Srpanj 2009. - 21. Intervju - Sucko

Go down

Srpanj 2009. - 21. Intervju - Sucko Empty Srpanj 2009. - 21. Intervju - Sucko

Postaj  Dalibor on 30/8/2009, 01:57

Poštovanje dame i gospodo!
Pred vama je 21. broj Hrvatskog Intervju Lista.
Dakako i 21. intervju, ovoga puta s Suckom.
Uživajte!!!Recite nam nesto o sebi.
Ukratko...Trenutno živim u Zagrebu, gdje pohađam gimnaziju, uskoro ću 18. godina. U slobodno vrijeme se bavim stolnim tenisom, naravno i za eRepublik se nađe vremena.


Kako ste saznali za eRepublik?
eRepublik sam prvi put vidio na forumu jedne druge browser igre, isti dan sam dobio pozivnicu (jedino preko pozivnice se moglo reistrirati u beta verziji) od drugog prijatelja sa te igre, počeli smo isti dan, trenutno kao najstariji Hrvati, samo što on nažalost više ne igra.


Opisite nam vas pocetak eZivota.
Moj početak je bio dosta težak. Sve je počelo u 3. mjesecu 2008. Hrvatske nije bilo, bugovi kojih je u beti bilo zaista previše samo su čekali da na njih "nagaziš", tako da prva 2-3 mjeseca upoće nisam mogao uplodati sliku za avatar, cijelo vrijeme je bio crn. Također, ni članke nisam mogao napisati. Počeo sam igrati u Norveškoj, gdje sam kao totalni noob donirao većinu golda u jednu norvešku stranku. Poznavao sam svega 2-3 Hrvata koji su i sami znali koliko i ja, a Norvežani nisu baš bili od neke pomoći sa savjetima i ako si ih upitao. Nije bilo Ureda za dobrodošlicu, niti bilo veča sličnog kao što mi imamo danas, a i tutoriali na engleskom su bila rijetkost, na hrvatskom naravno nisu ni postojali.


Tko je kriv za TO kongresa?
Za TO našeg kongresa nije nitko izravno kriv. Krivac može biti svatko. Od Rumunjske koja je uzorkovala baby boom Mađarske, od SAD-a koji je išao pomagati više Grcima nego nama, i mi smo sami uzrokovali baby boom u Srbiji, također neki će reći da je zaštekala naša organizacija, sve u svemu, kriva je naša brojnost, ništa više. Iako u nas u igri ima u puno većem broju i omjeru nego u drugim igrama, opet mislim da ovo nije naš maksimum, da smo uspijeli napraviti promocije koje smo planirali, vjerovatno bi mi radili negdje TO u novonastalim zemljama. Smile


Sto mislite o nasem bivsem predsjedniku?
Iskreno, sa Ivanom Radmanom nikada nisam imao pretjerano blizak odnos. Znam da je dobar ePoduzetnik, a ova dva mandata kao predsjenik je odradio dobro, iako ovaj drugi nikome neće ostati u dobrom sjećanju kao "zlatno doba Hrvatske". Sve ovo što nam se dogodilo, dogodilo bi se i da je netko drugi bio predsjednik.


A sto mislite o sadasnjem?
AndyCro je predsjednik kada je Hrvatska trenutno u najgorem u stanju u njezinoj povijesti. Zadatak nije nimalo lagan, pošto smo davno bili stranačke kolege, znam da će dati sve od sebe da nas izvuče iz ovoga. Zasada mu je cilj stabilizirati odnose, to je jedino što i može raditi, samo što Srbi nisu za suradnju tj. Mađari, tako da mu je posao otežan. Ne mogu trenutno puno reći, treba sačekati da mandat završi i onda pričati, ako vratimo kongres, sve ove manje sitnice oko organizacije nisu ni bitne.


Vi ste u zdrugu. Kako on funkcionira?
ZDRUG je prije 2 tjedna bio u dosta lošem stanju, dodatan udarac je bio TO, tj uništavanje ekonomije. Zbog velikog prijeljeva novih članova, ZDRUG je u kratko vrijeme počeo brojati preko 100 članova, te je došlo naravno do komplikacija u unutarnjoj "politici". Novim sastavom Ministarstva Obrane, ZDRUG je trenutno pod reformom, i djeli se na SQUADove, radi lakšeg rada u kompanijama i organizacije što se tiče postavljanja irona, i djeljenja oružja.


