Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi

Go down

Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi Empty Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi

Postaj  nofx_ivan on 27/3/2010, 14:32

EDIT: Phoenix je pustio bitku za Rhone Alps, valjda su se preplašili. A čini mi se da je Brazil manji za jednu high diamond regiju Very Happy
---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------------------------------

Dobra večer dragi čitatelji, a vrlo vjerojatno i vrlo zanimljiva. U tijeku je napad eMađarske na eHrvatsku i razmjena regija između eItalije i eSlovenije kako bi došli do poljske tvrđave Rhone Alps.

Nažalost, prvo se moram osvrnuti na prošli članak gdje sam ja pokušao navesti naše ljude da ne donose RL ideologije u eRepublik i s time sam napravio kontra-efekt i potaknuo raspravu o komunizmu i sličnim pitanjima. Mogu jedino zaključiti da su Hrvati izrazito podijeljen narod po tom pitanju i to će nam uvijek iznova donositi nove probleme i podjele u budućnosti naše zemlje.


Aktualni ratovi


Vrlo je važno da novi (a i neki stari igrači) nauče raspoznavati važne od nevažnih bitaka. Svi vidite da mi zadnja dva dana napadamo eSloveniju i sad su Mađari napali nas, no to nisu važne bitke u kojima trebate trošiti svoju ušteđevinu na oružje bolje kvalitete.

Mi smo napali eSloveniju da ih blokiramo - kada je jedna država napadnuta od strane druge, ona ne može napadati neku treću državu. Konkretno, dok mi napadamo eSlovence oni ne mogu izvesti brzu razmjenu regija s eItalijom da bi došli do poljske tvrđave Rhone Alps.
Iz istog razloga su Mađari napali nas - da nas blokiraju kako bi mi "pustili" Slovence da krenu preko eItalije. Ovo nisu osvajačke presudne bitke i ne morate se nužno boriti s oružjem.

Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi Soldiersleeping

Sličan slučaj je s nedavnim napadom Srba na Slavoniju gdje su se na kraju povukli iz bitke. No napadi na regije s puno stanovnika i jakim obrambenim sustavom koštaju poprilično puno golda, pa se čovjek može zapitati zašto je cijela ova operacija osvajanja regije Rhone Alps toliko bitna ?


Novi strateški ciljevi

Kao što ste vjerojatno čuli, admini su uveli nova pravila gdje bolnica vrača samo onoliko wellnessa koliko ga izgubite u bitki. Time je onemogučeno održavanje visokog wellnessa pomoču bolnice, pa se time povečala potražnja za drugim sredstvima za dizanje wellnessa, a to su kruh (food) visoke kvalitete ili Q-a, giftovi i kuće.
Povečanom potražnjom povečala se i cijena, koja je giftovima narasla čak za oko 300% u eHrvatskoj, kao što se i kućama drastično povečala cijena.

Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi MONEY

Za kruh je potrebno žito (grain) kojega većina država ima što ga ne čini onda toliko traženim.
No za kuće je potrebno drvo (wood) kojega nema toliko puno, kao i dijamanta za giftove.

Ovo će se odraziti i na vojne ciljeve ponekih država - high diamond i high wood regije će postati puno vrijednije nego što su bile, pa očekujemo nove ratove za te regije.
Jedan je več i završio, a to je RW za Limpopo kojega je Phoenix uspio sačuvati pod svojom vlašću čime si je osigurao stratešku prednosti i ekonomski vrijednu regiju također, no sumnjam da če se situacija tamo smiriti dok okupacija eJAR traje.


Bitka za Rhone Alps

No prava borba če se odigrati kada eItalija napadne poljsku regiju Rhone Alps koja se pretvorila u pravu tvrđavu s preko 7000 stanovnika, no pitanje je hoće li i to biti dovoljno da se spasi od udara slovenskih MPP-ova koji će vrlo skoro uslijediti.

Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi Neuschwanstein32520

Kako bi podigli zid u ovoj regiji, preporučam svim građanima da se najkasnije sutra odsele tamo i čekaju veliki napad Phoenixa na ePoljsku. 6 MPP-ova uistinu puno znači, no ePoljska je igrač za sebe koji možda može izdržati i ovakav udar.

Naša dužnost je da im opet pomognemo, kao što su oni pomogli i nama kada smo se branili od Srba i Mađara, a ovo je i idealna prilika da Amerikanci pokažu da su i oni dio EDEN-a i pravi saveznici. U međuvremenu sam doznao da su eSAD izašle iz EDEN-a, tako da ne možemo očekivati veliku pomoč od njih nažalost. Eh ta sebičnost...

Živjeli i sretno !Ožujak 2010. - Novi strateški ciljevi Jubito2di3

nofx_ivan

Broj postova : 72
Join date : 08.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.