eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Travanj 2010. - Opširna povijest eHrvatske- Drugi dio

Go down

Travanj 2010. - Opširna povijest eHrvatske- Drugi dio Empty Travanj 2010. - Opširna povijest eHrvatske- Drugi dio

Postaj  faeran 20/4/2010, 01:46

Predstavljamo vam drugi dio povijesti eHrvatske. Nadam se da će se stariji igrači prisjetiti tih dana, a mlađi će steći uvid u to kako se stvarala eHrvatska.

Prvi dio pročitajte ovdje

SADRŽAJ:
DANI GNIJEVA - OSVAJANJE ESRBIJE
PRIPREME I TAKEOVER KONGRESA
PREDSJEDNIČKI IZBORI
ZAVRZLAME I GAŠENJE RATA
eMAĐARI ZEZNULI eSRBE
PRVI HRVATSKO-SRPSKI RAT
BABY BOOM I POVRATAK eSRBIJE
eMAĐARSKI TO eHRVATSKOG KONGRESA
I ZA KRAJ

obrazek.
# DANI GNIJEVA - OSVAJANJE eSRBIJE

Plan napada na Srbiju pod nazivom "Dani Gnjeva" došao je iz Robijeve i Kokacheve "pokvarene" glave.

Znajući da dolazi Srbija, a Split1700 je kao predsjednik već bio napadnut pokušajem baniranja oko 10.2. od strane Srba (prijavljen adminima radi lažnih donacija od Azoo Lazze i ostalih ljudi), Kokach i Roby Petric su u tišini zadimljenih kavana napravili nacrt napada na Srbiju. Taj plan je nastao oko 10. 2., kad je Split1700 tek započeo svoj prvi predsjednički mandat.

Nakon nekoliko dana razmišljanja koga poslati na mjesto predsjednika, a imajući dobre kontakte s Borkanom, koji je nedavno počeo igrati, cijenjeni hohštapler i kasapin pozvani su na razgovor u jednom zadimljenom podrum varaždinskog kafića. Nakon prezentacije njihovog malog plana, s pravcima, datumima, satnicama napada, i ostalim stvarima koje su razdradili u najsitnije detalje, Borkanove oči su se još više razogračile nego što se inače mogu.

Povijesne skice na papiru, pisane Robijevom rukom, još i danas Borkan drži u lijevom džepu svoje kožne jakne, a poklonio mu ih je sam Roby na čuvanje.

Plan je za cilj imao više stvari:
a) eliminirati iz igre srpske klince koji su osnivali Srbiju, jer su bili krajnje nepouzdani, ali i nedovoljno zreli za igru (nacionalistički klinci)
b) kreirati ratni sukob da si nabildamo vojsku u ratu sa Srbijom do njenog konačnog oslobođenja kroz dogovor i stvorimo jaku ratničku naciju
c) uključiti narod, koji je tonuo u apatiju zbog sve većih političkih prepucavanja, aktivnije u igru i spriječiti odlaske

Dani gnjeva su imali tri ključne faze:
a) Takeover kongresa - 25.2. (pet dana po stvaranju Srbije)
b) Takeover predsjedničkih izbora - 5.3.
c) Napad na Srbiju po isteku moratorija - 30.3. (na dan isteka moratorija)

Ime "Dani Gnjeva" dao je Kokach, premda se akcija (prema dogovoru) trebala zvati "Vatrene kočije". Čovjek se jednostavno nije sjetio što su se dogovorili i tako objavio akciju na forumu ministarstva obrane pod ovim nazivom.


obrazek.
# PRIPREME I TAKEOVER KONGRESA

Pripreme nisu tekle glatko, jer već je Sucko imao svoj plan Takeovera i skupljao svoju ekipu, ali uspjeli su svi zajedno sa Splitom1700 dogovoriti i politički to riješiti, te spojiti ekipe u jednu jedinstvenu. Znalo se za plan u detalje, najavljen je napad i kod Atlantisa, a u ono vrijeme je TO bio dosta zeznuta stvar, ali je već tada dobrim statusom to prihvaćeno.

