eHrvatska Narodna Citaonica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lipanj 2010. - Info minute no27

Go down

Lipanj 2010. - Info minute  no27 Empty Lipanj 2010. - Info minute no27

Postaj  tajnoime 29/6/2010, 23:47

INFO minute, broj 27, Day 946

Drago naše ePučanstvo,

pred vama su još jedne - 27. po redu - INFO minute, no ovoga puta u ljetnom izdanju. S obzirom na manjak dogadjanja kod nas i u eSvijetu, nadolazak ljeta i godišnjih odmora, Ministarstvo informiranja je odlučilo privremeno obustaviti izdavanje svih ostalih izdanja, te izdavati samo objedinjeno izdanje INFO Minuta. Minute vam tako danas donose svježe vijesti iz eHrvatske i eSvijeta, informiraju vas o raznoraznim novostima naše Vlade, donose vam kratki sažetak završenih izbora za predsjednike stranaka, podsjetnik na nadolazeće kongresne izbore, najnoviji insider admina, te mnoštvo zanimljivih i nadamo se vrlo korisnih informacija. Udobno se smjestite, opustite i uživajte u našem novom izdanju.

***OBAVIJEST***

NE KLIKĆITE NA PLUSIĆ PORED ZDRAVLjA NA VAŠEM PROFILU !!!!!! bez pitanja skida sa Vašeg računa 2 golda i dodaje 10 wellnessa.


Tokom zadnjih tjedana dogodilo se nekoliko vrlo važnih bitaka izmedu EDEN-a i Phoenixa. EDEN je ovaj put izvukao deblji kraj, te je Phoenix dobio dvije nove high wood regije.

Sve je započelo masovnim swapom između eAustrije i eMađarske kako bi eMađari došli na granicu sa RA, te kako bi spriječili blokiranje eHrvatske i eRumunjske. eAustrijanci su zauzeli sve granične eMađarske regije prema jugu, te su zatim eMađari krenuli kroz eAustriju i eŠvicarsku do granice sa high wood regijom Rhone Alps. eRusi su, kao diverzije, pokrenuli bitke za Aljasku i Oulu-u. eAmerikanci se povlače iz bitke za Aljasku, te eKanađani napadaju eRuse i time ih blokiraju, dajući mogucnost eKinezima povući se iz Inner Mongolie i Jilina kako bi napali Liaoning.

eFrancuska je osvojila Aquitaine u bitci protiv eŠpanjolaca, dok je eMadjarska zauzela Rhone Alps. Napadi su se organizirano dogodili u razmaku od 10 minuta. Prva je napala eFrancuska u 19:45 (erep 10:45) i nakon nje eMađarska u 19:55 (erep 10:55). Phoenix nije morao dugo čekat na odgovor, te je odmah slijedeći dan eKina napala najpoznatiju svjetsku regiju Liaoning. Malo prije day change-a sve EDEN-ove vojske su bile spremne izvršiti juriš na najvazniju regiju u eSvijetu. Nakon uvodnih borbi prvog dana, zid u Liaoningu je bio spušten na nevjerojatnih -800k s obzirom na njegovu početnu veličinu koja je veća od 1 500 000. Ovaj put smo realno očekivali pobjedu misleći kako su se eSrbi istrošili pomažući eMadjarima i eFrancuzima, te kako neće imati dovoljno štete za obraniti Liaoning. Nakon mnogo potrošenih golda na tankanje, Liaoning je opet obranjen za mizernih 64 000 štete.

Ni eHrvatska ne miruje na Balkanu. Najbrži prst erepa, naš dugotrajni poglavica, Apachy je napao eSrbiju, našeg jedinog neprijateljskog susjeda kojem dosad nismo aktivirali MPP-ove.Vojvodina, high grain regija, je 17.6. u 9:08 napadnuta od strane eHrvatske. Nakon sto su eSrbi uložili nevjerojatan broj mjeseci i truda, konačno im se ostvarila želja napada eHrvatske na Vojvodinu. Ovim potezom smo aktivirali 14 eSrpskih MPP-ova naspram naših 8. eSrbi su uspjeli obraniti i ovu regiju s 47 000 štete. Sada možemo čekati kako bismo vidjeli hoće li naši susjedi napasti i pokušati iskoristit MPP-ove koje imaju ili će kao i dosad sve ostati na prijetnjama.

Bitke:
Aquitaine
Rhone Alps
Liaoning
Vojvodina

Predsjednik eHrvatske u svom članku je pozvao sve građane eHrvatske na doniranje u Hrvatsku narodnu banku za novi pohod na LK za koji nam fali 3000 golda.

