eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prosinac 2010. - ▄▀ INFO Minute ▄▀ no44

Go down

Prosinac 2010. -  ▄▀ INFO Minute ▄▀ no44 Empty Prosinac 2010. - ▄▀ INFO Minute ▄▀ no44

Postaj  AlenDuia 15/12/2010, 17:52

INFO minute, broj 44, Day 1120

Drago naše ePučanstvo,

pred vama su još jedne - 44. po redu - INFO minute. Minute vam danas donose svježe vijesti iz eHrvatske, informiraju vas o raznoraznim novostima naše Vlade, donose vam podsjetnik na nadolazeće izbore za predsjednike stranaka, novosti iz adminove radionice, info o raznim promocijama u tijeku, te mnoštvo zanimljivih i nadamo se vrlo korisnih informacija. Udobno se smjestite, opustite i uživajte u našem novom izdanju.Pala je BiH. Sažetak je to najbitnijih vijesti iz regije. Dok je hrvatsko-srpski sukob poprimio važnost najobičnijih drain bitki, prava se borba vodila u BiH, kako u direktnom ratu BiH - Srbija, tako i kroz RW-ove koji su divljali svo moguće vrijeme, no nijedan nije postigao konačni uspjeh za pobunjeničku stranu.

Ali za početak tijek hrvatsko - srpskih bitaka. Nastavljamo gdje smo stali u INFO Svijetu. Nakon hrvatskog neuspjelog napada na East Srpska Republic, Srbija u tijeku važnog napada na regiju Federation of BiH napada i našu regiju Central Croatia. Odlično je to poslužilo za odvlačenje influencea dvoklikera, ali i dobrog dijela EDENovih i domaćih snaga. Obranu zagrebačke regije instantno je uslijedio hrvatski napad na Vojvodinu, ne bi li se pomoglo BiH da se lakše suoči sa brojnim srpskim snagama, odvlačenjem influencea sada njima. Bitka također prolazi bez ikakve opasnosti za branitelja rezultatom 8-0 za Srbiju, te po eRepublik vremenu 08:57 dana 1120 počinje napad na Liku i Gorski Kotar. S obzirom kako je zatvaranjem svog drugog fronta, Srbija ostala na jednom ratu buduće bitke pokazat će nam mnogo ozbiljniji rat Hrvatske i Srbije.


Krajem eRepublik dana 1119 (RL 14.12.2010., utorak ujutro) Bosna i Hercegovina nestaje s karte

Što se same Bosne i Hercegovine tiče, obranu regije Federacije BiH naš je bliski susjed iskoristio kao šansu za oslobađanje svoje jedine regije bogate žitom - West Srpska Republic. Međutim ovaj se put mijenjaju uloge i Srbija izbija kao pobjednik relativno čvrstom pobjedom od 8-3, iako su se mnoge mini bitke lomile u zadnjim trenucima. Logičan, i jedini mogući potez vrlo brzo kreće, te je Federation of BiH regija pod napadom. Ovaj put Srbija ne popušta znajući kako bi novo pridobijanje inicijative trajalo vjerojatno danima i u svojem drugom pokušaju dolazi do osvajanja zadnje BiH regije, te posljedično zatvara rat.

U ključnim trenucima, u svega nekoliko sekundi nekoliko mini-bitaka posvjedočili smo velikim preokretima u korist Srbije i PHOENIX-a, kada su se rušili veliki zidovi kao kule od karata, na što su se pojavile špekulacije s druge strane. Ipak, snažni argumenti dovode u pitanje takve optužbe, poput velike organiziranosti i koordinacije, te aktivnosti i motiviranosti što možemo često vidjeti u golemom broju aktivnih Srba. Da to nije jedina nepoznanica pokazuje činjenica kako je došlo do kratkotrajnog bana važnih orgova BiH, poput Narodne banke BiH, Infrastrukture eBiH i BiH Foreign Offlice, te posebno istančana igrača mobster1930. Međutim pobornici teorija zavjere su došli na svoje, pošto je u tijeku bio vrlo važan pokušaj oslobođenja West Srpska Republic regije kroz oslobodilački rat protiv Srbije. U tom periodu stanje je bilo zaista solidno za BiH stranu, a sumnje su pojačane nakon što su svi orgovi vraćeni, međutim upravo nedovoljno brzo kako bi mogli više utjecati na daljnji tijek borbe, a posljedice su mnogobrojni članci i nepregledni komentari međusobnog optuživanja.