Imali su pakleni plan, napravili su org s imenom njihove stranke (Patriotske), te PM-ali SVE Srbe s pozivom da glasuju za hrvatske kandidate, poimence. I članak su objavili, koji se ažurirao i u kojem su Srbi dobivali upute za kojeg "našeg" kandidata glasati, a ocrnjavali su srpske kandidate (novopridošli igrači još nisu znali tko je tko). I super im je krenulo, razbili su Srbe srpskim glasovima, ali admini su im vrlo rano, oko 13 sati banirali org, skinuli svima avatare sa srpskom zastavom, a i Borkan je dobio ban na tri dana.

Tu je plan pao u vodu, a Srbi su uspjeli u međuvremenu dogovoriti Mađare i Ruse. Premda smo bili maksimalno organizirani, i bilo je uistinu tijesno, uspjeli smo dobiti 18 mandata, 3 manje od potrebne većine. Valja napomenuti da je tu zeznuo Split1700, koji je ujutro trebao odglasati i srediti još neke glasove - koji jednostavno nisu došli, zajedno s njim (izvlačio se da mu je Internet zaštekao na poslu).

Vrijeme između Kongresnih i Predsjedničkih izbora
Najljepše vrijeme u eRepubliku koje su mnogi proživili. Radili su spačke po Srbiji, uživali u psovkama Srba, i tu se formiralo pravo jezgro budućih najboljih vojnika i prava ekipa, od Borkana, Sucka, Katzenjammera, novembrea, webstartma, Zubixa, i mnogih, mnogih drugih...

Pisali su se zeznuti članci, Srbi su psovali, pisali svoje članke, pozivali na kuke i motike, mi samo još više provocirali (bez ijedne jedine uvrede po nacionalnoj osnovi), i samo slali prijave adminima koji su masovno banirali. Pravi ePokolj!


obrazek.
# PREDSJEDNIČKI IZBORI
Plan je nakon propasti TO Kongresa ličio na propast, i išli smo samo s Borkanom kao kandidatom samo da uzme drugo mjesto na izborima. U pripremi smo imali plan i prijavili njihovog kandidata adminima radi prijevare s nabijanjem XP pointova, te se nadali da će nakon pobjede u nekom razdoblju do 30.3. eventualno i biti baniran, a Borkan preuzeti mjesto Predsjednika te nastaviti s planom.

Na dan izbora, sve je išlo normalno, Srbi su počeli masovno glasati za svog kandidata, dok mi nismo ni planirali ići tamo na glasanje, dosta nam je bilo da se oni drže kod kuće u strahu. Samo sat-dva nakon početka izbora - baniran je srpski kandidat. S obzirom da su si kandidirali samo jednog kandidata, jedini preostali bio je Borkan, koji je tako postao Predsjednik Srbije...

Mora se priznati da su nas admini lijepo počastili time, ali i vratili za banove i ukidanje orga na kongresnim izborima. Uslijedio je još jedan krug naslađivanja, baniranja Srba, i još jedan veliki ePokolj


obrazek.
# ZAVRZLAME I GAŠENJE RATA

Moratorij je isticao 30.3.Split1700 je shvatio dan-dva prije isteka moratorija da je, usprkos moratoriju, moguće staviti na glasanje objavu rata, što je i učinio. Plan je bio - staviti objavu rata, a sa istekom moratorija napasti.

Kongres ga je naravno izglasao, a kad je Hrvatska proglasila rat Srbiji, koja je imala MPP-ove (današnje alliance) tek na potpisivanju i mogli bi bez aktiviranja MPP-a osvojiti tri regije i odrezati Srbiju od Mađarske, admini su jednostavno - ugasili rat. Objašnjenje je bilo da smo pokušali iskoristiti bug, te zato gase, bez vraćanja novaca.

Utrošili smo brdo Golda za objavu rata (oko 800), i to nas je malo poljuljalo, a u međuvremenu su Srbi potpisali MPP s Mađarima.

Stoga je donešen novi plan, da Srbija, odnosno Borkan, napadne Hrvatsku, da se aktiviraju naši MPP-i prvo, da budemo sigurni od mađarskog napada (imali smo MPP-e sa svim državama Atlantisa, i tu smo se mogli nositi s Mađarima kojih je bilo 20 000 tada (nas 5-6000), što se vidjelo i tijekom Robijevog mandata u travnju, kad su Mađare glatko mazali u svakoj bitci).