Igrač Hurkancs nastavlja svoj projekt Subscribanja članaka za golde u HNB-u. Njegov članak možete pročitati ovdje. Molimo odvojite 2-3 minute svog vremena i pretplatite se na novine s liste, jer će goldi od njihove medalje također ići u Hrvatsku narodnu banku.


Ured predsjednika RH je organizirao još jedno druženje ePredsjednika s gradjanima na chatu u subotu 19.06.2010 na irc kanalu #Subotom_u_22, a gost iznenadjenja je ove subote bio Ledinho. Ured predsjednika poziva sve gradjane i slijedeće subote na chat s Predsjednikom na istom mjestu u isto vrijeme.

Ministarstvo obrane poziva sve građane neka prate njihove obavijesti i votaju novine sa zapovjedima kako bi uvijek bile među najčitanijima i tako dostupne svima.

Za lakše praćenje zapovjedi preporučujemo instalirati Firefox add-on koji na naslovnoj strani eRepa prikazuje zapovjedi. Upute kako ga instalirati pročitajte ovdje => http://www.erepublik.com/en/article/va-no-zapovijedi-za-gra-anstvo--1192429/1/20.

Zdrug odnedavno ima novog zapovjednika - novi vMoD je hrxxx. U Zdrugu je trenutno u tijeku regrutacija novih članova. Ukoliko vam je rank FM, strenght minimalno 20, te ste izrazito aktivna osoba, ispunite prijavnicu.

Ministarstvo vanjskih poslova podsjeća sve da još traje natječaj za veleposlanike. Slobodne zemlje su: eSlovenija, eŠpanjolska, eNorveška, eIrska, eJapan, eUkrajina i eRusija. Prijave šaljite putem PMa na Org MVPa. Natječaj je otvoren za SVE gradjane eHrvatske koji se žele okušati u diplomatskim vodama.

Ministarstvo obrazovanja proučava Beta verziju novog izdanja eRepublika, te radi na pisanju novih tutorijala kako bi gradjani unaprijed bili obaviješteni barem o onim važnijim stvarima. U sklopu toga, već je izdan osnovni vojni tutorijal koji objašnjava način i mehanizme borbe. Uz to, izdan je i ekonomski tutorijal koji objašnjava funkcioniranje tvrtki te njihovu prilagodbu.

Takodjer, u sklopu Crvenog križa, za dizanje wellnessa posudjuju se kuće, te ih trenutno ima na zalihama. Pozivamo gradjane ukoliko im je potrebna kuća, a nemaju svoju, neka se obrate porukom na org Crvenog križa.

Ministarstvo ekonomije nam donosi Izvješće zavoda za zapošljavanje eRH, te Ureda za dijasporu RH. Ured za dijasporu u svom članku upućuje gradjane u inozemstvu neka pošalju poruku na ovaj org i novac, UZD Vam po povoljnijem tečaju kupi iteme sa Hrvatskog marketa i pošalje na account.

Agencija za nekretnine RH je pokrenula akciju prodaje Q1 kuća za 1.5 golda. Više u članku.

Izdan je članak o nastavku drugog kruga državnih obveznica. U članku upućuju gradjane neka pošalju poruku suglasnosti i uplate gold na organizaciju Monetary DealerCRO. Obveznica traje 30 dana, a nakon isteka 30 dana građani za svaki 1 Gold koji su uplatili dobiju 50 HRK. Trenutačno 1 Gold iznosi 45,45 HRK, a za jedan gold na MM može se dobiti oko 46 HRK, ukoliko se bavite monetary marketom. Dakle, građani nakon 30 dana dobivaju kamatu na uplaćen gold.

Ministarstvo informiranja je s obzirom na manjak dogadjanja kod nas i u eSvijetu, nadolazak ljeta i godišnjih odmora, odlučilo privremeno obustaviti izdavanje svih ostalih izdanja, te izdavati samo objedinjeno izdanje INFO Minuta. Predstavljeno je novo izdanje Ministarstva informiranja - INFO Minute - izvješća državnih agencija. Izdanje će izlaziti 2 puta mjesečno, a u njemu ćete moći doznati vijesti iz eVlade, te pročitati toliko tražena financijska izvješća državnih agencija i ureda.

