Travanj 2010. - Lagani preokret

Go down

Travanj 2010. - Lagani preokret Empty Travanj 2010. - Lagani preokret

Postaj  tajnoime on 28/4/2010, 17:35

Nakon početne faze WW5 EDEN je izuzev osvajanja Jilina doživio neuspjeh, naročio kod ePoljske, no nedavni događaji upućuju na lagani preokret na bojišnicama i postupnu ravnotežu među savezima, a možda i skorašnji kraj rata (ili njegovo stišavanje).


RAT eMađarska - eHrvatska

ni jedan Hrvat ne bi trebao propustiti priliku da proba mađarice ovih dana

Zbog čak 33 MPP-ova aktiviranih s jedne i druge strane ovo je najveći front trenutno i bitka za Centralnu Mađarsku će biti jedna od većih u ovom ratu. Malo tko je očekivao da ćemo napasti eMađarsku, a još manje da ćemo je svesti na svega 1 matičnu regiju (sad imaju tri + Helokitty).

Kao što sam napomenuo s 2 regije su se vratili čak na 4, ali problem bi i mogla stvoriti ePoljska koja je dogovrila Slovačku objavu rata kako bi preko njih došli do eMađarske. Iako su Poljaci dosta slabiji nakon gubitka Rhone Alpsa i Berlina oni su i dalje strahovito jaka sila koju nitko ne želi za vratom, a Mađarima to sada sigurno neće nimalo odgovarati.

U ovakvoj situaciji RW u Heilongjiangu bi bio nešto lakše izvediv, no uvjeren sam da su Mađari spremni i za taj scenarij jer im je ova regija bitnija od vlastite države i učinit će sve da je zadrže.


Oslobođena eAustralija

Vjerojatno su i Indonežani rekli istu stvar za svoj bivši izvor high diamonda (uskoro titana), no EDEN je nadjačao eIndoneziju i konačno oslobodio Australiju. Ovo je vjerojatno največi uspjeh EDEN-a te posebnu zaslugu moramo dati eSAD-u koji su se konačno probudili i uključili u rat, dobrim djelom na našoj strani protiv Mađara, a i ovdje s mobilnim jedinicama.

Također moram reći da mi je baš drago što su Indonežani ovo izgubili jer je EDEN u prvobitnom osvajanju Zapadne Australije digao zid u plus NAKON isteka vremena, no bitka nije završila i Indonežani su iskoristili bug i preoteli regiju. Kako bi ljudi rekli: oteto - prokleto !


eŠpanjolska - eBrazil

Ovaj rat je počeo kada su Španjolci napali eBrazil da ih blokiraju i da oni mogu napasti Rhone Alps (koji su i osvojili) pa su time ujedino i aktivirali 18 brazilskih MPP-ova s kojima eBrazil napada eŠpanjolsku. No Brazilsko napredovanje je stalo jer su Španjolci potpisali MPP s ePoljskom kojeg ovi trenutno ne žele aktivirati.

Unatoč tome, eŠpanjolska će morati vratiti izgubljene Kanarske otoke i Andaluziju bez poljskog MPP-a ili preko RW-a. No sve to može pričekati jer je trenutno aktivna važnija bitka u RA :

RAT eŠpanjolska - eFrancuska

S već spomenutim napadom na Brazil, Španjolci su dobili rat i sa eFrancuskom koja je to i iskoristila i napala Rhone Alps. Ovo je borba 1 vs 1 u kojem eŠpanjolska ima značajnu prednost, no moraju paziti na eventualno tenkanje Phoenixa jer u slučaju gubitka ove regija eŠpanjolska mora napasti originalni francuski teritorij i opet aktivirati MPP-ove protiv sebe što joj trenutno ne treba u životu.


RAT eGrčka - eTurska

Za vrijeme svakog većeg sukoba u eRepubliku ova fronta se redovno aktivira i trenutno Grci imaju prednost osvajanjem djela turske obale i sada napadaju Centralnu Anatoliju. Ove regije vrlo vjerojatno neće zadržati sa samo 5 MPP-ova pa se (kao i kod nas) radi u ratu iz ponosa i rivalstva između dvije zemlje. Ipak, takvi su najslađi....


RAT eRusija - eKina

Ovaj rat traje već neko vrijeme i uglavnom se radi o blokiranju, ali ovaj put posebno treba pripaziti na bitku za Jilin koji je strateški vrlo vrijedan za eKinu i ne bi ga smjeli izgubiti. Idućim napadom na eKinu aktivira se i njen novopotpisani poljski MPP što znači da će Rusi vrlo vjerojatno danas pokušati uzeti Jilin. Budite vrlo oprezni kod ove bitke (traje do 23:30h otprilike).


Ostale bitke su uglavnom diverzije i blokiranje, a na domaćem bojištu RW-ovi u Sloveniji i Austriji koštali su nas nepotrebno puno golda, ali treba čestitati na brzoj reakciji predsjednika kod RW-a u Carinthiji.


Naime, mi smo htjeli vratiti Carinthiu Austrijancima da nas Phoenix ne može blokirati tamo, pa su srpske i mađarske mobilne jedinice uletile u zadnjih par minuta da nam osujete planove i zadrže Carinthiju. To su i uspjeli, ali bitka je krenula u prekovremeno i za tih par minuta Apachy je napao Sloveniju pa smo uspjeli izači iz blokade i napasti Mađare i Slovence. Di vam je sad Kecman Smile

Živjeli !

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.