Tek tada bi se krenulo na Srbiju i Borkan bi predavao regije. To se i obistinilo 30.3., kad je napadom na Slavoniju počeo rat između Srbije i Hrvatske.


obrazek.
# eMAĐARI ZEZNULI eSRBE

Kad smo osvojili Srbiju, iskreno se nismo nadali ničemu, već da će Mađari lako osloboditi Srbiju, jer se naši MPP-i nisu odnosili na srpski teritorij, ali to nam je barem garantiralo pet dobrih bitaka. Na veliko iznenađenje i nas, a još veće Srbima, Mađari su napali ubrzo Sjeverozapadnu Hrvatsku. Taj napad trajao je koju minutu, i Mađari su se povukli.

Razlog napada, a i općenito njihove pomoći Srbima je bio u tome što su znali za naš napad, i time su si besplatno otvorili rat s nama, a napadom na Sjeverozapadnu Hrvatsku otvorili su si i za male novce rat s Njemačkom, bez trošenja ogromne svote na objavu i čekanje na izglasavanje. To je bio razlog Mađarske obrane Srbije.

Time su aktivirali i naše MPP-e, pa smo mogli braniti osvojene regije sa svim MPP-ima, što je Srbima zadalo dodatne muke sve do (vrhunskog) oslobođenja putem rata s Bugarskom i predajom, čime je nestala Srbija, a time i rat Hrvatske i Srbije.

Zanimljivo da plan napada na Srbiju nije obuhvaćao Beograd, i tu su Borkan i Split1700 zeznuli u interpretaciji plana. Ideja je bila da se najveća srpska regija (a ne najmanja) ostavi slobodna, da se razvijaju i da imaju dovoljno jaku ekonomiju da si plaćaju RW-ove, a i da nam ne prijete TO-om zbog toga što su ostali kod nas


obrazek.
# PRVI HRVATSKO-SRPSKI RAT

Prvi Hrvatsko-Srpski rat počeo je 30.3. kada je Srbija (tj.Borkan) napao Slavoniju. Slavonija je napadnuta samo da bi se Hrvatskoj aktivirali mpp-ovi.BorKan se povlači iz bitke, a već idući dan Hrvatska napada Vojvodinu i predsjednik eSrbije se povlači. Isti dan pada i Beograd te Istočna i Zapadna Srbija. Idući dan pada i Raška, zadnja srpska regija koju je Hrvatska osvojila.2 bitke dobivene su zbog povlaćenja i to bitka za Vojvodinu i Beograd, a ostale je pustio da teku do kraja. MPP nije aktivirao jer su htjeli napast Tursku, međutim Rumunji im nisu dali da napadnu Bugarsku i sve je propalo za eSrbiju.

Završetak prvog Srpskog rata
Rat završava 11.4., budući da je Srbija upotpunosti okupirana, dijelom od Hrvatske, dijelom od saveznika Bugarske. Bugarska je okupirala preostale Srpske regije zato da bi ovaj rat postao nevažeći i da bi se Hrvatskoj izbrisali mpp-ovi.


obrazek.
# BABY BOOM I POVRATAK eSRBIJE

U 4. mjesecu srpski predsjednik postaje legendarni Lipec.Lipec je predsjednik sve do 5.8. U tom dugačkom periodu eSrbija je oslobođena, dobila je baby boom i polako se počela formirati kao velika sila Novoga svijeta. Novi stari hrvatski predsjendik u 4.mjesecu je Roby Petric. Oslobađanje Srbije započelo je već 1.4. napadom Mađarske na NW Hrvatsku. Napad je obranjen.

Mađari su napadali još nekoliko puta, točnije još dva puta na Vojvodinu i jednom na NW Hrvatsku. Uspjeli su tek u 6.mjesecu kada je u Hrvatskoj predsjednik bio Ivan Radman, u Srbiji još uvijek Lipec, a u Mađarskoj Shaok.

