Veljaca 2010- OBJAVA RATA I NATJEČAJ

Go down

Veljaca 2010- OBJAVA RATA I NATJEČAJ Empty Veljaca 2010- OBJAVA RATA I NATJEČAJ

Postaj  faeran on 12/2/2010, 02:07

Drage naše sugrađanke i dragi naši sugrađani. U ovom izuzetno zanimljivom periodu u eSvijetu Vam donosimo obavijesti o najnovijim događanjima i pozivamo Vas na rad u MVPu.

Objava rata Austriji

obrazek

Kao što se primijetili u tijeku je izglasavanje rata Austriji. Iako je eAustrija neutralna država koja nikada nije bila neprijateljski nastrojena prema Hrvatskoj stoji nam na putu prema većim ciljevima. Nakon dugog planiranja i pregovaranja jučer su nam Austrijanci definitivno uskratili prolaz kroz njihov teritorij, tako da smo prisiljeni djelovati na ovaj način. Sve se poduzelo da se diplomatskim putem dogovori prolaz (čak je i postignut dogovor koji je u zadnjih 48 sati odbačen od stranee Austrije), jer nam nije bilo u interesu ići neprijateljskim putem. Hrvatska nikada nije imala želju osvajati Austrijske teritorije, a nema ih ni sada. Činjenica je da nam Austrija stoji na putu u ostvarenju naših strateških ciljeva i mi moramo samo proći tuda.

Dakle, alea iacta est. Povratka više nema, a ni ne želimo ga.

Pročitajte obraćanje našeg Predsjednika i VOTEajte!

Donirajte golde ako možete u Ratni fond eHrvatske!

PRATITE ZAPOVIJEDI I BUDITE SPREMNI!!!


Natječaj za nove ambasadore

MVP vas ovim putem poziva da se javite na javni natječaj za dodjelu ambasadorskih mjesta.
Zašto postati ambasador? Na prvome mjestu zato što time dobivate priliku zastupanja interesa Hrvatske u svijetu, što znači da vi osobno doprinosite održavanju prijateljskih odnosa između naše domovine i saveznika. Osim te časti koja dolazi s ambasadorskim mjestom, ulazite u svijet diplomacije koji je jako zanimljiv i u kojem se može puno toga naučiti. Radi se o idealnoj prilici za sve igrače koji se žele aktivno uključiti u rad državnih institucija, a ne znaju kako početi. Ambasadorsko mjesto je najbolja odskočna daska za to. Iskusniji članovi ministarstva će vas uputit u sve što vam ne bude jasno i u sve što vas zanima. Radom u MVP ćete uvijek biti u toku sa svim zbivanjima u svijetu, a vaši izvještaji iz stranih zemalja će doprinositi formiranju naše vanjske politike. Situacija u svijetu je jako dinamična u zadnje vrijeme, tako da je vanjska politika trenutno jako zanimljiva domena. I na kraju, vaš rad u MVP će biti plaćen 25 kuna tjedno. Ti novci neće biti poklonjeni, nego će morati biti zasluženi radom – dostavljanjem tjednih izvješća.
Ukratko: ambasadorsko mjesto će vam donijeti čast, znanje i džeparac.

Što tražimo od kandidata? Samo dvije stvari: poznavanje engleskog jezika (Google translator je uvijek tu ako bude problema) i ponašanje dostojno diplomata („hladna glava“ i pristojnost iznad svega) .

Za ambasadore je zadužen naš Doministar za ambasadore Kit Fisto. Od ovog mandata imamo i mentora za nove ambasadore koji će Vas pratiti na početk u rada. Radi se o bivšem ambasadoru Marko The M koji ima višemjesečno iskustvo u MVPu i koji se dobrovoljno ponudio pomoći. Ovim putem jedno veliko HVALA Marku.

Prijave šaljite na PM doministru Kit Fisto.

Pozivamo sve građane da posjete forum MVPa na eDomovini i sve ambasdore da se jave na chat MVPa.


S poštovanjem,
Ministarstvo Vanjskih Poslova eRH

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.