Svibanj 2010. - Savezi u eRepubliku (reizdanje za nove igrače)

Go down

Svibanj 2010. - Savezi u eRepubliku (reizdanje za nove igrače) Empty Svibanj 2010. - Savezi u eRepubliku (reizdanje za nove igrače)

Postaj  tajnoime on 17/5/2010, 20:35

VAŽNO: Za osnove igre prvo pročitajte:

- Grand tutorial za nove igrače

- Tutorijal pravilnog ratovanja

koji će vam puno pomoći u daljnoj igri.

Također novi igrači prijavite se na LINK kako bi dobili kruh da podignete wellness u akciji koju organizira zomfgzor. Pokrenimo eHrvatsku !

---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------------------------------

Odlučio sam napisati ovaj članak zbog novih igrača koji ne znaju koji su najveći savezi u igri i gdje smo mi (eHrvati) u cijeloj toj priči?


ŠTO SU SAVEZI U eRepubliku?

Savezi država u eRepubliku su vrlo slični savezima u RLu, jedina bitnija razlika je da ti savezi nisu uvijek utemeljeni geografskim položajem. Mislim da je to zbog toga što države koje nemaju međusobno kopnene granice time gube mogućnost osvajanja susjeda i nemaju teritorijalne pretenzije prema susjedu. Dobar primjer smo mi i Rumunji. Nemamo zajedničke granice zbog Vojvodine, pa smo još od stvaranja eHrvatske u savezu i međusobno si pomažemo u borbi protiv Mađara i Srba.Savez su zapravo oni MPPovi (Mutual Protection Pact). Primjerice eHrvatska potpiše MPP s eRumunjskom koji traje 30 dana. Ako u tih 30 dana eHrvatsku napadne recimo eSrbija, aktivira se MPP i onda se eRumunjska može boriti na našoj strani iz svoje domovine. Ti MPP-ovi su presudni u zaštiti eHrvatske od napada od strane eMađarske, eSrbije i eSlovenije. Država izglasava potpisivanje MPPa u kongresu, i ako je izglasan, svaka od tih država izdvaja 100 golda (cca 5000kn) i od tog trenutka vrijedi savez. Kao što vidite, eHrvatska ima 12-14 aktivnih MPPova koje mora svaki mjesec plaćati iznova.

KOJI SU BILI PRVI SAVEZI?

eHrvatska je stvorena 09.12. 2008. te je vrlo skoro, 4. siječnja 2009., postala članom ATLANTISA.ATLANTIS


ATLANTIS (Atlantic Treaty of Latin, American, and Nordic Territories for International Security) je bio vojni savez 14 država članica. Bio je jedan od dva najvažnija aktivna saveza u eRepublik-u i od ta dva je imao više vojnika. Nastao je iz više manjih saveza, poput NA (Sjevernog saveza), Pan Američkog saveza i Mediteranskog saveza. Predvodnik saveza je bila eRumunjska koja je prije bila najveća sila u eRepubliku s ogromnim carstvom s teritorijima u Europi i Aziji. U tom savezu eHrvatska je u vojno-političkoj operaciji Dani gnjeva osvojila veći dio eSrbije.

Vrhovni zapovjednik- Hassan Pesaran

Glavni tajnik- shadowukcs


Članice ATLANTIS-a:
- Kanada
- Rumunjska
- Finska
- Hrvatska
- Švedska
- Norveška
- Španjolska
- Poljska
- Ujedinjeno Kraljevstvo
- Sjedinjene Američke Države

- Grčka
- Izrael
- Njemačka
- Bosna i Hercegovina
- Argentina (bivša članica)

ATLANTIS se raspao zbog međusobnog sukoba njezinih članica - Švedska i Poljska su napale Njemačku, što je značilo raspad saveza 21. svibnja 2009.PEACE GC


PEACE Global Community (formally People of Earth Associated under Common Excellence: Global Community, known colloquially as PEACE or the PEACE GC) je bio najbrojniji vojni savez kojeg čine bivše članice FISTa i neke članice Mediteranskog i Pan Američkog saveza. Stvoren je kao reakcija na osvajanja bivšeg ATLANTIS-a i sastojao se 15-25 tada manjih ili slabijih država koje su htjele uspostaviti mir u svijetu i novi odnos snaga. Iako su se borili protiv imperijalizma, s jačanjem velesila poput eMađarske i eIndonezije, i sami su krenuli u osvajanja pri kojem su osvojili skoro cijelu Sj. Ameriku i Španjolsku, kao i brojne druge regije u Aziji i južnoj Africi.

PEACE GC je s vremenom propao i iz njega će kasnije nastati Phoenix koji postoji i danas.

Vrhovni zapovjednici - Arthk, Jazar, Kistru i Eisenhorn


Članice PEACE-a:

- Argentina
- Austrija
- Bolivija
- Brazil
- Bugarska
- Čile
- Kolumbija
- Francuska
- Njemačka
- Mađarska
- Indonezija
- Iran
- Italija
- Japan
- Latvija
- Letonija
- Meksiko
- Nizozemska
- Pakistan
- Paragvaj
- Filipini
- Portugal
- Rusija
- Srbija
- Slovenija
- Turska
- Ujedinjeno Kraljevstvo
- Urugvaj (s Kosovom Very Happy)
- Venezuela

- PEACE GC je dobar primjer kako slabiji mogu postati jači i obrnuto. Taj savez je stekao svjetsku dominaciju nakon raspada ATLANTIS-a, što je logično pošto su bili mnogobrojni i bez opozicije, no to se promijenilo stvaranjem EDEN-a i FORTIS-a iz ruševina nekadašnjeg ATLANTIS-a.

