispod tih članaka. Nakon toga ćete vidjeti listu članaka te ćete gore kraj Hrvatske zastave moći pregledavat ostale članke koji su izdani u roku od 2 dana. Članke ostalih zemalja možete vidjeti tako što stisnete na tu Hrvatsku zastavu pa će vam izlistat druge zemlje po kojima ćete moći čitat članke.


Sto trebam bit i/ili imat da bi mogao imat svoje vlastite novine?


Trebate imat lvl 8 i 2 golda kako bi mogli otvorit svoje novine.


Ok imam sad svoje novine ali kada sam izdao clanak bio je tu neko vrijeme pa je nakon 2 dana nestao s liste sto je bilo s njim?


Objavljeni članci imaju "rok trajanja" od 2 dana. Kad prođe tih 2 dana nakon objave oni se miču s liste članaka ali ih svejedno možete vidjeti kad odete na svoje novine (profile-newspapers). Svaki članak koji izdate ukoliko ga ne obrišete bit će vam pohranjen u arhivi vaših novina.

Zelim se prikljucit nekoj stranci, kako to mogu uciniti i sto mi treba?


Kako biste se priključili nekoj političkoj stranci morate bit lvl 7. To možete učiniti tako što odete pod "My places" i odaberete "Party". Nakon toga će vam izlistat da stvorite vlastitu stranku i uđete u već neku postojeću "Join a party". Nakon toga će vam izlistat stranke po ljudstvu.

(My places->Party->Join a party)


Sto mi treba da osnujem svoju vlastitu politicku stranku?


Trebate bit lvl 13 te posjedovat 40 golda. Ako otvarate novu stranku razmislite o orjentaciji želite otvorit stranku. Postoje Far Right-Center Right-Center-Center Left-Far Left. Znači od čiste desnice do čiste ljevice.


Imam jednu ideju za igru ali kako da to pokusam provest, tj. gdje da ju napisem?


Ako imate ideju vezano direktno uz igru onda odete pod "Community" te odaberete forum. Listajte malo dok ne dodjete do "Suggestions". Prije nego što počnete pisat provjerite je li to već netko predložio.

(Community->Suggestions)


Smijem li imati vise likova u igri?


Ne smijete imati više likova odjednom. To se zove multiaccounting te je kažnjivo. Nipošto nemojte radit više likova! Ukoliko imate šutite o tome.. šala mala Smile


U cemu je razlika ako sam u regiji sa q3 ili q5 bolnicom?


Bolnica služi za liječenje poslije bitke. Naime ako odradite 1 ili više udaraca u bitci možete otić u bolnicu i izlječit se (dignut wellnes). Svakim udarcem gubite 10 wellnesa.
Kvalitetu (q) bolnice u regiji u kojoj se nalazite možete vidjeti tako što odete na "Info" pa "Social" i tamo odaberete regiju u kojoj živite i pogledate koji q bolnice ima u vašoj regiji. (svaka zvijezdica kraj bolnice znači 1 q npr. ako ima 5 zvijezdica znači da regija posjeduje q5 bolnicu.)

(Info->Social->odabrana regija)


- Quality 1-----------------------------+10 wellness
- Quality 2-----------------------------+20 wellness
- Quality 3-----------------------------+30 wellness
- Quality 4-----------------------------+40 wellness
- Quality 5-----------------------------+50 wellness

Ili imate jedan jako dobar dodatak eRepublik plus. Više o njemu možete pogledati klikom OVDJE.


Sto znaci MPP, i kada se aktivira?


MPP=Mutual Protection Pact. Znači kako i samo ime govori to je obostrani pakt o vojnoj pomoći. MPP je jako koristan za npr. za trening rat. Kada neka zemlja napadne drugu na njezin originalni teritorij aktivira se MPP s zemljom s kojom je taj pakt potpisan. MPP vrijedi samo za obranu. Kad je MPP s nekom zemljom aktiviran u kojoj ste vi onda se vi možete borit na bojištu te zemlje koja je pod napadom. Kada se borite iz vlastite zemlje preko MPP najbolje bi vam bilo da ste u svojoj zemlji u regiji gdje ima q5 bolnica. Ukoliko vas zanima kako provjerit koja zemlja ima s kojom MPP odete na "Info" pa na "Military" te će vam bit izlistano s kim vaša zemlja ima MPP (Alliances) te pokraj svake zemlje do kad traje MPP.

(Info->Military)


Čuo sam da postoje savezi zemalja u eRepubliku koji su ti savezi i koje su njihove članice?


FORTIS/EDEN
* Hrvatska
* Bosna i Hercegovina
* Kanada
* Norveška
* Rumunjska
* Španjolska
* Švedska
* Finska
* SAD
* Poljska
PEACE:
* Pakistan
* Bugarska
* Engleska
* Njemačka
* Portugal
* Brazil
* Italija
* Austrija
* Indonesija
* Mađarska
* Venecuela
* Japan
* Iran
* Franuska
* Nizozemska
* Turska
* Meksiko
* Srbija


Čuo sam da u igri postoje vojni činovi?


U igri postoji 8 vojnih činova. Svaki čin ima i dodatan postotak udarca.

Znači to bi išlo ovako:
Čin-koliki damage je potreban do idućeg-dodatan postotak udarca
Private 0 to 249 20%
Corporal 250 to 749 40%
Sergeant 750 to 1499 60%
Lieutenant 1500 to 4499 80%
Captain 4500 to 8999 100%
Colonel 9000 to 24999 120%
General 25000 to 74999 140%
Field Marshal 75000+ 160%Imate li pitanje na koji želite odgovor ili želite pomoći nekom tko je nov u eRepubliku? Pošaljite mi pitanje te ću vam ga ja odgovorit u sljedećem izadnju "Često postavljenja pitanja i odgovori XYZ"


obrazek read more

Sebenico

Broj postova : 58
Join date : 12.09.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.