Novi projekt eskola. Jeste li upoznati s njim i sto mislite o njemu?
Drago mi je da je ideja realizirana, ne može donijeti ništa loše. Direktnim razgovorom, novi igrači će lakše saznati ono što ih zanima i dobiti savijete. Također, sa ovim novim kanalom su puno otvoreniji što se tiče pomoći, jer vjerovatno dok još nije bio ovaj kanal, na nacionalnom je postojala trema ako će nešto pitati da ne ispadne "noob".


Sto mislite o novome savezu EDEN? Kakva je razlika izmedju njega i ATLANTIS-a?
Razlika između ATLANTISa i EDENa je naravno velika. EDEN nema šanse protiv PEACEa sam, SAD, Španjolska i Kanada su ipak poprilično snažne zemlje, tako da ni sam FORTIS ne može ništa.
Iskreno, trenutni savez EDEN i nije baš pod nekom sjajnom atmosferom i zajedništvom, dok je bio ATLANTIS i dok je ATLANTIS pobjeđivao, zajedništvo je bilo veće. Jedna od mana je i to što savez nema nekakvu vođu, kao što je to prije bila Rumunjska, i kao što su to kod PEACEa Mađarska i Indonezija trenutno.
Napadačkom agresijom PEACEa, ova priča sa savezima nije gotova, jer ako EDEN bude imao samo MPPeve između svojih zemalja, kao i FORTIS, onda se ni jednom ni drugom savezu ne piše dobro. Trenutno bi se ovo mogao nazvati još uvijek ATLANTIS, jer se i Kanada i SAD brane i sa zemljama iz EDENa, i bez njih bi ih PEACE svakako pomeo bez problema.


Mozemo li u skorije vrijeme ocekivati vasu kandidaturu za predsjednika posto ste Hrvat s najvecim brojem exp-a?
Taj exp ne govori baš puno, osim koliko si dugo u igri i koliko si puta ratovato ili peglao karticu kao ovi što imaju 5k+ expa. Smile Trenutno sam posvećen vojničkoj karijeri, i nemam takve ambicije, iako ne krijem želju da jednog dana želim biti, no svakako ne u bliže vrijeme jer kao prvo nemam vremena za to.


Gdje vidite eHrvatsku za 6 mjeseci?
Teško je to sada reći. Sve ovisi o nama, kao hrvatskom narodu, ovo što nam se desilo nas može još više dignuti i zainatiti, ili nam ubiti volju za igrom. Ono što nam je uskoro potrebno je čvrsta ruka i promocija. Za 6 mjeseci nas i dalje vidim kao jaku vojnu silu i u top10 po broju stanovnika.


Imate li neki savjet za nove igrace?
Svakom novom igraču preporučavam da svakodnevno čita članke od službenih vladinih organizacija, članke je uvijek lagano naći jer su većina pod top rated. Također, svaki novi igrač mora znati da ovo nije samo work-train, već puno više od toga, bitno je održavati komunikaciju sa nekim, jer će vas samoća u ovoj igri ubiti.Dame i gospodo to je bio još jedan uspješan intervju.
Nadam se da vam se je svidio!
Zamolio bih vas sve čitatelje da ispunite formular iliti neku vrstu ankete koja se nalazi ovdje.
Unaprijed se zahvaljujem.
Još jednom vam donosim linkove na sve moje prijašnje članke.
1. Webstartm
2. Friend Freeman
3.IVAN RADMAN
4. Selector
5. dSokre
6. split1700
7. Mario Kamenjak
8. matrixcore
9. elessar1977
10. Atea
11. Eronet + Bekitare
12. Vladimir Andreev
13. Master Blaster
14. AntonyCash
15. Matadox
16. GreenDevil
17. Zemlja
18. Hary
19. Ivica Sremic
20. Venax
Do idućeg članka
pozdravlja vas vaš
Plese Tomislav
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.