Travanj 2010. - Posljeratni poredak + akcija za novinare

Go down

Travanj 2010. - Posljeratni poredak + akcija za novinare Empty Travanj 2010. - Posljeratni poredak + akcija za novinare

Postaj  tajnoime on 2/5/2010, 20:15

Nakon 4-5 dana intezivnog ratovanja i epskih bitaka u eRepubliku situacija se naposljetku smirila i možemo konačno sagledati posljedice i rezultate 5. svjetskog rata u eRepubliku. Skoro svaka jača zemlja je nešto dobila ili izgubila ali će se većina tih teritorija prije ili kasnije vratiti matičnim državama, no neke kolonije su nepovratno izgubljene.

U tom segmentu EDEN je ostvario bolji rezultat pa više o tome u pregledu rezultata po državama koje su značajnije sudjelovale u ratu


Kod nas je rat počeo diverzijskim napadima na NW Hrvatsku i Slavoniju, no uskoro smo i sami krenuli u akciju i zajedno s Rumunjima uspješno napali eMađarsku i time joj uništili Q5 bolnice i obrambene sustave, kao i veliku većinu gospodarstva. Još je važnije napomenuti da je naš i rumunjski napad bio presudan čimbenik za uspješan RW u Heilongjiangu jer sumnjam da bi ih inače uspješno iznenadili, ako bi to uopće imalo smisla jer bi još više digli zid tamo.

Negativna strana rata je da smo aktivirali njihovih 16 MPP-ova koje će sigurno znati iskoristiti u idućem napadu na eHrvatsku za koji mislim da neće doći tako brzo zbog ekonomske iscrpljenosti eMađarske. Unatoč svemu, bilo je stvarno veliko zadovoljstvo osvajati eMađarsku koja nam je nekoć prijetila uništenjem eHrvatske i provocirala nas da smo kukavice, što očito više ne stoji.

eHungary was TOASTED !

U ovom ratu su puno izgubili što im je došlo kao šamar da se otrijezne i shvate da nitko nije nedodirljiv i da sa svakim aktiviranjem MPP-a dolazi i veliki rizik. Padom Heilongjianga izgubili su skoro cijelo vojno gospodarstvo i taj gubitak će biti nemoguće nadoknaditi. Sada moraju preseliti dobar dio snaga (točnije radnika u land sektoru) u Liaoning čime dosta gube na broju igrača.

No unatoč svemu u borbi za Southern Transdanubiu su bez cjelovite države i dobrog djela igrača u eSrbiji napravili skoro 2 miljiuna damage-a što je jako puno za bilo koju državu. To pokazuje da su i dalje vrlo jaki i vrlo ljuti te će nam se što ranije pokušati osvetiti.


Uz eMađarsku oni su nažalost najveći gubitnici ovog rata i zbog toga će dosta oslabiti. Najteže im je pao gubitak njihove tvrđave Rhone Alps sa 9000 ljudi i kompletnom wood industrijom. Iako su tu regiju uzeli Španjolci to je samo manje zlo i ne nadoknađuje njihov gubitak kompanija tamo, ali ga ublažava. Također im gubitak Brandenburga i Berlina sigurno neće dobro doći jer sada nemaju ni jednu high regiju te će morati seliti svoje landere negdje drugdje (vjerojatno u eŠpanjolsku).

Možda jedina pozitivna strana je da su se i oni osvjestili i malo spustili na zemlju, no među njima se stvara i ljutnja prema EDEN-u jer navodno nije dovoljno poduzeo da ih zaštiti, s čime se ne slažem.Ona je čisti pobijednik u ovom ratu i sigurno će još ojačati. Padom Heilongjianga oni su dobili upozorenje da dodatno nasele svoj high iron i još im dolaze i Mađari koji će sad tamo vaditi željezo i Srbima pomagati u jačanju vojne industrije (zato se hvale da su No. 1 u svijetu). Uistinu velikodušna pomoć od Mađara nakon srpskih mizernih 70 000 damagea u borbi za Heilongjiang.

Nisu aktivirali ni jedan dodatni MPP protiv sebe jer su nas napadali na neoriginalnim teritorijima,a da stvar bude bolja dogodio se bug gdje eSAD nije napala Liaoning već drugi put (prvi put su svojevoljno odbili) jer američki predsjednik nije mogao objaviti rat eSrbiji nakon što su swapali regije s eKinom do Liaoninga (više o tome u članku američkog predsjednika). Bože pravde...


