Prosinac 2009. - Zajedno možemo SVE!

Go down

Prosinac 2009. - Zajedno možemo SVE! Empty Prosinac 2009. - Zajedno možemo SVE!

Postaj  Dalibor on 14/12/2009, 16:45

obrazek

Zajedno možemo SVE! | Hrvatska i stanovnici | Kutak za nove igrače

26 Studeni, 2009, Dan 735 Novoga Svijeta – Admini uvode nove modove u igri pod geslom ˝No Fridays without updates!˝, što znaći da neće proći niti jedan tjedan bez nekih novotarija ili najava.
Naime, Admini su uveli drugačije i novo sučelje kandidiranja predsjedničkih kandidata te skice novih modula ekonomije i vojske!


obrazek
INTERVJU SA JELENOM OD POTOKA: ZAJEDNO MOŽEMO SVE!

Koji je bio vaš prvi dojam u vezi eRepublika, tj. kako ste ga shvatili?
Igra mi se odmah svidjela i počeo sam je proučavati, iako bio sam na neki način i razočaran. Primjerice mape, se nisu ažurirale tjednima i bile su beskorisne.

Kako ste postali član HSP-a te kako ste se uopće uključili u politiku eHrvatske?
Čim sam vidio da postoje stranke, odlučio sam se pridružiti jednoj. HSP sam izabrao jer sam imao dojam, da će tu najviše pomoći, ipak na krajnju odluku je utjecao jedan promotivni članak HSP savjetnika.
No, nisam nešto "pretjerano" zagrijan za politiku, jednostavno sam vjerovao da ću baš kroz HSP najbolje djelovati...

Ako vam politika nije područje kojim se želite naročito baviti, koji su vaši ciljevi u vezi eRepublika?
Želim upoznati različite ljude, rado upoznajem strance. Naime, imam jednog kolegu s kojim mogu razgovarati o filozofiji i smislu života, a on je Maležanin.
Zatim želim promovirati svoju zemlju na internetu odnosno u tom određenom krugu igrača, zatim pomalo učim neke izraze, utvrđujem jezike kad čitam članke na stranim jezicima; a želim jedog e-dana postati e-starac koji će imati e-prošlost na koju će biti ponosan!

A što možete reći o vašim početcima u vojnoj službi; kako ste postali član HOS-a?
Isprva sam žarko želio biti dio HV-a, ali na moje upite nije bilo odgovora, a trebalo se ići na akademiju, i nije mi bilo simpatično. Od tada sam se borio na vlastitu inicijativu, preselio u Rumunjsku a o HOS-u doznao preko foruma HSP-a.
Inaće je HOS genijalno društvo, a Zelja je car.

Trenutno ste ministar informacija, opišite koje su sve vaše obveze i kako ste uopće zasjeli na to mjesto?
Moje obaveze su mnogobrojne, sve se temelji na tome da velik dio stanovništva moraš sam aktivirati, i nije dovoljno da čekaš da oni sami od sebe krenu. Dakle bavim se svime...primjerice ako netko otvara firmu javi se pa dobije savijet ili ga uputim nekome tko zna bolje, zatim prenosim informacije između vlade i stanovnika, upozoravam stanovnike i usmjeravam ih. To se naravno prije svega odnosi na one neaktivnije i mlađe koji su većina.
Ministar sam postao zbog borkana, naime, on je podržao tu ideju, a iako je ministar službeno bio Aurelije, ja sam bio zadužen za rad na organizaciji.
Interesantno je da smo jednim shoutom uspjeli pravilno usmjeriti nekih 600 golda koji bi inače bio potrošen tko zna kako (radi se o savjetovanju poduzetnika).

Koje je vaše viđenje unutarnjih poslova EDEN-a? Što prognozirate?
Mislim da EDEN-u nedostaje bolja unutarnja komunikacija, a Peru je to dokazao.
No, teško je prognozirati...sudbina EDEN-aa ponajviše ovisi o potezima Mađarske.