Treći napad 22.6.09. na Vojvodinu bio je pobjednički za Mađare i Hrvatska je izgubila tu regiju . Hrvatska ponovno objavljuje rat Srbiji te usljeđuje nekoliko Srpskih napada na okupirane regije. Prva tri napada, dva na Rašku i jedan na Istočnu Srbiju uspješno su obranjena. 30.6. kreće jaka ofanziva na okupirane teritorije i Srbija u dva dana osvajaju Istočnu Srbiju i Rašku dok Mađari osvajaju Beograd i Zapadnu Srbiju, koje su kasnije vraćene u Srpske ruke.


obrazek.
# eMAĐARSKI TO eHRVATSKOG KONGRESA

25.6. Mađari napadaju Slavoniju, ali Hrvatska se i ovaj put obranila. Isti dan su bili kongresni izbori, i Srbija uz veliku pomoć Mađarske radi TO Hrvatskog kongresa, tj. osvajaju većinu u kongresu. U mjesec dana koliko su imali većinu u kongresu naštampali su u točno: 494497 HRK; 68 GOLD; 750 USD; 400 HUF; 499 CPL; 307 ESP i 1347 RSD. Posljedice su bile tolike da je mjesec dana kasnije Admin uveo Državljanstva i time otežao sve TakeOvere. Nakon Radmana predsjednik postaje andycro, 5.7. u doba najveće krize, a kongres je još uvijek u rukama Srba i Mađara. I na ovim izborima je pokušan TO ali nije uspio.

Mađari su Hrvatskoj predložili NAP (pakt o nenapadanju) u trajanju od 6 mjeseci, s time da bi Hrvatska mogla potpisati MPP sa svima osim sa Kanadom i USA koje su u istom vremenu bile pod žestokim napadima ex-PEACE-a. Velik dio USA je bio okupiran od Rusije, Indonezije, Francuske, Portugala, dok je Kanada u jednom trenutku čak bila izbrisana sa mape. NAP koji su Mađari predložili nije uključio povratak novca ukradenog tijekom TO-a, te je Andycro ODBIO potpisati sporazum! Više u ovom Andyjevom članku:
http://www.erepublik.com/en/article/novosti-u-erh-dan-609-info-za-nove-gra-ane-865674/1/20

24.7., nakon odbijanja NAP-a kreće najgori napad na NW Hrvatsku od strane Mađara. Hrvatska je imala samo Španjolsku kao saveznika, pošto su kongresnici redovno sve saveze odbijali. Zid se cijeli dan držao u minusu oko 300k ponekad čak i puno više, ali odlučeno je da će se uložiti sve samo da bi se obranili. U zadnjih 10tak minuta bitke počelo se tenkati i nakon 40 minuta produžetaka NW Hrvatska je obranjena! Tenkanje možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=ocgnVy0pAKA

Novi predsjednici eHrvatske
Od 21.8. do danas Srbija je Hrvatsku napala čak 6 puta, uvijek na Slavoniju, uvijek sa istim ishodom, POBJEDOM eHrvatske. Mađari su u istom periodu 4 puta napali NW Croatiu, sa istim ishodom, obranom eHrvatske. Jedna od tih bitki, točnije ona 2.11. je bitka sa najviše DMG u cijelom eRepubliku! Četiri puta su napali zajedno, dok je Srbija dva puta napala sama. U zadnja dva zajednička napada pridužila im se i Slovenija, ali i oni su izgubili. U 8. mjesecu predsjednik eHrvatske je bio Croat4ever, a nakon njega dva mandata odradio je prvi eSrpski presjednik BorKan. Borkana je naslijedio u 11.mjesecu Aurelije the family guy za čije su vrijeme bile velike promocije, na mnogim portalima, čak i na HRTu! Poslije njega dolazi Rocker-ma, predsjednik koji je osvojio Sloveniju Smile potom su došli GP_1 i Apachy.

Slovenija "terorizira" a Hrvati vraćaju
Slovenija je od 13.12. do 19.12. svaki dan napadala, kako oni kažu „terorizirala“ nas je. Sve im se to vratilo 30. i 31.12. kada smo ih pokorili.


obrazek.
# I ZA KRAJ

Hrvatska vojska i općenito Hrvati poznati su po eSvijetu zbog svoje predanosti domovini i saveznicima. Hrvatska je jedna od vodećih sila, poštovana u svijetu, potrudimo se da takva i ostane! Jednom prilikom jedan saveznik izjavio je: Our allies sent their armies to help us, Croatia sent their whole nation! Što bi u slobodnom prijevodu značilo: Naši saveznici su poslali svoje vojske da nam pomognu, a Hrvati su poslali cijelu naciju!

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.