Lipanj 2009. - iNfo! broj 11-eHrvatska čitaonica te nova pozdravna poruka

Go down

Lipanj 2009. - iNfo! broj 11-eHrvatska čitaonica te nova pozdravna poruka Empty Lipanj 2009. - iNfo! broj 11-eHrvatska čitaonica te nova pozdravna poruka

Postaj  Dom Perignon on 10/6/2009, 17:08

Dobar dan vjerni čitatelji i oni koji će to tek postati,
Dosli smo do novog broja iNfo!-a, danas, na dan 568 novog svijeta baviti ćemo se novim temama.

Teme ovog broja:
1. eHrvatska narodna čitaonica i knjižnica
2. Nova pozdravna poruka
3. Ostale vijesti iz eSvijeta
4. Savjet dana

EHRVATSKA NARODNA ČITAONICA I KNJIZNICA

eHrvatska narodna čitaonica i knjižnica je hvalevrijedan projekt započet od strane Johnya Stulica, trenutnog predsjednika HLD-a. eHrvatska vlada odvaja svaki tjedan nešto novaca za napredak tog projekta te plaćanja zaposlenika. Više o tom projektu na ovom linku.

Slijedi par primjedbi, savjeta i ideja u smjeru poboljšanja navedenog projekta, nadalje, neću ulaziti u detalje na pitanje koliko država mora odvojiti novaca za taj projekt jer jednostavno to nije moj posao.

1. Približavanje navedenog projekta građanima eHrvatske
U trenutku pisanja, na forumu projekta se nalazi 849 postova, od kojih su 841 postova članci sa eHrvatske novinarske scene.
Dakle, projekt ima zaista veliku ˝bazu podataka˝, ali bojim se da mnogo naših građana nije upoznato s tim projektom i niti neznaju da postoji. Nadalje, uz malo češće članke u kojima se upućuje i na neki način reklamira taj projekt može donijeti samo koristi te dodatno popularizirati navedeni projekt.

2. Stvaranje organizacije i službenih novina
Nakon što je IVAN RADMAN ponovo osvojio predsjedničku fotelju, na popisu njegove vlade pojavilo se i ime Johny Stulica kao predsjednika i nositelja eHrvatske narodna čitaonice i knjižnice (u daljnjem kontekstu eHR NC). Nelogičnost je u tome da svi ministri imaju svoju organizaciju i password iste (npr. Crveni Kriz RH, Ured za dobrodošlicu, itd.) a jedino (predpostavljam, ispravite me ako griješim) eHR NC nema svoju organizaciju i službenen novine.
Dakle, smatram da bi Johny Stulic (uz potporu vlade) trebao otvoriti službenu organizaciju eHR NC te tako pospiješti razvoj projekta. Uz organizaciju, valjalo bi otvoriti i novine, kroz koje bi se redovno donosilo najnovije stanje u knjiznici te bi se kroz te novine sam projekt reklamirao (vidi točku 1.). Uz sve to, na navedenu organizaciju bi se i primale donacije od građana za napredak projekta, donacije bi bile dobrovoljne.

3. Službeni članak na eDomovini te na forumu
eDomovina je službeni site eHrvata te je prilično popularan. Valjalo bi to iskoristiti te dodatno promovirati (vezano uz točku 1.) projekt u člancima, kako na eDomovini tako i na našem forumu.

NOVA POZDRAVNA PORUKA

Po pravilima igre, samo predsjednik može predložiti objavljivanje nove pozdravne poruke novima igračima te uz odluku kongresa, novi će igrači na terioriju eHrvatske imati novu (, bolju) pozdravnu poruku. Trenutno ja nisam u mogućnosti da predložim novu pozdravnu poruku a zbog nespretnog spleta okolnosti niti da glasam za nju (naime, kongresnik sam).
Nadalje, mogu samo savjetovati da se navedena poruka promjeni, p slijedi par ideja.

