Svibanj 2010. - Lion King

Go down

Svibanj 2010. - Lion King Empty Svibanj 2010. - Lion King

Postaj  tajnoime on 17/5/2010, 20:34

Evo konačno se vračam standardnim analizama. U ovom članku ću govoriti o Liaoningu i eSrbiji te eventualnom osvajanju Liaoninga koje će biti iznimno teško, ali ne i nemoguće. Pisat ću malo i o osnovnim informacijama za nove igrače. Članak je podugačak, jbg...


LiaoningSrpska i Phoenixova tvrđava u Aziji - jedina koja još stoji od prijašnje tri, jer ako se sjećate nekoć je eIndonezija imala Karntaku koju sada drži eSAD i Heiliongjiang, nekoć centar eMađarske vojne industrije, koji je vraćen eKini nedavno.

Liaoning broji 9880 ljudi, bogat je željezom (high iron regija) što ga čini presudnim za srpsko i phoenixovo gospodarstvo, naročito nakon što su svi mađarski landeri otišli tamo raditi nakon pada svoje kolonije. Ako pogledate statistički Bogdana L vidite da je to 3. najprofitabilnija regija na svijetu s 2136 golda dnevnog profita od 619 kompanija tamo. Vrlo važna i jako dobro utvrđena regija iza koje stoji prva sila Phoenixa.


eSrbija


Nekoć uništena od strane eHrvata i nakon toga izrasla u velesilu (vjerojatno su te dvije stvari povezane). Već spomenutim padom Hellokittya većina Mađara, a i ostalih phoenixovih landera, su preselili u eSrbiju i uzdigli je na prvo mjesto svijeta po experience points-ima i po BDP-u, uz to što su treći po broju igrača.

Jaka vojska i gospodarstvo, puno igrača i dobra potpora Phoenixa čine eSrbiju našim neprijateljem No.1. Postavlja se pitanje je li moguće u sadašnjim okolnostima srušiti Liaoning i što učiniti da se to i dogodi. Jučerašnji napad je po mom mišljenju primjer kako NE treba organizirati.


Puno tenkanja, napad prije početka novog eRepublik dana, opća mobilizacija EDEN-a i dosta golda na lageru, ali eKina protiv eSrbije 1 vs 1 ?? Prvo sam mislio da je riječ o diverziji, no čini mi se da sam se prevario. Jedina važnija borba je bitka za Limpopo, front na kojem Ameri imaju najveći interes, a ti isti Ameri su ispucali 1 300 000 damage-a na Liaoning i čini mi se kao malo skupa diverzija.

eSrbija je u Liaoningu isporučila 4 milijuna damage-a bez većih problema + sami zid od 1 300 000 bodova i to bi trebali srušiti Kinezi. Znam da je cijeli EDEN bio tamo, ali bez vrlo ozbiljnih diverzija i ogromnih količina golda ovakav pothvat nema izgleda.

Kako srušiti Liaoning ?


1. MPP-ovi ovdje ne znače puno (jer ih nema) ali nije na odmet organizirat neki značajniji napad u kojem će srpska vojska potrošit nešto oružja i golda za tenkanje. Naš napad na eMađarsku ili nešto drugo - opcija ima jako puno. Druga varijanta je da čekamo eSrbiju da se posveti nekom svom vojnom pothvatu, no izrazito sumnjam da će se to dogoditi.

2. Treba dan ranije javiti svim raspoloživim EDEN-ovim jedinicama da udare u Liaoningu prije početka novog dana ako ikako mogu. Bitku treba otvoriti 1h ili najmanje 30 minuta prije početka novog dana jer ne mogu sve vojske EDEN-a tajmirati napad u minutu.

3. Nepotrebno je spominjati da trebamo osigurati ogromne količine golda za samo otvaranje bitki i bar 5 - 10 000 golda za tenkanje. Pošto smo spušili bar 5 000 na onaj napad jučer trebalo bi malo pričekati da se skupe sredstva i da Ameri konačno objave rat Srbima.

4. Bez Amera u napadu od ovog nema ništa. Već su par dana tamo i tvrde da ne mogu objaviti rat zbog buga. Kada i ako objave Srbima rat ovi će dići uzbunu i narednih 2-3 dana ih ne možemo iznenaditi. Kad napad krene treba krenuti u 3 smjera: iz eKine, iz eSAD-a i RW u Liaoningu. Možda je RW luksuz bez kojeg se može, no minimalo 2 fronte su potrebne da ovo uspije.

5. Srušimo zid ujutro i srpski civili ga dižu preko dana do 2 milijuna otprilike. U zadnjih sat vremena kreće rušenje zida na oba fronta što je niže moguće. Phoenix će morati birati gdje dići zid i u zadnjih 20-30 minuta i tada EDEN daje sve od sebe na onom drugom frontu koji je Phoenix zanemario i ruši zid. Riskantno i skupo, ali tako će vrlo vjerojatno uspijeti.Kad smo već kod rizika mogli bi "baciti sve karte na stol" i napasti Vojvodinu. Kad vide da ih Hrvati napadaju spiskat će barem milijun damage-a tamo i znatno olakšati osvajanje Liaoninga.
No time aktiviramo i srpske MPP-ove i time stvarno riskiramo da nas obrišu s karte zajedno s Mađarima. Mogli bi razmislit o opciji da napadnemo Vojvodinu i čekamo njihov protu-udar, no opet Srbi igraju na sigurno i to čekanje bi moglo potrajati. U svakom slučaju, vrijedi riskirati par dana okupacije eHrvatske da padne Liaoning. Bar ja tako mislim.

Bez stvarno ozbiljnog napada i rizika Liaoning neće pasti...ali ako padne možemo početi razvaljivati Phoenix ko iz šale. Mislim da vrijedi riskirati, a vi ?

Živjeli !


▄▀ Akcija postani vojni novinar još traje ▄▀

________________________________________ ________________________________________

GeneralFranco sa svojim člankom inspirirajučeg imena ali dobrog dizajna i preglednosti.

Članak od Tune_CRO-a. Dosta pregledno i kronološki raspoređeno

Rockyrd stvarno piše dobre članke i zaslužuje MM medalju. Pomognimo mu u tome !

Pogledajte im članke, dajte im neki koristan savjet i subajte se kao potpora !

(Preporuke ostaju tu dok novinar ne skupi 500 pretplatnika)
________________________________________ ________________________________________


P.S. Prodajem Q3 kucu za 15 golda. Ako je netko zainteresiran nek se javi na PM.

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.