Veljaca 2010- Rat za Austriju

Go down

Veljaca 2010- Rat za Austriju Empty Veljaca 2010- Rat za Austriju

Postaj  faeran on 13/2/2010, 16:30

Dobar dan dragi čitatelji, evo počeo je rat i na našem otoku i eHrvatska hrabra Vojska bori se za dom ! Nažalost, nije sve kao u pjesmi jer će događaji u J. Americi uvelike utjecati na naše planove :

Sjeverni Brazil ponovo osvojen

obrazek

Brazil tj. Phoenix je uspio vratiti svoju high wood\iron regiju i pokazao kako je i dalje sposoban pomrsiti planove EDEN-u i sačuvati svoje kolonije. Mislim da je ovo za EDEN bio preveliki zalogaj - ispucali smo se na osvajanju s Peruom i onda više nije bilo snage ni novaca za gušenje RW-a, makar je ovo bila jedna od važnijih bitaka ikada. Evo Grci rasturaju po Turskoj pa bi se trebali osjećati bolje. No ajmo mi u eHrvatsku...


RAT Hrvatska - Austrija

Austrija:

obrazek

- 720 stanovnika
- 8 regija, regija s Q5 bolnicom - Styria
- GDP = 1400 golda
- neutralna država
- 2 MPP-a: Francuska (lol) i Slovenija (vrijedit će nakon ove 2 bitke), a potpisuju i sa Slovačkom

Iz ovih podataka je lako zaključiti da napadamo puno slabiju državu koja će pasti bez većih problema ako okolonosti ostanu onakve kakve su sada. Pritom mislim na napad na eHrvatsku koje vrlo vjerojatno možemo očekivati. U ovom članku našeg dragog Djanija koji je i osmislio napad stoji vrlo bitna informacija: eAustrija NIJE glavni cilj našeg napada.

Ovaj napad će naši neprijatelji sigurno iskoristiti da prikažu eHrvatsku kao agresora koji uništava male neutralne države (koje više vjerojatno nisu neutralne) i pokušat će nas na svaki način ocrniti.
eAustrija je samo koridor prema daljnim osvajanjima i akcijama u Europi i kasnije ćemo im vjerojatno vratiti njihovu zemlju. Druga važna stvar je: NE TROŠITE previše novaca na ovaj rat.
Ovo neće biti teške bitke, zato čuvajte golde i kune za kasnije ako nas napadnu ili nešto slično.

Analiza osvajanja:

obrazek
klik za veću sliku

1. faza: Osvajanje Styrie i Carinthie. Rušimo njima Q5 bolnicu i gledamo kuda dalje.

2. faza: Ima dvije opcije + vjerojatan napad Slovenaca na svoje preostale regije (1 vs 1)

a) Idemo prema zapadu pravac Salzburg - Tyrol - Vorarlberg i izbijamo na granicu sa Švicarskom gdje bi nas oni pustili dalje prema ex-Francuskoj

b) Napadamo regiju Upper Austria i nadamo se da Austrijanic neće pustiti Slovacima da nam zatvore koridor prema Češkoj koji bi nas pustili dalje u Poljsku tj. Njemačku

3. faza: Ako prođemo u Europu trebali bi dobiti neku high regiju da bi nam se sve ovo isplatilo.

High regije:

- Limousin i Pays da Loire (ESP) - high grain
- Rhone Alps (PL) i Aquitaine (ESP) - high wood
- Vestlandet (NOR) - high oil
- ? (?) - high iron

Čini mi se da jedino možemo dobiti high grain koji nam ne treba jer imamo Slavoniju.
Trebali smo dobiti Rhone Alps od Poljaka AKO bi oni osvojili North Brazil i time dobili svoj high wood\iron. Pošto se to nije dogodilo sumnjam da će nam prepustiti svoj jedini high wood i regiju s Q5 bolnicom i 3000 stanovnika. Svi smo mi veliki prijatelji i braća, ali goldi su goldi.

obrazek

Ista stvar je i s Akvitanijom - high wood koji pripada Španjolcima, dobro utvrđen i ne znam zašto bi nam ga dali bezveze.
Spomenuo sam tu i Vestlandet regiju od Norvežana za koju bi smo morali proputovati cijelu Europu, ali možda bi nam je ustupili ako dogovorimo neku rentu jer i njima stoji gospodarstvo na njoj.
Ovo s high ironom neću komentirat, bolje da su nam obečali kilu janjetine kroz printer - zvuči puno realnije.

Meni se čini (a nadam se da griješim) da trenutno nemamo previše opcija i mogućnosti za neku high regiju koja je kao cilj ovog rata, no već sam u prošlom članku rekao da je igra dinamična i da se sve može vrlo brzo promijeniti.
Nemojte se razbacivati sa novcima jer vam je dosta par Q1 pljuca zasada, pa ćemo vidjeti hoće li Srbi\Mađari opet pokucati na naša vrata itd.

Živjeli i samo polako !

obrazek


https://www.youtube.com/watch?v=RntL-2uwt_g&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=uAuF51VoPx8

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.