Ozujak 2010. - Posljedice rata

Go down

Ozujak 2010. - Posljedice rata Empty Ozujak 2010. - Posljedice rata

Postaj  tajnoime on 17/3/2010, 21:55

Kao što svi znate, eHrvatska i ePoljska su izgubile u bitkama za Prekmurje. Razloga ima više, a među važnijima su:

- pad servera što je onemogučilo tenkanje pri kraju bitke (koje je uvijek puno bitnije za napadače)
- prekasna reakcija (mislim da se zid od 1 200 000 ne ostavlja za zadnjih 10min)
- vrlo slaba pomoć eSAD-a koji su tenkali u Sindhu zbog vlastitih interesa

Već sam prije naglašavao da sebičnost pojedinih članica u savezu taj isti može lako uništiti, i bojim se da stvar idu u ovom smjeru. ePoljska je najjača zemlja svijeta u svakom pogledu i ovo je već drugi put da im EDEN nije dovoljno pomogao kad je trebalo (prvi put kod Peru-a).

Posljedice ovog gubitka će prvo osjetiti Poljaci u gubitku high wood regije (a možda i još njih), a zatim i mi kada se Srbi i Mađari opet odluče za napad.

Spašavanje regije Rhone Alps

Glavni problem u cijelom ovom ratu su MPP-ovi aktivirani u ratu protiv Slovenije od strane ePoljske. To znači da eSlovenija može napasti bilo koju neorginalnu Poljsku regiju s MPP-ovima protiv samih Poljaka.

Postoje 2 mogućnosti da Slovenci to iskoriste:

1. Da idu na sjever preko eAustrije, eČeške i eNjemačke
2. Da idu prema zapadu preko eItalije

Vjerojatno će se odlučiti za 2. opciju jer imaju samo jednu (prijateljsku) državu za proći, a veći je i ulov (high wood vrijedi više nego high grain) uz to što je puno više prepreka na sjeveru.
Znači idu preko eItalije i swapaju s njima regije kako bi došli do regije Rhone-Alps i lako je osvojili pomoću MPP-ova.

No ipak postoji par mogučnosti da se spasi ta regija, no ni jedna nije baš idealna:

1. Poljaci prepuste regiju eŠpanjolskoj, a onda Španjolcima njima kao reparaciju daju svoj high wood u Akvitaniji. No ovo je vrlo skupo zbog velike cijene swapanja i loše jer eItalija ima aktivirane MPP-ove protiv Španjolaca pa bi s njima oni onda uzeli Rhone Alps.

2. Poljaci prepuste regiju eŠpanjolskoj, a onda dođu Ameri iz svoje regije u Europi preko Burgundije i uzmu Rhone Alps.
Tako ni Slovenci ni Talijani nemaju MPP-ove s kojima bi uzeli tu regiju.

Kako ovo ne bi izgledalo da Poljaci nagrađuju Amere zato što im nisu pomogli kad je trebalo, jedino relativno pravedno rješenje bi bilo da eSAD isplačuje Poljacima neku rentu za držanje ove regije, jer će u suprutnom Poljaci totalno popi.dit.

Ovo je situacija gdje između 2 zla treba izabrat manje i iz ovoga bi trebalo izvuči neku pouku, a to je da ne aktiviraš MPP-ove protiv sebe ako nisi siguran da češ moći ugasiti taj rat.


TO Saveza komunista Hrvatske

Ovo je tema o kojoj jednostavno moram nešto reći. RL se po osnovnim pravilima igre ne smije mješati u eRepublik i to je zakon. Totalitarne ideologije se pogotovo ne mogu mješati u eRepublik jer nužno promiču mržnju i netrepeljivost - ovom slučaju prema "klasnim neprijateljima i buržoaziji".

TO stranke je sredstvo koje uglavnom ne podržavam, pogotovo u svojoj državi, no totalitarnim RL ideologijama moramo stati na kraj ako želimo ugasiti mržnju i sukobe u ovoj igri (i izvan nje).
Kako bi bilo da osnujemo ustaške stranke ili Nacionalsocijalističku partiju Hrvatske ? Čemu potencirati mržnju i ideologije u igri stvorenoj isključivo za zabavu. Dosta je bilo licemjerja i popuštanja - nacizmu, fašizmu i komunizmu nije mjesto u ovoj igrici !

https://www.youtube.com/watch?v=38j-i8jH7xk

https://www.youtube.com/watch?v=dUSyPx55TZI

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.