Četiri se bitke vode na našim prostorima, RWi za Brčko i Maramures, srpski napad na Liku i Gorski Kotar te mađarski na Bucovinu

Rumunjsko-mađarski sukob odvija se, iako malo brže nego dosad, dosta neatraktivno. Rumunjski napad na Northern Great Plain sjeverni susjedi odbili su sa lakoćom (8-1), međutim ono što je uslijedilo ipak je bilo manje očekivano. Ofenzivu na rumunjsku regiju bogatu divljači - Maramures Mađarska dobiva bez ikakvog otpora, bar što se tiče krajnjeg rezultata od 8-0. Umjesto daljnjeg napada na Transilvaniju odlučili su se za napad na manje važnu regiju Bucovina. Taktika je to koju gledamo i u srpskom napadu na Hrvatsku, pa se daje zaključiti kako naši protivnici pokušavaju zadržati inicijativu i nastaviti osvajanja napadima na regije koje braniteljima ne znače pitanje eživota ili esmrti, odnosno u kojima je psihološki utjecaj na branitelje manji nego što to biva u napadima na npr. Slavoniju ili Transilvaniju, a napadači imaju veću šansu za uspjeh.

Kako bi se BiH vratila u postojanje, pokrenut je oslobodilački rat u jedinoj BiH regiji pod kontrolom Hrvatske te se upućuju igrači ukoliko se baš žele boriti u ovoj bitci (prioriteti su neki drugi, više u zapovijedima Ministarstva Obrane) neka se bore za pobunjenike.Na eDomovina portalu ubačen je novi modul zvan Pitanja i odgovori koji radi na principu yahoo pitanja i odgovora , odnosno jedan korisnik postavlja pitanje, dok drugi korisnici odgovaraju na isto. Cilj je na interaktivan način pronaći odgovore, te pomoći kako novim, tako i iskusnijim igračima brže savladati poteškoće i prepreke na koje nailaze svakodnevno u igri.

Pitanja će se postavljati unutar 6 različitih kategorija (koje će biti postavljene nakon što projekt zaživi, odnosno nakon većeg broja postavljenih pitanja).

Kategorije pitanja: Rad i Treniranje , Vojna pitanja , Novine , Ekonomija - Tvrtke , Politika , Povijest eRepublika , Ostalo

Ukoliko odaziv bude velik i projekt rezultira velikim brojem pitanja i odgovora, postoji mogućnost pretvorbe istog u eŠkola modul na Portalu koji nažalost zbog učestalih promjena u igri stoji neiskorišten.Ministarstvo obrane poziva sve građane neka prate njihove obavijesti i votaju novine sa zapovjedima kako bi uvijek bile među najčitanijima i tako dostupne svima.

Ministarstvo ekonomije je uz prvi članak u kojem se govorilo o poreznoj reformi, izdalo još jedan članak u kojem je dodatno pojašnjena promjena poreza.

Ministarstvo vanjskih poslova najavljuje nov natječaj za ambasadore o detaljima kojeg ćete saznati uskoro, a u medjuvremenu vas poziva na čitanje izvještaja naših ambasadora na eDomovina forumu.

Ministarstvo informiranja je u potrazi za novim kadrom voljnim pomoći u već pomalo zaboravljenom projektu eČitaonice. Svi zainteresirani neka se jave porukom na org Ministarstva informiranja ili neka se prijave komentarom u topic na eDomovina forumu.Pred nama su još jedni izbori za Predsjednike stranaka. Svakog 15. u mjesecu originalni i istinski članovi svojih stranaka brinu hoće li im netko tko nije njihov aktivan član preuzeti stranku. Svaki mjesec barem jedna stranka na izborima za Predsjednika stranaka ima više glasača nego članova, a kako se često puta radi o sukobljenim grupacijama unutar hrvatske eRepublik zajednice koji ne prezaju ni pred čim, u takvim strankama ostaju članovi koji su došli u stranku samo kako bi glasali za svog kandidata. Tada se može dogoditi i skok stranke iz potpune anonimnosti u Top 5 stranaka.

Stranke koje biraju Predsjednike i kandidati:

U stranci Slobodna eHrvatska koja trenutno broji 305 članova kandidirale su se tri osobe: Jovo Josifović, Cro Ronin i William Thomas Riker.

Za mandat predsjednika Ekipe za bolju eHrvatsku, koja trenutno ima 183 članova, će se natjecati Ooomari, Slavoljub Kroata i Dado007.

Pet osoba se kandidiralo za PP-a SKH-a. To su: Marko6669999, Mario Sova, Berinni, Ivanbj i Kicho CRO.

U HDS-u se kandidirao samo Argrob koji je predsjednik te stranke uzastopno već nekoliko mjeseci.

U eHSP-u su se kandidirali: luka201, Serif007, disaster martin, mirac i Marcus Aurelius Antoninus.

Hrvatska Boterska Unija - roroman, Mali_patuljak i Ante the Animal.

U stranci azoK artsoN (Koza Nostra) kandidirali su se 8GAZDA8, PujankeST i IvanS10.

U Djani Ultra Vajner stranci se kandidiralo 5 osoba: Mata_pavin, Naditeklic (koji je u međuvremenu dobio ban), Crveni_patuljak, pokojni seva i Mastersoblo.

U stranci aaaaaaaaaaaaa su se kandidirali: HRVAT_SLAVONIJA, Marko Marko, Denis Radman i Iphko.

