Lipanj 2009. - monetary market i politika

Go down

Lipanj 2009. - monetary market i politika Empty Lipanj 2009. - monetary market i politika

Postaj  Krepo on 20/6/2009, 21:54

Dobar dan poštovani građani esvijeta,

Monetary market
Danas bi stavio naglasak na temu monetary marketa. Danas je službeno ojačala hrvatska valuta sa 0.02 na 0.021 i 1gold=52 na 1gold= 50 hrk. To je bio logičan slijed događanja koji smo mogli očekivati. Nadam se da ste uvidjeli da na job marketu zadnjih dana padaju plaće, a mnogi ste to osjetili i na svojoj koži. Također padaju i cijene na tržištu robe stoga ovaj događaj netreba uopće čuditi.

Za one koji se slabije razumiju u tržište novca, tečaj lako može kontrolirati država putem svojih tiskanja kuna i povlačenja pretvaranjem istih u golde. Prije par dana tiskane su nove kune, ali taj događaj nije imao značajniji utjecaj na stabilizaciju tržišta no moramo znati da su te mjere dugoročne i rezultate ćemo moći vidjeti za par dana iako se do sada nisu pretjerano pokazali.

POLITIKA:
Stanje u Švedskoj i Poljskoj
Naši veliki prijatelji Šveđani i Poljaci našli su se u veliki problemima zadnjih dana. Napadnuti sa svih strana jednostavno nisu mogli izdržati tako veliki pritisak. Povukli su se u svoje orginalne granice koji ih zasad štite od slilnih najezda koje su imali zadnjih dana. Za one koji ne znaju napadom bilo koje države na orginalne granice automatski se aktiviraju svi MPP-ovi koje zemlja ima skopljeno sa svim saveznicima. Mnogi su se naši momci borili rame uz rame sa svojim prijateljima ali hordi PEACOVACA jednostavno nisu mogli parirati.

Naši prijatelji Španjolci
Junačko djelo su učinili ovih dana Španjolci i time pokazali pravi karakter jedne velike i ponosne nacije na što im treba čestitati. Naime velikom propagandom koju su učinili Mađari i kontaktima s kojima su htjeli sklopiti mir jednostavno su doveli Španjolce u nemoralan položaj. Pokazali su se velikim prijateljima i rekli veliko NE MAĐARSKOJ. Sklapanje mira jednostavno bi prestali važiti MPP-ovi u kojima su na zaraćenim stranam Španjolci i Mađari pa bi tako i MPP sa Hrvatskom. Oni su to uvidjeli i rekli su: mi stojimo uza naše saveznike. Na taj čin im treba čestitati i odati priznanje.

Grčka ima također zanimljivu političku sitaciju al za tu zemlju posebno priprema članak.
Vaš urednik novina
Pero Pero

Molim vote i/ili subscribe

Krepo

Broj postova : 12
Join date : 18.06.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.