Veljaca 2010- Back o the future

Go down

Veljaca 2010- Back o the future Empty Veljaca 2010- Back o the future

Postaj  faeran on 9/2/2010, 00:46

Back to the future ?

- Zašto izlazim ponovo sa istim člankom ? Zašto se stvari nisu makle sa mrtve točke ? Je li grupacije u eHrvatskoj zaista misle dobro cijeloj zajednici ? Moramo li doista doseći dno dna, srušiti sve da bi bili zreli za otrežnjenje ? Mislimo li doista ustrajati u svojim egocentrizmima pod svaku cijenu, bez obzira kakva ona bila ?

obrazek


☑️ Katarza.

obrazek

- Nakon svih događanja u eHrvatskoj mišljenja sam da je građanstvo doseglo socijalnu i političku zrelost i spoznaju da je postalo besmisleno držati eHrvatsku u pat poziciji. Mišljenja sam da većina građana upravo misli tako, no misle li tako stranke ?


✯ ✯ ✯


☑️ Ciljevi.

obrazek

- Kladim se da kada bi anketirali sve građane i sve stranke da bi svi imali iste ove ciljeve:

1. Jaka eHrvatska.
2. Jako gospodarstvo.
3. Jaka vojska.

Paradoks. Svi misle tako. Ali svi misle da su najpametniji, da je njihov način najbolji ? Je li doista tomu tako ? Zapitajmo se svi... Bez definicije nacionalne strategije i jedinstvene platforme oko bitnih ciljeva nema napretka !


✯ ✯ ✯


☑️ Nacionalna strategija.

obrazek

- Ostvariti te ciljeve je moguće samo pod uvjetom da smo spremni na katarzu i prekid međusobnoga iscrpljivanja i naravno nužne nacionalne strategije oko bitnih pitanja. Nacionalnu strategiju je jedino moguće postići nacionalnim jedinstvom oko tih ključnih ciljeva usaglašavanjem.


✯ ✯ ✯


☑️ Opći svehrvatski sabor.

obrazek

- Ovdje pozivam sve eHrvate prije svih predsjednika, stranke, vodstvo paravojnih postrojbi, vodstvo eHV na sveopći moratorij na međusobna optuživanja i pozivam svih da pod kapom države održe opći svehrvatski sabor na kojem treba usaglašavanjem doći do stvaranja nacionalne strategije.

- Temeljni principi stalnih promjena koje su nužne za napredak i rast, jer se sve oko nas stalno mijenja i na taj način smo kadri odgovoriti svim izazovima su:

1. Demokracija.
2. Sloboda govora.
3. Međusobna snošljivost i uvažavanje drugačijih stavova.
4. Pozitivizam i konstruktivizam.
5. Kritika a ne kritizerstvo.
6. Prenošenje znanja na što veću bazu građana.


✯ ✯ ✯


☑️ Reforma ekonomije i vojske

obrazek

- ER je temeljen na vojnoj - ratnoj komponenti. Da bi neka zemlja bila jaka mora imati jako gospodarstvo, jaku vojsku. Mi smo u situaciji da imamo zaista jaku vojsku ali nedovoljno snažno gospodarstvo da bi moglo financirati takvu vojsku. Dolazimo do paradoksa da se praznog topništva nitko ne boji.


1. Vojska je servis državi, država je servis građanima.
2. Građani biraju zastupnike u Sabor i predsjednika. Predsjednik formira vladu.
3. Vojska mora biti apolitična, vojska služi državi a na taj način građanima.
4. Vrhovni zapovjednik vojske je predsjednik države.
5. Ministar obrane bi trebao biti civil koji se bira sa svakom novom vladom.
6. Vojska bi trebala imati zapovjednika glavnog stožera koji bi bio biran iz redova vojske na duže vrijeme.


- Reforma vojske je u stvari i reforma ekonomije jer najveci dio troškova države ide na financiranje vojske. U reformu ne treba srljati nego ići u nju postupno. Vojska bi kako ja vidim stvari trebala imati dva dijela, pokretnu elitnu vojsku i stajaću vojsku. Elitna vojska - ZDRUG bi trebala udvostručiti broj pripadnika i imati 6 Squadova. Od toga 3 Squada sa snagom većom od 15 i rankom Field Marshall. Ostala 3 squada bi trebala biti popunjena sa generalima snage 10 do 15.

- Ti elitni vojnici - ZDRUG bi trebali raditi u vojnim firmama. Svi ostali bi trebali raditi u privatnim firmama. Svi pripadnici vojske bi morali raditi u eHrvatskoj ( porezi idu državi ) osim ako drugačije im nije zapovjeđeno, primjerice landerima.

- Naravno gospodarstvo bi živnulo, logistički aparat bi postali poduzetnici, logistika bi postala automatskom. U stvarnosti bi imali uključenu cijelu malu vojsku poduzetnika koji bi radili ono što radi logistika u vojsci sada. Poznato je da država nije dobar gospodar, jedino energija poduzetnika može dati višak vrijednosti.

obrazek

- Te promjene bi trebale biti postupne da ne bi došlo do velikih poremećaja na tržištu rada (plaća), ponude - potražnje roba i naravno cijena i tečaja nacionalne monete. Pri tome bi trebalo pratiti sve promjene.

- Svakako bi trebalo zadržati nekoliko vojnih firmi za prihvat novih "Vatrenih Guštera" nakon obuke i intenzivnog rada sa njima upućivali bi se u privatne firme. Naravno drzava bi i dalje trebala subvencionirati "Vatrene Guštere" jer je općepoznato da mladi igrači najbrže napreduju u rankovima, snazi, skill-u.

- O ovoj reformi se naravno može i treba puno detaljnije raspravljati u stručnim timovima vlade i vojske.

obrazek


✯ ✯ ✯


☑️ Zaključak

- Bez obzira na različitosti moramo biti spremni na suživot, kompromise, definiranje nacionalnih ciljeva, jedinstva oko bitnih pitanja.

- Ne živi se u prošlosti, niti se živi u budućnosti. Živi se u sadašnjosti. Zato treba opraštati, ali ne zaboravljati. Izvlačenje problema iz prošlosti samo troši nepotrebno energiju i razbija jedinstvo, stvara podjele. Okrenimo stranicu, ne vraćajmo se unazad okrenimo se budućnosti. Kako u sadašnjosti posijemo u budućnosti ćemo žnjeti.

obrazek

- Prirodno je i normalno da se ljudi grupiraju u grupe jer su na taj način jači i onda nastoje ostvariti svoje zajedničke ciljeve. No kada se takve grupacije oštro počnu sukobljavati oko bitnih stvari onda su moguća dva scenarija:

1. Oštre unutarnje podjele koje uzrokuju vječnu borbu i iscrpljivanje dok jedna od grupacija ne napusti svoje ciljeve ili nestane kao organizirana skupina. Takvo stanje može trajati jako dugo i može samo slabiti cijelu zajednicu. Paradoks je da sve grupacije imaju iste ciljeve navedene gore.

2. Druga opcija je sjesti i dogovorima, razgovorima doći do kompromisa oko bitnih pitanja. Usvojiti zajedničku platformu, okrenuti stranicu i zatvoriti bolno poglavlje.

Isključivost, my way or no way obično dovodi do pat pozicije, do - no way !

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.