Svibanj 2009. - ..:: Moj prvi eTjedan ::..

Go down

Svibanj 2009. - ..:: Moj prvi eTjedan ::.. Empty Svibanj 2009. - ..:: Moj prvi eTjedan ::..

Postaj  InChY on 30/5/2009, 13:11

Iako je prošlo već dva mjeseca, izvlačim ulomak iz mog dnevnika da se podsjetim kako je teško bilo biti mali eHrvat. Namjeravala sam pisati dnevnik svaki tjedan, ali moj eŽivot je već nakon prvog tjedna postao prebukiran i dnevnik je zaboravljen, na offtopicu eDomovine je skupljao prašinu sve do sada! Danas nam je pristiglo mnogo novih eHrvata, te u želji da im pokažem kako smo svi bili mali i razdragani na samom početku prenosim ga u cijelosti:Dnevnik jednog početnika: Moj prvi eTjedan

PostPostao/la Atea » 29 ožu 2009 19:04

Dragi dnevniče!

Nisam baš imala puno vremena ovaj tjedan, pa jedan veliki update!

Dan 1
1. Zakačila sam avatar (1xp)
2. Zaposlila se u državnoj tvrtci za početnike i radila (1xp)
3. Trenirala (1xp)
4. Kupila nešto (crnog q1) kruha (1xp)
5. Registrirala se na sve moguće forume čije sam linkove našla/dobila
6. Registrirala se na hrvatski chat i dobila nešto HRK od neke dobre duše (još mi nije jasno zašto, za sladoled valjda).

Jako lagan početak, klik-klik i to je to. Novine su pune napisa o odnosima sa eSrbijom i čitajuci forume i novine lako s može steći slika o aktualnim događanjima u eRH.
Nažalost, http://www.edomovina.com je jako nova i informacije nisu toliko strukturirane, da jesu, olakšalo bi moj eŽivot. Ured Dobrodošlice me stavio pod okrilje (ne znam ako sam se negdje registrirala za to?) i darovao par štruca kruha (crnog q1 naravno).

Dan 2/3/4/5/6
1. Radila
2. Trenirala

Već u startu vidim da ću se razbolit ako nastavim živjeti o q1 kruhu i vodi. Sklapam prva poznanstva i dijelim poklončiće koliko mi moji skromni prihodi dozvoljavaju. Naravno, svako jutro, popodne i večer pročitam novine da sam u tijeku. Koliko god mi se ovo moje eDjetinjstvo činilo bezbrižno, radim fatalnu grešku broj 1! Dajem otkaz i trbuhom za primanjima koja će mi omogućiti nešto više osim q1... Nađem posao, ali u q3 tvrtci =( Odmah sam shvatila šta sam napravila, ali me ugovor vezuje 3 dana =( Dobro, preživjet ću.... Jedva čekam probati druge aspekte igre, kao npr. RAT! Eee tu radim fatalnu grešku br2! Kupila sam dva ticketa i pištolj, jer još nisam skužila da mi poslodavac ne da ratovati u inozemstvu =( Mislim da ću čim prije na burzu rada zbog fatalne greske 1 i 2 =)

Dan 7
1. Radila
2. Trenirala

I tako sam vam sad ja južnodalmatinka s mjestom prebivališta Sjevernozapadna Hrvatska i čekam da se dogodi rat. Rat je objavljen eSrbiji, ali naš dragi ePredsjednik .. valjda okuplja Počasnu Gardu, a mi mali eHrvati spremno čekamo. Ako se pitate zašto u SZ Hrvatskoj čekam rat, jednostavno, jer ću izgleda u bolnicu čim stisnem obarač. I, ne, nisam regrutirana u sanitet. Očito nema puno koristi od mene, ali mogu biti topovska hrana =D

Pa dok se nešto konkretno ne počne dešavati, da utvrdim šta sam do sad naučila u eŠkoli. Nadam se da nisam nešto propustila jer sam, priznajem, ”picala” koji sat.

Posao i vještine (skills):

Postoje tri branše, ilitiga struke:

- Manufacturing (proizvodnja) – Hrana, pokloni, oružje, selidbene karte.
- Land (ja bi to prevela ratarstvo, ali nije... prirodni resursi valjda) – Grain (ratarstvo, zašto ne i stočarstvo, pitam se), drvna, naftna industrija, iron (metalna industrija ili rudarstvo, nisam baš sigurna, ali mislim da tu rade svi, od rudara, varioca, pa do.. geologa)
- Constructions – Građevinarstvo (housing), obrambeni sustavi (s tim još nisam načisto, defencesystems) i zdravstvena zaštita (hospitals)

Znači, radom (svakodnevnim, nema vikenda i sl... trebalo bi uvesti sindikate) poboljšavaš skill i time šanse za bolju plaću (ali ne i uvjete rada, nema bonusa, godišnjeg, božićnice).

Za snagu treba trenirati. Od pustog sam treniranja dobila upalu mišića i mislim da mi fali proteina.

Snaga, dobrostanje (wellness) i čin kao varijable u nekoj formuli, koju naravno ne znam, utječu na dmg u ratovanju (mislim da kvaliteta oružja također ima veze)

Sve šta radiš oduzima wellness (a raditi se mora).. treniranje -1 wellness. Raditi na poslu zavisi koliko zvjezdica ima tvoj poslodavac (kao hotel, više zvjezdica = skuplje, iako ne znači i bolje, nemojte da vas zavara kao mene). Ako ne jedeš, ode -1 wellness taj dan. Ako, recimo, šrajkaš glađu protiv miješanja RLa u eRep pazi da ne dođeš do wellness 0.. tad si umro....

Znači, svako jutro u spizu, po svježi kruh, ali prije 9:00 jer tad je doručak i ako nema kruha u smočnici nemožeš više taj dan jesti. Q1 (aka crni) kruh daje +1 wellness, q2 +2 itd. Kruh je najbolje imati koji komad u zalihama, za crne dane kad ne stigneš u spizu ujutro prije 9 da ne gladuješ cijeli dan.

Wellness se diže i posjedovanjem kuće, ali ja sam podstanar pa me nije baš briga o tome.

Pokloni dižu +1(*Q) wellness i možeš dobiti max 10 na dan (ako imaš nekog da ti ih pošalje).

Wellness je, izgleda najlakše popraviti u ratu, ali to je malo kompliciranije, a meni se više ne piše.

Laku noć!

________________________________________ _________

Danas, 2 mjeseca nakon mog prvog tjedna u eHrvatskoj pozdravljam sve nove eHrvate i želim im dobrodošlicu!

Vaša,
Atea

Glasnogovornica Vlade,
Veleposlanica u eŠvedskoj,
Pripadnica 5te brigade HVa, Sokolovi,
Članica Vodstva HDSa
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.