Pošto je pozdravna poruka ograničena sa brojem znakova (brojevi, slova, razmak, ...) kako nebi bila preduga, u isto vrijeme je ograničena sa sadržajem. Zbog navedenog razloga podržavam prijedlog da se u pozdravnoj poruci samo stavi link na eRepublik wiki na kojem bi bila potpunija i bolja nova pozdravna poruka, a poruka koju bi svi novi građani dobili glasila bi (otprilike) ovako:

˝Dobrodosli u eHrvatsku,
pozdravljam Vas u ime eHrvatske i njenih gradjana!
Posto ste pocetnik, detaljno proucite slijedeći link: (ovjde bi se trebala nalaziti poveznica na wiki gdje se i nalazi prava poruka)
Slobodno pitajte sto god Vas zanima. Stariji gradjani će Vam uvijek biti na raspolaganju.

Igra se igra na duge staze. Napretkom u iskustvu i znanju, otvaraju Vam se nove mogucnosti. Moci cete se boriti u ratovima, pokrenuti novine i tvrtke, ukljuciti se u politicki zivot, sudjelovati u radu stranaka, birati i biti birani, dobiti mandat u Saboru ili postati Predsjednik! Vasa masta je jedina granica.

U ime gradjana eHrvatske, zelim Vam da se brzo uklopite u eHrvatsko drustvo i ostvarite veliku karijeru.

IVAN RADMAN
Predsjednik eHrvatske˝

Nadalje, sadržaj poruke na wiki-u ću objaviti u slijedećem broju.
Smatram da bi ovim načinom samo pomogli početnicima, a i sebi: Više nebi bilo problema sa linkovima, a poruka bi bila duža i bolja, korisnija za početnike.

OSTALE VIJESTI IZ eSVIJETA

Slijedi rubrika ˝Ostale vijesti iz eSvijeta˝ u kojoj će se nalaziti tri najznačajnije vijesti ovoga dana sroćene u samo nekoliko rečenica.

Danas su se pojavile nove južnoameričke države eSvijeta; Bolivija, Peru, Paragvaj, Urugvaj, te Kolumbija, a njihov oblik, pojedinosti i još mnogo toga možete vidjeti na eGobbi ili pak na domaćoj karti Karta svijeta u google maps by Grgo

Jučer je eHrvatska navršila polu-obljetnicu, naime prije pola godine, admini su uveli eHrvatsku u eSvijet, te od tada svakih mjesec dana slavi se eHrvatski dan državnosti.

eHrvatska će ubrzo nastaviti suradnju sa našim saveznicima koji su nam nebrojeno puta pomogli, ePoljacima, naime, u eHrvatskom kongresu se pojavio prijedlog o potpisivanju MPP-a, a kako stvari stoje, iponovo ćemo imati MPP sa Poljacima.
SAVJET DANA

Slijedi ˝Savjet dana˝, tj. kratki i korsini savjet koji vam može pomoći u daljnjem igranju eRepublika.

Držite konstantno visok wellness, imati ćete jači udarac u borbi te ćete imati veću produktivnost na poslu što donosi veću plaću.


To je sve za ovaj članak, nadam ste da ste zadovoljeni te očekujte ovakve članke i u budućnosti.
Vote & Subscribe ukoliko vam se sviđa, molim komentirajte ukoliko nešto želite nadodati.
Hvala i do pisanja.

Za sve pohvale, savjete i konstruktivne kritike moj sandučić je uvijek otvoren!

Dom Perignon

Broj postova : 48
Join date : 28.05.2009

[Vrh] Go down

Lipanj 2009. - iNfo! broj 11-eHrvatska čitaonica te nova pozdravna poruka Empty Re: Lipanj 2009. - iNfo! broj 11-eHrvatska čitaonica te nova pozdravna poruka

Postaj  InChY on 18/6/2009, 12:30

editirao
stavio godinu u naslov
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.