Travanj 2009. - ZA HRVATSKI DOM I BOLJE SUTRA 1/2

Go down

Travanj 2009. - ZA HRVATSKI DOM I BOLJE SUTRA 1/2 Empty Travanj 2009. - ZA HRVATSKI DOM I BOLJE SUTRA 1/2

Postaj  InChY on 13/5/2009, 14:57

Ministarstvo rada i socijalne skrbi je službeno počelo sa radom.

U uvodu, ovime još jednom podsjećamo da se svi stanovnici sa wellnessom manjim od 40 prijave u program Registar kritičnog wellnessa - Sve informacije i upitnik za ispunjavanje možete dobiti na našoj stranici www.edomovina.com pod sekcijom gospodarstvo. Tu se nalazi i naš forum pa se slobodno ukljucite u diskusiju.

Prvi koraci ministarstva će biti oživljavanje house sektora kao i subvencioniranje postojeće wood proizvodnje sa ciljem spuštanja cijena wooda na našem tržištu i ohrabrivanje novih poduzetnika u
ulazak u house industriju što će dovesti do povećanja plaća u construction sektoru.

Program "Spalimo piljevinu"

Kao što vas većina zna, hrvatski wood sektor nije u bas najboljem stanju. Zbog toga je Ministarstvo odlučilo provesti detaljniji plan «saniranja» štete u već spomenutom sektoru. To će konačno dovesti do konkurentnosti na svjetskom tržištu, ali i povoljnom raw materijalu za house tvrtke koje će, nadamo se, poslovati s dobitkom.

Sve firme koje se uključe u program Vlade imaju zagarantiranu subvenciju za svaki Q1 wood unit koji proizvedu od 0.3 kuna. Mi ovime uvjetujemo da tvrtke na marketu prodaju Q1 wood po maksimalno 0.72 kune i s time bi bile konkurentne u cijelom esvijetu (za svaki veći Q firme cijena na marketu i subvencija se množi sa Q firme).

Razlog ovakvom naglom zaokretu u politici je nemogućnost naših domaćih house firmi da nabavljaju sirovine na domaćem tržištu po konkurentnim cijenama i samim time odustajanje odmah na početku od ulaganja u house sektor.

Što se tiče našeg hospitala i defensa oni će i dalje kupovati wood s našeg marketa ali po modelu najjeftinije ponude.

Uvjet sudjelovanja u programu, osim cijene samog proizvoda i prodavanja iskljucivo preko marketa, je i da prosječni wellness vaših radnika mora biti minimalno 80.
Napominjemo da ovo vrijedi samo za postojeće tvrtke i nove wood tvrtke NEĆE biti ukljucene u sam program.

Program "Hrvatski dom"

Svaki stari i novi poduzetnik koji se prijavi u naš program će biti subvencioniran za svaku kuću koju proizvede po slijedećem modelu :

Q1 kuće - subvencija u iznosu od 20 kuna za svaku proizvedenu kuću,
Q2 kuće - subvencija od 50 kuna za svaku proizvedenu kuću,
Q3 kuće - subvencija od 90 kuna za svaku proizvedenu kuću,
Q4 kuće – subvencija od 200 kuna za svaku proizvedenu kuću,
Q5 kuće – subvencija od 300 kuna za svaku proizvedenu kuću.

Poduzetnik je dužan prijaviti svaku kuću koju proizvede jer će samo prijavljene kuće biti subvencionirane. Da bi se izbjegle moguće malverzacije ministarstvo će pratiti rad svih kompanija koje se uključe u program. Isplata subvencija će biti na tjednoj bazi. Ove subvencije su jako dobre i zbog toga nisu potrebne niti se dijele subvencije za upgrade.

Također, potičemo sve vlasnike house kompanija da svojim postojećim resursima pokušaju unaprijediti svoju kompaniju, jer to će povećati i vaše prihode ali i unaprijediti sam house sektor u eHrvatskoj.

Još jedan od uvjeta, uz prodavanje kuća isključivo preko marketa, je da vaš svaki radnik mora imati wellness iznad 50, ukoliko nema, ili ga potaknite na produktivniji rad (za to sluzi power.hr ) ili se nemojte prijavljivati. Registar kritičnog wellnessa i power.hr program su i više nego dovoljni za održavanje visokog wellnesa.

U slučaju wood industrije ukoliko tvrtka bude prodavala wood po cijeni većoj od dogovorene ili donirala (švercala) wood, automatski gubi pravo na nastavak subvencioniranja i ispada iz ovog programa.

To se također odnosi i u slučaju house industrije, ukoliko tvrtka bude donirala (švercala) kuće koje je prijavila, automatski gubi pravo na nastavak subvencioniranja i ispada iz ovog programa.

Svi zainteresirani neka se jave na PM ministarstva gdje mogu dobiti detaljnije podatke te informacije kako upisati svoju tvrtku u program subvencija.

Link za prijavu za program «Spalimo piljevinu»

Link za prijavu za program «Hrvatski dom»

Da zaključimo, Ministarstvo potiče izvoz naših proizvoda u ostale države eSvijeta. To će doprinijeti razvoju eHrvatskog gospodarstva i ekonomije, te tim i razvoju naše države, dok u budućnosti Ministarstvo ima daljnje planove u svezi samog izvoza, što možete čitati u slijedećem članku ovih novina.

Srdačan pozdrav,
uz poziv da se pridružite i podržite našu misao vodilju,
rad i napredak za dobrobit eDomovine!

Ministarstvo rada i socijalne skrbi
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.