Na kraju opet pobjednik ovog rata makar su aktivirali 18 brazilskih MPP-ova protiv sebe. Nakon što su Poljaci izgubili Rhone Alps Španjolci su opet uzeli istu regiju i sad imaju dvije high wood regije, što im nije potrebno, ali više aktivnih igrača i kompanija tamo sigurno ne mogu štetiti.
Na neko vrijeme su izgubili 2 teritorija od eBrazila, no tu je napad stao zbog poljskog MPP-a koji su podpisali pa su se mogli u kontranapadu i RW-u vratiti na kartu cjeloviti. U budućnosti je moguće da izrastu u najjaču ekonomsku silu ako uspiju sačuvati Rhone Alps i Akvitaniju.

Slična priča kao i mi - par dana dobre zabave i veliki rizik od napada na državu. Osim eMađara, oni su morali i napasti eBugarsku da zadrže inicijativu što znači novih 7 MPP-ova na drugom frontu. Imaju vrlo sličnu situaciju kao i mi i nova velika invazija od strane Phoenixa će sigurno pasti na nas ili Rumunje, te prepostavljam da će pokušati uzeti Španjolcima njihove high wood regije. Po učinjenom damage-u u važnijim bitkama vidimo da su se Rumunji probudili i stoga daju veliki damage za nas i to je dobro. Invazija na njih je moguća, ali vrlo teška i skupa.


Na početku vrlo slabo uključeni u rat, kasnije daju jako dobre rezultate. Njihova najjznačajnija intervencija (izuzev Heilongjianga gdje je cijeli EDEN napravio izvrstan posao) je ponovno osvajanje regije Western Australija bogate dijamantima (uskoro titanom) gdje su s mobilnim jedinicama razbili Indonežane i bacili tu zemlju na koljena taman kad su se ovi počeli dizati na noge.
Ako svemoćni admin dopusti, mogli bi uskoro vidjeti njihov i kineski napad na Liaoning koji ima šanse da uspije, samo treba požuriti jer se Srbi i Mađari svakim danom sve više i više barikadiraju.


Na kraju vidimo čak i simetričan uspon i pad nekih sila gdje EDEN ipak odnosi pobijedu jer je gubitak high irona i high diamonda puno gori nego gubitak wood-a i graina. Svaki veći sukob nosi sa sobom nove sukobe jer bilo koji napad na matične teritorije aktivira nove MPP-ove koji se svakome mogu odbiti u glavu.ePoljska i eMađarska su oslabile, eŠpanjolska i eSrbija ojačale, no i bez high regija svaka država može biti jaka ako ima dosta aktivnih igrača i dobre taktičare i saveznike na svojoj strani. Ako dođe do napada na eHrvatsku ili eRumunjsku, kladim se da će eSrbi dati sve od sebe da nam uzmu što više teritorija i to bi trebalo iskoristiti da probamo srušiti Liaoning. Vidjeli smo kako EDEN može iznenaditi i mogučnost uvijek postoji - samo je treba znati u pravo vrijeme iskoristiti !


Akcija: Postani vojni novinarZahvaljujući vašoj pomoći, potpori i subovima uspio sam dobiti i drugu media mogul medalju i na tome vam se opet zahvaljujem. Ni u jednom članku nisam tražio subove i smatram se zbog toga solidnim vojnim novinarom sa osobnim stilom pisanja i dizajnom novina. Da ne duljim s hvalisanjem, odlučio sam pokrenuti akciju: Postani vojni novinar

Ja ću početi malo više čitati naš medijski prostor te preplačivati se i pratiti potencijalne vojne novinare. Nakon što primjetim da se nazire neka kvaliteta ili potencijal, shoutovima i linkovima u članku ću pomoči dotičnima u njihovom napredovanju.
________________________________________ ________________________________________

Prvi kandidat je GeneralFranco sa svojim člankom inspirirajučeg imena ali dobrog dizajna i preglednosti.

Pogledajte članak, dajte mu neki koristan savjet i subajte se kao potpora !
________________________________________ ________________________________________

Svi oni koji namjeravaju pisati vojne analize mogu me pitati za savjet, informaciju ili pomoć (osim za gramatiku i pravopis) i ako stignem rado ću im odgovoriti.

Vi ostali se preplatite na njihove novine i dajte konstruktivne kritike jer nitko nije rođen sa svim znanjem o vojnim modulima i znam da te kritike puno pomažu. Nemojte vrijeđati ili omalovažavati nove novinare ako se trude nešto napisati jer im treba potpora.

Bez te potpore od mojih ranih i sadašnjih preplatnika i ja bih vjerojatno odustao od pisanja jer to zahtjeva moj trud i vrijeme. U vezi toga napisat ću i članak za ovu akciju kad mi završi s.anje u školi jer sam sada stvarno natrpan obavezama. Do tad ću pisati nešto rijeđe, nadam se da se nećete deprimirati.

Živjeli !

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.