eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svibanj 2009. - Kriteriji dodjele nagrade "Zlatna kuna"

Go down

Svibanj 2009. - Kriteriji dodjele nagrade "Zlatna kuna" Empty Svibanj 2009. - Kriteriji dodjele nagrade "Zlatna kuna"

Postaj  InChY 3/6/2009, 22:08

Čestitamo tvrtki HrvatskiSvezderi organizacije AWGroup na osvojenoj nagradi. Međutim, ne možemo se oteti dojmu da je izvor informacija za dodjelu nagrade pogrešan.

Među raznim kriterijima dodjele nagrada najboljim poduzećima niti jedan nije apsolutno dobar, no kriterij ukupne prodaje smatramo jako dobrim kriterijem ako ne i najboljim.

Što je onda sporno u cijeloj priči?

Sporan je izvor informacija o ukupnoj prodaji poduzeća. Vlada i Predsjednik eRH Radman uzeli su podatke o ukupnoj prodaji iz službenih podataka (zvanih Rankings) iz eRepublik-a. Ti podaci jednostavno nisu točini. Letimičan pregled kojim nećete u njemu lako naći Grain tvrtke to će vam odmah i dokazati. Naime, njima se ne bilježi ukupna prodaja na adekvatan način. Također, tko prati stanje prodaje, sigurno je zamjetio da se već desetak dana podaci ne ažuriraju, već stoje nepromijenjeni. Kada smo navedenu činjenicu napomenuli predsjedniku, odgovorio je da je članak star deset dana i da je samo čekao objavljivanje.


Nameće se pitanje, kako to da u proteklih deset dana nitko iz aktualne vlade nije primjetio navedeni problem.

Također se nameće još veće pitanje, kako to da nitko iz Vlade, iz svih ministarstava, nitko od zaduženih za natjecanje Zlatna kuna nije znao da je obračun prometa za Grain tvrtke drugačiji.


S obzirom na različite kriterije obračuna, kao i s obzirom na neažuriranje podataka već deset dana, svima je jasno da, premda je kriterij dodjele nagrada dobro izabran, izvor informacija je pogrešan. Dok s jedne strane cijenimo uspjeh tvrtke HrvatskiSvezderi koja bi trenutno trebala imati ukupan promet kao i naša tvrtka Agram Construct Q3 (ako već mi ne bismo u ovih deset dana prestigli HrvatskeSvezdere), sama nagrada Zlatna kuna ovime potpuno gubi smisao.

Ne smijemo biti neskromni, Vlada je puno učinila za Wood i Housing sektor. Agram Construct Q3 sam dobiva oko trećinu ukupnih subvencija namjenjenih Housing tvrtkama (ukupno do sada 1140 kuna). Vjerujući da smo prije nekoliko dana trebali prestići tvrtku HrvatskiSvezderi po ukupnom prometu osjećamo se zakinuti za važno priznanje. Međutim, s obzirom da se Grain tvrtke očigledno ne pronalaze u izvoru informacija i statistike za dodjelu nagrada, ne bi nam ionako dodijeljena medalja ponosno sjala.

Pozdravljamo odluku AWGroup da novac od nagrade dodijeli Crvenom križu. Također ih pozivamo da rekapituliraju službene statistike i izraze svoju sumnju u njihovu točnost.

Danas, na chatu, upozorio sam Predsjednika Radmana na navedeni propust na što mi se samo slatko nasmijao. Potom su me njegovi vjerni poslušnici redom napadali govoreći da su to službene statistike te da oni nisu krivi što statistike griješe. Predsjednikova je obrana bila identična s dodatkom u kojem kaže da je nagrada odobrena prije 10 dana kada su se podaci još ažurirali.

A što je, predsjedniče, s Grain tvrtkama?

A što je s Wood tvrtkama?


Na kraju sam rekao predsjedniku da sam prizna pogrešku i objavi članak o tome ili ću to sam učiniti. Rekli su mi da je to ucjena. Možda i je. Ne smeta me što misle da je to ucjena. Ne smeta me niti nagrada niti kriterij dodjele iste. Smeta me Predsjednikova i Vladina nekompetentnost shvaćanja obične statistike, a kamoli me ne bi smetala njihova nekompetentnost vođenja države. Ma kada bi mi i to bilo svejedno, smetala bi me njihova bahatost. Nadam se da ona neće biti dugoga vijeka.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.