eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lipanj 2010. - NOVI MANDAT I NATJEČAJ

Go down

Lipanj 2010. - NOVI MANDAT I NATJEČAJ Empty Lipanj 2010. - NOVI MANDAT I NATJEČAJ

Postaj  tajnoime 29/6/2010, 23:39

Dragi sugrađani pred MVPom je još jedan madnat s mojom skromnošću na čelu. Znam da sam vjerojatno dosadio i Bogu i narodu (i fotelja je počela poprimati čudne mirise nakon 4 manadata), ali Poglavica je bio jasan kada je zagalamio Nema ostavki inače SEND TO GULAG. S obizirom da sam već par puta bio poslan na prisilni izlet tamo znam da mi se ne isplati ponovno tamo. Smile

Šalu na stranu. Već sam bio isplanirao penziju siguran da je dado007 spreman da ga preporučim predsjedničkim kandidatima kao novog MVP-a, ali jednostavno nisam mogao odbiti Apachy-a. Dosta toga smo prošli skupa: pokušaje proboja u zapadnu Europu, tajne sastanke (možda nekad napišem memoare o tome), ofenzivu u Mađarskoj, pad HK-a i pokušaj oslobađanja LK-a. Kada se odlučio još jednom kandidirati i ponovno predložiti Cro-Ronin-a za MoD-a jednostavno sam osjetio obvezu da odradim još jedan mandat s istim timom. Kako god bilo ovo mi je sigurno zadnji mandat u MVPu. Dado007 će biti i više nego spreman preuzeti moje mjesto (naravno ako budući kandidati prihvate moju preporuku), a i naš doministar za veleposlanike (najsexy kako bi on rekao) dr. Boza Chaos se svakim danom sve više i više dokazuje. Kada pridodamo tu i našeg mentora za nove, pune pitanja, veleposlanike Matiju (Matija1995) dobije se i sastav kabineta MVPa za ovaj mandat.

Želio bih Vam sada u kratkim crtama izložiti strategiju vanjskih poslova eHR. Što se tiče naših saveznika iz EDENa tu neće biti nikakvih promjena. Dani kada je EDEN imao unutranje trzavice su daleko iza nas. Naše prijateljstvo s ostalim zemljama članicama je neupitno i čvrsto te ćemo na tom polju raditi na održavanju tih odnosa. Novi predsjednici su nas već zasuli prijateljskim PM-ovima. Navodno su Poglavica i grčki predsjednik izrazili želju skoknuti do Rima malo razgledati grad, ali o tom po tom. Dok čekamo tu ekskuriziju u sradnji s BiH smo organizirali trening rat (TW). U kombinaciji s TW-om Rumunjska – Moldavija osigurano je da će u Hrvatskoj u svakom trenutku biti aktivna bitka (izmjenjivat će se ova 2 TW-a)

Van EDENa postoji nekoliko država na koje ćemo obratiti posebnu pozornost. Kina je prva na popisu iako je u fazi pristupanja EDENu. Zadovoljan sam što imam jako dobru suradnju s njihovim veleposlanikom. Konstantno mi daje nove informacije oko kineskih priprema za referndum o ulasku u EDEN te ga i sam jako podržava. U Aziji ćemo otvorit veleposlanstvo u Japanu. Nakon što smo im vojno pomogli u korejskim bitkama postali smo im jako dragi, te ćemo sve učiniti da tako i ostane. Poduža je lista država (Irska,Izrael, JAR, Indija...) koje nisu u EDENu a imaju jako dobre odnose s nama. Sa svima ćemo se potruditi zadržati prijateljstvo. Naravno, posebna kategorija su naši veliki prijatelji Amerikanci koji su potpuno izgladili odnose s EDEN-om. Naše prijateljstvo s njima nije nikada bilo upitno.

Izreka kaže:Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže! Vođen time dado007 mi je prije nekog vremena predložio da otvorimo još veleposlanstava u neprijateljskim zemljama. Za početak će to biti Rusija i Mađarska. Već imamo veleposlanike u Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, tako da s ova 2 nova mjesta imamo pokriven dobar dio Pheonix-a. Primarne zadaće veleposlanika u tim državama su prikupljanje informacija i održavanje uljudnih odnosa. Iako smo neprijatelji naš službeni odnos prema tim državama će uvijek biti na visini.

I na kraju vrijeme je za ritutal koji se odigra na početku svakog mandata: Javni natječaj za veleposlanike. Ovaj put imamo manje mjesta slobodnih, jer je većina veleposlanika odlučila ostati na radnom mjestu. Slobodne države su:

Španjolska, Rusija, Mađarska, Ukrajina i Japan.

Na natječaj se mogu prijaviti svi Hrvatski državljani putem PMa na org MVPa. Prije prijavljivanja preporučujem čitanje Diplomatskog tutorijala da bi se bolje upoznali s radom veleposlanika. Uz to pregledajete i izvještaje koji su do sada napisani i dostupni su svima u Uredu Veleposlanika. Trentuno MVP nagrađuje radišne veleposlanike tjednim džeparcem, ali nisam siguran što će biti u budućnosti. Dosta toga mi se vrti po glavi vezano uz internu reorganizaciju MVP, ali o tome u nekom od sljedećih članaka, jer sve još na samom početku.

I iza svega jedan sitan, ali možda bitan detalj. Možda se primjetili da više ne pišem „ambasadori“. Od početka mi je to paralo oči i primjetio sam po komentarima u prošlim člancima da nisam jedini. Od danas ja pišem „veleposlanici“ i na forumu su sve ambasade preimenovane u veleposlanstva. Nadam se da će tako ostati i iza mog mandata jer je ipak to prava književna riječ.

Toliko za prvi članak u novom mandatu. Ako želite pobliže pratiti stanje u stranim državama posjetite naš forum na eDomovini. Ako imate pitanja pitajte nas u Press Room-u ili navratite na nas chat #hr.mvp

Hvala na čitanju!


Ministar vanjskih poslova

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.