Lipanj 2009. - 1+2=4

Go down

Lipanj 2009. - 1+2=4 Empty Lipanj 2009. - 1+2=4

Postaj  gjuro on 5/6/2009, 21:24

Evo, mjesecima nisam osječao potrebu da išta pišem, a u zadnje vrijeme tri članka u kratko vrijeme. Naime, mislio sam da, sigurno ima ljudi koji misle približno slično kao ja, pa če i o tome pisat, što da stvaram gužvu na medijskom prostoru pa da svi pišu a niko ne čita. Al ajde, trpite me još malo pa ču opet u čitaoce priječi..
Odmah da kažem kako ja nisam neki egocentrični lik koji fura neke nenormalne misli ili ideje, nego čisto realan čovjek, koji misli da je ovo igra, a sama riječ igra znači zabava, a pošto je i čisto socijalna igra, znači poprilično komunikitivna, kao stvorena za stvaranje prijateljstva. i dobro sam mislio, smatram da su stvorena tu mnoga prijateljstva.
Igrač koji provede par dana na eRepubliku, odmah primjeti da on sam kao pojedinac ne vrijedi puno, tu je glavna snaga masovnost, komunikacija, savezi.
Al saveze, kao i prijateljstva mnogo je teže postiči nego neprijateljstva i svađu.

I otkad sam počeo igrat, sve vrijeme čekam, gledam.. ma hoče li itko od sveukupno 10.000 igrača s Hrvatske i Srpske strane, povezat ove tri stvari i barem iznijeti ili pokušat izračunat korist od ovog.


MASOVNOST:
Pa trenutno 10.000 igrača s obje strane, s obzirom koliko se trudimo na promociju s obje strane, ne bi me čudilo da se dođe i do brojke 20.000 igrača.. EJJJJJJ Peace? Atlantis? Ma dajte molim vas...

+

KOMUNIKACIJA:
Što treba govorit, mi se toliko razumijemo da su naša dva medijska prostora stopljena u jedan, u svakoj državi podjednako komentara s jedne i druge strane, kao i članci....
Prije če mi Google translate trebat da razumijem nekog iz Brača ili Istre, nego nekog iz Srbije..i obrnuto..

=


SAVEZ :
E, To je ono nešto drugo, sad smo u savezima suprotnim, svak se uz svoje "VELIKE" gura i nada da če s njima nešto postiči.. iako je jasno da smo mi oduvijek trebali nekog "velikog" uz sebe, pa čak i kad smo sami "VELIKI" rijetko kad od toga izvučemo neku konkretnu korist, veliku večinu slučajeva ako i dobijemo nešto, to prvo moramo debelo preplatit..
Trenutno je u medijima takav amnozitet između naših zemalja da je naš isključivi cilj biti bolji od Srbije i suprotno. Moja prognoza je da čemo nakon godinu dana igre opet bit na početnim pozicijama, osim što čemo imat više igrača. I gledati kako mnogo slabije, il barem podjednako jake nacije postižu mnogo više od nas..


Dakle, je li moguč savez između naše dvije zemlje?
E odgovorit ču ovako. Čitao sam onaj intervju s Lipecom, i lijepo napokon saznam da mu je Roby Petrić ponudio vračanje teritorija, u zamjenu za savez. Lipec je odbio. E sad, neke je Robyeva ponuda u eHrvatskoj kao začudila, kao nema šanse, 90% Hrvata ne bi pristala na taj savez i slično.
Mene taj Robyev potez nije nimalo začudio, dapače, očekivao sam od njega to i prije, on je pragmatičan čovjek, kod njega je čista matematika, zna što treba, i ide odmah u glavu ne misleči na posljedice. I jedan od najmočnijih igrača u eRepubliku. Koji ima osječaj za pravi potez u pravo vrijeme.
I vjerujem da je ta ponuda bila bez fige u đžepu.

Ali Roby, brate, taktičnost ti nije jača vrlina. Evo, poslušajte što je jedan moj susjed, pokoj mu duši, napravio. Svom prijatelju, koji inače navigaje po brodovima (pomorac) je poj...o ženu, ukrao mu auto i slupao ga, zapalio mu brodicu, iščuškao mu sina, ukrao pršute.. kad se ovaj vratio sa broda, čovjek poludio, uzeo nož i pošao ga nači, nađe ga u kafiču, a ovaj njemu, " EEJ Stipe, gdje si baš te trebam nešto, znaš trebao bi mi jamac za kredit.."

Eto, Roby, ti si pitao Lipeca da ti bude jamac, srečom, Lipec mi ne izgleda kao lik koji nosi nože sobom, pa češ nas još dugo uspješno vodit. Ali pobogu, znaš i sam da bi tvoja ideja zaživila da se mora početi sa dna, a ne vrha. Puno stvari bi se trebalo promijenit i popravit. Po meni, prije toga pokazat neki znak dobre volje? Vratit im koju regiju naprimjer? Sad če neko reči, ali ako im vratimo regiju, a od savezništva ništa, što onda? Pa ništa, regija više manje. Regije i postoje u igri da mjenjaju vlasnike Smile Uostalom možemo je ponovo pokušat osvojit.

Ja bi pitao sad ljude koji upravljaju eHrvatskom i eSrbijom, e kad bi mi se udostojili odgovorit, ali sumnjam, da li je naš isključivi cilj bit bolji i jači od Srbije, a sve ostalo je sporedno, ili nam je cilj biti mađu najboljima u svijetu i promovirati svoju zemlju? Volio bi znat što točno, da znam kako da se postavim prema ovoj igri, da ne trošim previše vremena i novca.

Jedan prijedlog za oba naša presjednika.

Ajde pobogu, sjedite za stol i dogovorite da jedan RW organiziramo, jedan na jedan bez saveznika.
Korist bi bila mnogostruka i obostrana. Napokon bi nešto zajedno napravili, napravili bi jedan trening rat sami bez ičije pomoči, vidjeli bi kako stojimo i sve to.

Troškov RW podijelite. Ako vam je toliko skupo tih 50-tak golda, onda čemo ja i ser Miša da financiramo, posudit če mi neko valjda, ja sam pošten čovjek Smile)
Ili čemo osnovat fond za takve stvari, to je popularno u zadnje vrijeme..

do svidanja...

gjuro

Broj postova : 93
Join date : 01.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.