Sijecanj 2009. - Hrvatska demokratska stranka (HDS) - obavijest svim clanovima

Go down

Sijecanj 2009. - Hrvatska demokratska stranka (HDS) - obavijest svim clanovima Empty Sijecanj 2009. - Hrvatska demokratska stranka (HDS) - obavijest svim clanovima

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:52

Postovani clanovi Hrvatske demokratske stranke!

Za tri dana, u nedjelju 25. sijecnja, odrzat ce se izbori za Kongres, odnosno Hrvatski Sabor, na kojima Hrvatska demokratska stranka prvi puta izlazi na izbore sa svojom listom i clanovima.

Ukupno ce se birati 40 clanova Sabora koji ce slijedecih mjesec dana odredjivati zakone. Iz svake regije birat ce se 5 zastupnika s najvecim brojem glasova, sto ce dati 35 zastupnika, i jos 5 zastupnika od onih koji su porazeni, a imaju najveci broj glasova.

Klub zastupnika HDS-a

Hrvatska demokratska stranka prva je hrvatska stranka koja je pokrenula i organizirala Klub zastupnika. Zadaca Kluba zastupnika je rasprava o zakonima koji idu na glasanje unutar stranke i odredjivanje prioriteta prilikom glasanja. Svi zastupnici HDS-a u Saboru imat ce obvezu prije glasanja provjeriti na forumu HDS-a da li se raspravljalo o zakonu i provjeriti razmisljanja.

Cilj ovoga nije slijepo slijediti stranacki glas, vec se informirati i vidjeti stranacko stajalilste prije samog glasanja za zakon. Dodatna uloga Kluba zastupnika je i predlaganje i razgovori oko potencijalnih buducih zakona i formiranje stajalista stranke u vezi istih.

Forum HDS-a

Od jucer je u funkciji forum Hrvatske demokratske stranke. Pozivam sve clanove HDS-a da se registriraju na forum, koji će postati stozerno mjesto za unutarstranacke rasprave.

NAPOMENA: Po registraciji zatrazite pristup ostatku foruma putem topica koji cete vidjeti i odmah napisite u kojem od stranackih Vijeca imate zelju sudjelovati i napredovati. Admini ce biti stalno na usluzi i pokusati vam otvoriti ostatak foruma unutar 12 sati.

Pozivam clanove i da pomognu u punjenju foruma.

Vijeca Hrvatske demokratske stranke

Hrvatska demokratska stranka takodjer je organizirala i unutarstranacka Vijeca. Uloga Vijeca je stvoriti tijela kroz koja ce clanovi stranke moci participirati idejama i prijedlozima koji ce formirati sluzbeno stajaliste stranke, te tako utjecati na rad Vlade i Predsjednika RH. Radom u Vijecima clanovima stranke bit ce omogucen uvid u nacin na koji se radi i u samoj Vladi, te ce biti mjesta putem kojih ce se moci skupljati iskustva za buduca sudjelovanja u radu Vlade i drzavnih programa.

Hrvatska demokratska stranka otvorila je:

- Vijece za rad
- Vijece za vanjsku politiku
- Vijece za obranu i državnu sigurnost
- Vijece za obrazovanje
- Vijece za promociju stranke
- Vijece za statistiku i analizu

Pozivamo jos jednom clanova, da prilikom trazenja pristupa na forumu stranke napisu da li su zainteresirani za rad u kojem od Vijeca i neka napomenu kojem, da im se dodijele ovlasti.

O samoj Hrvatskoj demokratskoj stranci

Hrvatska demokratska stranka osnovana je prvog dana eHrvatske, 9.12.. Osnivac stranke je Roby Petric, trenutni predsjednik stranke i Predsjednik eRepublike Hrvatske.

Na prvim kongresnim izborima HDS je svoje kandidate za Kongres dao kroz koaliciju sa HUS-om, radeci na sprijecavanju potencijalnog preuzimanja drzave, te osvojio ukupno 17 zastupnickih mandata. Pocetkom sijecnja stranka je krenula u formiranje organizacije i stranackih vijeca, radeci na manifestu i programu stranke, koji ce dugorocno odrediti strategiju djelovanja stranke na svim podrucjima eRepublika.

Danas je HDS najorganiziranija stranka u eHrvatskoj, s velikim brojem aktivnih clanova, forumom i strukturom koja ce omoguciti individualno i stranacko napredovanje svojim clanovima. Svojom dugorocnom vizijom razvoja eHrvatske stranka je otisla najdalje od svih hrvatskih stranaka jasno preuzimajuci primat najjace stranke prema kvaliteti kadrova i iskustvu, te stranke koja planira najvise ulagati u svoje nove kadrove, prenoseci znanja i iskustva mladjim narastajima.

Mdju istaknutijim clanovima HDS-a su: Roby Petric, Split1700, Kokach, Sumski, rocker-ma, AntimonCRO, GreenDevil, mogwaii, Ratrak, Pantelija i dr., a od nove generacije svoje istaknuto mjesto u stranci vec su osigurali Bachva, Antun, Političar, elessar1977, imekojesepamti, Selector, Mario P, Jerolim Dalmatinac, Ivan Radman, CopyPaste071, te jos velik broj aktivnih igraca novije generacije koji kroz rad u Hrvatskoj demokratskoj stranci ubrzano napreduju.
---------------------------------------- --------------------------------------

Jos jednom pozivamo clanove HDS-a da se registriraju na forum. Isto tako pozivamo sve clanove da glasaju za ovaj clanak, da se registrira broj aktivnih clanova i da pokazemo snagu stranke.

Tajnistvo HDS-a
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.