Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (2/2) *

Go down

Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (2/2) * Empty Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (2/2) *

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 17:52

Nakon jučerašnjeg predstavljanja prvog dijela programa, vezanog uz gospodarstvo, zdravstvo i društvo, danas ću u svojem predsjedničkom programu dati smjernice i viziju vanjske politike Republike Hrvatske, obrane i državne sigurnosti i kratak osvrt na političko stanje.

Za one koji dosad nisu imali prilike vidjeti, predstavljam protekla dva članka koja sam izdao:
Kandidatura za Predsjednika RH i moj team

Predsjednicki program (1/2)

:: VANJSKA POLITIKA ::

:: Atlantis

Hrvatska je postala članica Atlantisa još u vrijeme kad nismo imali ni službenu Vladu. Trenutnu poziciju Hrvatske u Atlantisu ocijenio bih kao zemlje koja ima utjecaj i čija je riječ poštovana. Premda imamo vojsku koja je među slabijima, imamo znanje i mogućnosti sudjelovati u raspravama i davati dobre ideje. Prijateljske odnose koji smo razvili već smo i kapitalizirali kroz posudbu bolnice od Švedske.

Hrvatska budućnost je isključivo i dalje u Atlantisu. Ne bih mogao zamisliti da smo država koja je lutka unutar nekog drugog saveza i radi isključivo za imperijalističke želje i potrebe nekih drugih država. Posljednji primjer je Norveška, koja je u velikoj opasnosti od gubitka neovisnosti zbog PEACE-ove politike takeovera. Također, Švicarska je u velikim problemima radi PEACE-ovih takeovera, Slovenija je opljačkana.

Dok PEACE radi takve stvari osobno držim stav da im se treba uzratiti istom mjerom. Ako se na bojištu borimo oružjem, tu smo jednaki, a ako oni vjeruju da je takeover pošteno ratovanje - uzvratit ćemo im istom mjerom, jer lažno moraliziranje oko ispravnosti takeovera dok protivnik uništava na taj način države je uistinu nepotrebno.

Diplomatske odnose sa svim Atlantis državama sam već uspostavio, i mreža naših veleposlanika održava sve važne kontakte putem foruma, te promiče dodatno Hrvatsku našim prijateljima.

Što se tiče MPP-a, odnosno po novome Alliance-a, zasad imamo tri potpisana ugovora i potpisivat ćemo ih i dalje, s obzirom na naše potrebe, kao i na potrebe naših saveznika, te se nećemo dovesti u situaciju da ostanemo bez potrebne zaštite u svakom trenutku.

:: Susjedne drzave

- Slovenija - sa Slovencima imamo od početka dobivanja države dobrosusjedske odnose, pružili su nam ruku pomoći bez da su trebali i ponijeli se uistinu susjedski i časno. Pri kraju je i potpisivanje NAP-a s njima, da im osiguramo sigurnost i potvrdimo dobrosusjedske odnose. Tijekom mojeg mandata, nema sumnje da će se naši odnosi produžiti u mjeri u kojoj su bili. Štoviše, Hrvatska će biti prva koja će uskočiti i vojno pomoći našim susjedima u slučaju agresije na njih.

- Mađarska - članica PEACE-a s kojom graničimo na sjeveru. Iako smo s Mađarima u početku imali odlične odnose, odbili smo njihov predloženi NAP u trenutku kad su planirali napasti Rumunjsku. Dobro se vidjelo u čemu je riječ i pokušali su nas ograničiti u namjeri da pomognemo saveznicima. Također, odbili su sudjelovanje na široj konferenciji na kojoj bi se pokušao zaustaviti rat i donijeti sigurnost regiji. To ipak ne znači da nećemo imati diplomatske odnose, štoviše, moj je cilj i dalje pritiskati na mirovne pregovore, da osiguramo regiju od ratova.

- Rumunjska - Rumunji su nam od prvog dana uskočili i pružili pomoć na različitim područjima. Kad smo tražili "posudbu" bolnice i oni su se sa Šveđanima javili. Unutar Atlantisa imamo odlične odnose i k tome dijelimo zajedničke interese u regiji. Sa novim rumunjskim predsjednikom planiram održavati iste odnose koje je Roby imao sa trenutnim predsjednikom, te potvrditi našu zajedničku politiku u regiji, te unutar Atlantisa. Odnose mogu ocijeniti kao harmoniju interesa i tako ćemo i dalje održavati odnose s njima.

- buduća Srbija - država koja će tek nastati bit će nam budući susjed. Sa Srbima otprije imamo prilično dobre susjedske odnose. Sama izgradnja njihove države temeljit će se velikim dijelom na našim iskustvima koje su imali sreće pratiti. Znam da su i na raskrižju u koji savez ući - poručujem ovim putem da neka pogledaju svoju poziciju u regiji i neka vide što PEACE radi. Biti dijelom takvog saveza u klinu između dvije jake Atlantisove države značilo bi istinski nepotrebno izazivanje nevolja od strane jedne mlade i slabe države. S druge strane kao što je Hrvatska dobila pomoć od strane Rumunjske pri dobivanju države, ne sumnjam da će i oni dobiti svu potrebnu pomoć i od Rumunja i od nas u slučaju da njihov izbor ne bude na štetu sigurnosti u regiji. Izbor je na njima.