Za PP-a stranke Stranka na prodaju - 15 g su se kandidirali barcelona2402 i SLADJAN SLATKI

Sretno kandidatima, nadajmo se kvalitetnim osobama koje će utjecati na kvalitetan sastav Kongresa eHrvatske.Zadnjih tjedan dana svjedočimo sve većoj aktivnosti eHrvata na promociji naše eZajednice, te ovom prigodom pozivamo sve naše eSugrađanke i eSugrađane na daljnje promoviranje eHrvatske.
Promocije koje smo zabilježili jesu slijedeće:

O prvoj promociji, za koju je zaslužan aurelije the family guy, možete pročitati u njegovom članku. Zahvaljujući njegovom nastojanju, na stranicama portala broj1.hr zasjao je članak o eRepubliku, te isto tako udrite lajk na Facebook stranici Hvala aureliju na trudu i zalaganju!

Za drugu promociju zasluge idu dSoKreu, a o njoj možete pročitati u njegovim novinama. Članak o eRepubliku je objavljen na portalu zec.com.hr, te vas pozivamo na čitanje članka i još jedno lajkanje. Hvala dSoKre!

O trećoj promociji, za koju zahvaljujemo Gwyllgi-u, možete pročitati u njegovom članku. Članak o eRepubliku je objavio portal obiteljski.com. Posjetite portal, pročitajte i lajkajte i ovaj članak. Hvala Gwyllgi!

Ideja igrača Mocoman14, koji promovira igricu preko komentara na poznatim portalima(Jutarnji, 24sata itd.). Zasad mu jako dobro ide, a na isto poziva i Vas.

Promocija igrača Danijel Krizanovic koji je poslao portalu e-balkan.info materijal za članak o eRepubliku, što su oni i objavili, te taj članak možete pročitati ovdje.

Igrač CroPsychooo je izdao nekakvu vrstu tutoriala za privlačenje novih igrača, a članak možete pročitati ovdje

Naš poznati igrač Djani Ujkan Marich je reizdao Asklepijev članak, a vi se potrudite zvati svoje prijatelje s facebooka kako bismo mogli proširiti eHrvatsku obitelj!Admin je kroz Odgovor na Post jednog igrača, objavio informaciju vezanu za migraciju Titanium firmi i firmi koje proizvode oružje.

Tako se iz odgovora Admina da shvatiti slijedeće:
Sve Titanium firme će biti pretvorene u firme koje proizvode Željezo
Sve tvrtke koje proizvode razne vrste oružja će biti pretvorene u jednu vrstu oružja
Gorenavedeno bi trebalo biti obavljeno tijekom ovog tjedna

Dalje, Admin je isto kroz Odgovor na Post, objavio informaciju vezanu za alat za prebacivanje firmi s okupiranih područja u originalne zemlje. Očekuje se implementacija navedenog alata.Misije su i dalje ostale iste, uz nekoliko malih izmjena, osim onih grafičkih i same pozicije na Home Page-u. Najvažnija izmjena je to kako se pozvanim prijateljima smatraju i pozvani prijatelji koji nisu napredovali od lvl 1 dalje i oni koji nisu više među eŽivima. Ta promjena je mnogima olakšala izvršenje misije koja je zahtjevala 2 pozvana prijatelja u igru, ali koji nisu više bili aktivni igrači. Vjerojatno će/je to i mnogima olakšalo ili će olakšati izvršenje misije Society Builder, koja ima i svoju medalju, donosi nagradu od 10 EXP, ali mnogima je predstavljala i veći problem jer im nisu svi pozvani prijatelji više bili među eŽivima.

Skrećemo vam pažnju na izvrstan članak igrača Branimira Vukadina - Veliki tutorijal na monetary marketu 1/3, Članak je prvi u nizu od 3 očekivana, a u njemu nas upoznaje sa osnovnim funkcijama Monetary Marketa. Nestrpljivo očekujemo nastavak izvrsnog tutora.General Price se potrudio sakupiti sve važne linkove na jednom mjestu, te ih je objavio u svom članku.Igrač antjerci je najavio pokretanje Hrvatskog viteškog turnira, a detalje o nagradama i sudjelovanju potražite u njegovim eNovinama.Posjetite portal eDomovina na kojem možete pronaći sve korisne informacije vezane uz eHrvatsku, te sudjelujte u raspravama na forumu✖✖✖✖ KRATKI TUTORIJAL ✖✖✖✖
✖✖✖✖ BOLNICE - LIJEČENJE ✖✖✖✖
✖✖✖✖KAKO RATOVATI ✖✖✖✖

Chat eSkole

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Glasnik ME | Croatian Foreign Office | Glasnik Predsjednika eHr

Dodajte za prijatelje kako bi bili u toku sa događanjima preko shouta: Min. informiranja | Min. obrane | Min. obrazovanja | Min. ekonomije | Min. vanjskih poslova | Predsjednik eHrvatskeINFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja Hrvatske
Ministrica informiranja: Josx
Uredništvo: nexus2012, eTomislav, AlenDuia, coldrainCRO, Josx
Grafičko oblikovanje: prdenko

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

AlenDuia

Broj postova : 64
Join date : 12.12.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.