Izbori za predsjednike stranaka održani su 15. lipnja. Rezultati su slijedeći:

- HSP (Hrvatska stranka prava), kao najjača eHrvatska parlamentarna stranka je nakon pretrpljenog prošlomjesečnog TO-a vratila stranku pod svoje okrilje, te je novi predjsednik topnik1886 s ukupno osvojenih 82.28%.

- Predsjednik Ekipe za bolju Hrvatsku je postao nikola08 koji je bio i jedini kandidat za predsjednika .

- Za predsjednika HDS-a (Hrvatske demokratske stranke) izabran je AngelHR s osvojenih 86.76% glasova.

- HLD (Hrvatski liberalni demokrati) u pretrpili TO. Novoizabrani predsjednik je Strihnin s ukupno osvojenih minimalnih 53.20%, te je stranke preimenovana u Mladez Koza Nostre. Članstvo HLD-a se preselilo u novu stranku koja se naravno zove Hrvatski Liberalni Demokrati.

- Za predsjednika HUS-a (Hrvatske ujedinjene stranke) je po drugi put izabran eTomislav s osvojenih 62.17% glasova.

25. ovog mjeseca u petak počevši od 9.00 h ujutro, održavaju se kongresni izbori. Glasajte prema vlastitom nahođenju, no naravno za službene kandidate stranaka. Dakle pratite službene novine svoje stranke u kojima ćete pronaći programe kandidata i sve važne informacije, te prije glasanja navratite na stranački chat. Ministarstvo informiranja će, kao i svaki put, večer prije početka izbora izdati popis službenih kandidata top 5 stranaka.

Podsjećamo na članak koji je izdao Glen-Livet, a u kojem opisuje nekoliko načina dovođenja beba u igru, daje prijedloge i promotivne materijale, te način zbrinjavanja beba.

Igrač Ivan Radodajic izdao je novi članak o Baby boomu, u kojem daje na uvid uplate koje su primljene u svrhu njegove akcije, te i Vas poziva da učinite isto. Također, ako još niste detaljnije proučili njegov baby boom projekt, svakako pročitajte ovaj članak.

Podsjećamo kako je igrač KarloMaverick napravio kanal #HR-babyboom u svrhu bolje organizacije baby booma.


U još jednom insideru admin nam predstavlja službeno ime nove verzije eRepublika - "eRepublik Rising". To nije "V2", jer su od četiri glavna modula V1, samo njih dva promjenjena. "eRepublik Rising" otvara svoja vrata ovoga četvrtka svim egradjanima i egradjankama. Samo upišete u svoj pretražnik www.beta.erepublik.com, logirate se, te imate pristup novoj beta verziji. Beta verzija je stadij prije konačnog oblika proizvoda, te znači kako su mogući bugovi, problemi vezani uz server i sl, te ukoliko naidjete na iste admin moli informirati ga slanjem e-maila na beta@erepublik.com, objasniti problem što detaljnije možete. Igrajući beta verziju biti ćete u mogućnosti dobiti bolji uvid u nove module, ali molimo ne zaboravite na ovaj eRepublik u međuvremenu. Sve vještine dobici, novac, akcije, članci, apsolutno sve što činite u beta verziji će biti izbrisano. Više u adminovom članku.

Igrač Forest man pokrenuo je alternativnu media mogul medalju tzv. "Kockasti ePulitzer" koju titulu će na kraju ciklusa ponijeti najkvalitetniji i najprofesionalniji novinar eHrvatske izabran od strane žirija. Za prijavu je potrebno u komentaru na natječaj ostaviti podatke u obliku: - nickname (natjecatelja) + kompletan link na novine koje se prijavljuju na natječaj. U slijedećem članku, nakon isteka 10 dana roka za prijave, biti će objavljena lista natjecatelja s nazivima i linkovima na njihove novine. Propozicije, kriterije i sve ostale potrebne informacije o natječaju možete pročitati u članku.

Posjetite portal eDomovina na kojem možete pronaći sve korisne informacije vezane uz eHrvatsku, te sudjelujte u raspravama na forumu


✖✖✖✖ GRAND TUTORIAL ✖✖✖✖
## Tutorial Pravilnog Ratovanja ##
Često-postavljena-pitanja-za-iskusnije
Često-postavljena-pitanja-za-početnike

Chat eSkole

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik
Dodajte za prijatelje kako bi bili u toku sa događanjima preko shouta: Min. informiranja | Min. obrane

---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------------------------

INFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske
Ministrica informiranja: Josx
Uredništvo: Hunter1911, pankoholic, RailboyZD, Peroslav, Josx
Grafičko oblikovanje: prdenko

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.