Općenito - Hrvatska u mojem mandatu planira održavati dobrosusjedske i neagresivne odnose sa svim državama koje nas okružuju. Dok god nećemo biti izazivani, nećemo osjećati opasnost ili da nam se radi iza leđa, bit ćemo najbolji susjedi i možemo tako živjeti u miru svi zajedno.
Ali moram napomenuti - onaj trenutak kad osjetimo opasnost, bez imalo ustručavanja ćemo znati odgovoriti i to bez biranja sredstava.

:: Obrana i drzavna sigurnost

Zahvaljujući Kokachu organizacija naših obrambenih snaga na zavidnoj je razini i posao koji rade momci u MORH-u je za svaku pohvalu.

Imamo trenutno četiri gardijske brigade i vojnike koji su uspjeli iskoristiti vrijeme od kad su se registrirali na najbolji mogući način i podići svoje strengthove. Jedini problem zasad je - manjak ratova, ali jednostavno se na to ne može utjecati.

U mojem mandatu nastavit će se i mandat Kokacha kao ministra obrane i cijeli njegov team ostaje na okupu, što je garancija daljnjeg razvoja naših oružanih snaga. Vojne tvrtke koje imamo osiguravaju mobilnost i naoružavanje u svakom trenutku, i kao Predsjednik omogućit ću i daljnji razvoj tih tvrtki u svrhu skladištenja oružja i moving ticketa koji su potrebni za ratovanje.

Nadam se da ćemo uskoro ponovno moći kretati u akcije, te da ćemo našim vojnicima omogućiti daljnja dizanja rankova i jačine naše vojske.

:: Politicki zivot

S obzirom da moja stranka, HDS ima većinu u Kongresu trebao bih biti zadovoljan, ali nisam. Naime, još se nije formirala kvalitetna opozicija koja bi argumentiranim i čvrstim stavovima predstavljala konstruktivnog kritičara Predsjedniku države, a ni u Kogresu.

Da ne kudim druge, i mi sami imamo problema s kongresmenima koji neće sudjelovati u unutarstranačkim raspravama i donositi kvalitetne zaključke. Kako je HDS već osnovao Klub zastupnika, promicat ću i dalje Robijevu ideju Kluba zastupnika po strankama, a rado bih vidio i jednu osobu na čelu Kongresa, autoritativnu, koja bi se borila i pokušala smanjiti mogućnost stavljanja na glasanje stvari koji nam uopće nisu potrebne ili blokiraju mogućnost glasanja važnijih zakona.

Postati kongresmen trebala bi biti čast i poticaj da se radi posao kojem je cilj boljitak države, uostalom za to kongresmeni i dobivaju 5 Golda, a ne mjesto gdje će se uzeti lova i vidjeti kako staviti brzo svoja dva prijedloga na glasanje i stvarati probleme.

:: Jos nekoliko rijeci za kraj

Ovo, zajedno s prijašnjim člankom predstavlja moj predsjednički program za slijedeći mandat. Vjerujem da sam manje-više pokrio sve važne stvari koje se tiču djelovanja države tijekom mjesec dana i dao kvalitetne naznake zašto vjerujem da sam osobno najkvalitetnija osoba od svih koji su kandidati za mjesto Predsjednika Republik Hrvatske.

Vjerujem da uz svoje znanje imam i daleko najkvalitetniji kabinet, pun iskusnih i ozbiljnih ljudi koji su postigli nešto u eRepubliku i kojima ovaj posao predstalja izazov s jedne strane, a s druge strane poptuno su sposobni uhvatiti se u koštac s problemima koje njihova pozicija donosi.

Ono što osobno nudim, kroz sve napisano dosad nije dizanje Hrvatske na vrh svijeta u nekoliko koraka, jer to jednostavno nije moguće. Naučio sam od Robija da se politikom malih koraka potižu mnogo dugoročnije i kvalitetnije stvari. Obećati da ćemo biti najjača država na svijetu, to ne mogu. Mogu samo obećati da ćemo raditi onako kako nas je sve Robi naučio i da ćemo nakon jednog mandata opet biti toliko jači. Osvrnem li se na 9.12. kad smo dobili državu i na trenutno stanje kad Robiju ističe mandat vidim stotine i stotine malih koraka koje smo odradili i došli do pozicije u kojoj smo sad - jaka država u okvirima eRepublika. S krajem mojeg eventualnog mandata želim da imamo odrađenih slijedećih stotinu koraka i da se osvrnemo i vidimo da smo - još jači.

Pozivam sve eGra�ane da u �etvrtak glasaju s razumom, da odvagnu dobro što je najkvalitetnije za Hrvatsku i da odaberu najbolju opciju koja �e državu voditi u slijede�ih 30 dana.

Glasajte za daljnji razvoj Domovine, za SPLIT1700!!

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.