Što mislite o odnosima između eHrvatske i eSrbije?
Odnosi su onakvi kakve sami stvorimo, mi bi teško bez njih bili ovako jaki, a isto i zanjih vrijedi (promocija). Obije države su jake i vjerujem da se poštujemo.
Da sam ja na mjestu vlade Srbije učinio bih nešto i iskoristio tu svoju novu snagu. Naime, eSrbi su previše zaokupljeni svojim unutarnjim problemima.

Kakav vam se čini rad predsjednika Aurelija?
Rad predsjednika Aurelija je najbolji što može biti, predsjednik se doista trudi koliko može iako zbog RL ima sve manje vremena. Najveći doprinos daje u promociji, kao što znamo. Druga mjesta dao je iskusnim ljudima. A na podobnost, pogotovo stranačku se malo gledalo!

Gdje vidite eHrvatsku za 6 mjeseci?
Vidim ju u TOP6 , naravno....ako zadrži svoje prijatelje i saveznike nikad joj neće biti problem obraniti se od eMađara i eSrba, a ako dođe do nesloge naše bi granice mogle popustiti!
Također, mislim da ćemo u tom periodu osvojiti neke regije, tu ponajviše mislim na eSloveniju...
Nadalje, ključno nastaviti reforme u ekonomiji, eHrvatska mnogo troši na obranu jer jednostavno to mora, a ti će troškovi samo rasti.
Ja se osobno trudim, a trude se i svi koje poznajem da razvijemo ekonomiju i da uštedimo gdje se može, jer nije lako kad imaš neprijatelje na toliko strana.
Nadalje, ako ekonomija ne bude pratila rast države...opet kažem-granice će popustiti i neće nas spasiti ni eŠpanjolska banka.

Već kada sta spomenuli obranu, što mislite o ustroju HV-a?
Nisam baš najbolje upoznat sa HV-om, ali mogu reći da je potrebna reforma vojne potrošnje. Koliko znam, vlada radi na tome i potiče bolje iskorištavanje novca koji je dodijeljen HV-u.
Što se tiće Vatrenih Guštera, oni su odličan projekt, i mislim da bi svaki eHrvat trebao biti član vojske,ili barem imati avatar na "kockice", čisto da uplaši neprijatelja.

Možete li za kraj reći nešto eHrvatskom narodu?
Reći ću ono čime potpisujem članke na MI-u: ZAJEDNO MOŽEMO SVE!
Ovo je ipak igra, ali i nije jer se preslikava stvarni život...
I nitko ne može sam, osim možda eMađara, ali budite požrtvovni, dajte ...novac, savjet, friendship request...ne biste vjerovali koliko to znači.
Uvjerio sam se na tisućama ljudi da bez toga, bez ulaganja u zajedničko dobro, u RES PUBLICU, igra zapravo nema smisla!

obrazek
HRVATSKA I STANOVNICI

Nakon raznoraznih pokusaja (i uspjeha!) promocije, baby boomova te opcenito podizanja igrača, eHrvatskoj je vrijeme da ustanovi pravi broj aktivnih igrača!
Najlakši i najspretniji način je putem ankete (google docs), te upravo pozivam SVE nove i stare igrače da se odazvu anketi da saznamo pravi broj aktivnih igrača!
(molim komsije eSrbe da ne sabotiraju Smile

Anketa|klik!
Rezultati ankete ce biti prikazani u sljedecem broju sam noštvom grafikona i tablicama sa neospornim rezultatima.

obrazek
KUTAK ZA NOVE IGRAČE

» Pretplatite se na novine Ministarstva Informacija kako bi znali ono ste se treba znati! Naime MI preko svojih novina obavjescuje o novim vijestima, i korisno je za svakog igrača.

» U tijeku su tri napada izvrsena na eHrvatsku. Ne paničarite, pročitajte (i pretplatite se na) novine Ministarstva Obrane i slijedite upute i naređenja!

» Ukoliko ste u problemu s wellnessom, te često dobivate otkaz, javite se (putem poruke) Crvenom Krizu, humanitarnoj organizaciji koja ce vam sigurno pomoci u vidu poklona. I ne zaboravite zahvaliti Smile

» Kongresni izbori su završili, pogledajte popis i statistiku novih kongresmena u domaćim (i dobrim) novinama.

Dan: 738.
Broj: 7.
Autor: Don Perignon
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.