Ako želite znati više o ova 2 saveza pogledajte ove linkove s eRepublikove wikipedije:

http://wiki.erepublik.com/index.php/ATLANTIS/Hrvatski

http://wiki.erepublik.com/index.php/Alliances

http://wiki.erepublik.com/index.php/PEACE_Global_Community

---------------------------------------- -----------------------

U prošlom djelu članka ste mogli pročitati što je to bio ATLANTIS i kako je zbog njega nastao PEACE. Pošto se ATLANTIS raspao, PEACE GC je dobio priliku da bez prepreka ojača i krene u svoju ekspanziju u esvijetu. Rusija je iskoristila MPPove koje su SAD aktivirale njihovom neuspješnom ekspedicijom prema sjevero-istoku Rusije, te su organiziranom vojnom akcijom uz pomoć Mađara, Indonežana, te kasnije Francuske, krenuli u vojni pohod na Kanadu i Ameriku. Akcija je bila skoro u potpunosti uspješna, Kanada je pala u slavnoj bitci za Ontario, SAD je spao na 2 regije od 50, a osvojena je čak i moćna Španjolska.


Regija za regijom, padali su svi protivnici moćnog PEACE-a koji se okušao i u borbi protiv oslabljene eHrvatske koja se još nije ni oporavila od PTO Mađara i Srba, ali smo se i tada uspjeli obraniti od Mađarske invazije na naš teritorij.

Tijekom tog rata javlja se ideja o obnavljanju ATLANTIS-a i tako nastaje EDEN, novi savez i nova nada za protivnike PEACE GC-a. Iako isprva nedjelotvoran i nesložan savez, EDEN je ojačao i uspio osloboditi cijelu sjevernu Ameriku i Španjolsku od okupacije, kao i brojne druge regije diljem esvijeta. Slabljenjen i postupnim raspaodm PEACE-a EDEN je stekao dominaciju u svijetu i pokrenuo veliku ofenzivu na protivnike bivšeg saveza, najviše eFrancusku i eNjemačku, a u najnovije vrijeme i eMađarsku.


EDEN


EDEN (Erepublik Defense & Economy Network) je vojni savez stvoren u vihoru Trećeg svjetskog rata u eRepubliku koji se sastoji većinom od bivših ATLANTISOVIH članica među kojima je i eHrvatska. EDEN je za vrijeme tog rata (WW3) surađivao s FORTISOM (SAD i Kanada), no padom tih dviju država FORTIS nestaje, te SAD i Kanada ulaze u EDEN, stvarajući glavnu osovinu otpora PEACE-u koji će se naposljetku pokazati uspješnim.

Iako je EDEN stvoren kao nekakvo "bratstvo nacija", a ne kao strukturirani vojni savez, potpisivanjem ugovora zvanog "Treaty of EDEN", taj savez je postao prava vojna organizacija sa zapovjedništvom, financijama i vojskom - E.M.C. (Eden Military Corpus)

obrazek

Članice EDEN-a:

- Rumunjska
- Španjolska
- Hrvatska
- Finska
- Norveška
- Švedska
- Bosna i Hercegovina
- Poljska
- Grčka
- Slovačka (pasivno)

- Kanada
- Švicarska
- Australija

+ nagađa se da bi u EDEN uskoro mogla ući i sve jača KinaBrolliance


Pojam Brolliance nastaje još za vrijeme WW3 kada su se eSAD i eKanada zajedno branile od izvazije PEACE-a i tim postali vrlo bliske zemlje. Nakon razmirica unutar EDEN-a eSAD je odlučila izaći iz našeg saveza i obnoviti tj. ojačati Brolliance iz WW3.

Brolliance nakon toga usko surađuje s EDEN-om i prijateljski odnos eHrvatske s tim zemljama je ostao vrlo dobar i nemamo razloga sumnjati da će se to tako skoro promijeniti.

Članice Brollianca:

- SAD
- Kanada*
- Australija*
- Irska
- JapanPhoenix

obrazek

Phoenix je nastao 4. prosinca 2009. od strane 15 država bivšeg PEACE GC-a. Odmah nakon njegovog stvaranja savez je ušao u veliki WW4 gdje je bio nešto slabiji od EDEN-a, ali postupno jača i sada vlada više-manje ravnoteža između 2 najveća saveza.

Phoenix je simbolično imenovan kao savez koji je nastao iz pepela PEACE-a. Osim prvotinih 15 članica, u Phoenix su ušle Argentina i Bugarska. Vodeća zemlja Phoenixa je Srbija, naročito nakon pada mađarske utvrde Heiliongjianga nakon čega su znatno oslabili.

Članice Phoenixa:

- Argentina
- Brazil
- Bugarska
- Estonija (pasivno)
- Njemačka
- Mađarska
- Indonezija
- Iran
- Litva (pasivno)
- Latvija (pasivno)
- Nizozemska
- Portugal (pasivno)
- Rusija
- Srbija
- Slovenija
- Turska
- Ujedinjeno Kraljevstvo

P.S. Većinu članka sam napisao prije 7 mjeseci što znači da su neke informacije dosta zastarjele.

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.