Veljaca 2009. - Interview sa ambasadorom Srbije u Hrvatskoj

Go down

Veljaca 2009. - Interview sa ambasadorom Srbije u Hrvatskoj Empty Veljaca 2009. - Interview sa ambasadorom Srbije u Hrvatskoj

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:01

eNacional: Dragi Nemanja dobro dosli u interview sa eNacionalom novinama iz Hrvatske koja se bavi sa razgovorima politicki i utjecajni ljudi u erepublik.

Hvala i bolje vas našli, polaskan sam što sam klasifikovan kao politički bitan.

eNacional: Da ne razduzujem prvo pitanje kako ste dosli do ove igre ?

Tražio sam političku igru koja bi me u većoj meri uvukla od Nation States, koji sam u to vreme igrao. Registrovao sam se na eRepublik, i otalo je istorija Smile

eNacional: Kako ste docekali dan kad je dosla esrbija nakon dugog vremena u ovu igru?

Reakcije su bile pomešane. Sa jedne strane bio sam ponosan zato što sam napokon postao građanin eSrbije i uzbuđen zbog potencijala da učestvujem u pravljenju bolje Srbije od one u stvarnom životu. Sa druge strane, bilo smo prepravljeni problemima.

eNacional: Di su vam prvi problemi bili pri stvaranju drzave

Kosovo nije uvršteno kao regija u eSrbiju i ako su nas admini naveli da mislimo da će biti. Ekonomija je bila izuzetno haotična, a Iranci su otvorili stranku sa namerom da izvrše Take Over. Bilo je mnogo posla i konfuzije, uradili smo najbolje što smo znali i mislim da smo dobar posao uradili, mada uvek može bolje.

eNacional: Da li su hrvati sa potezom pokusajem takeovera unistili sve odnose sa srbijom?

Odnosi su znatno unazađeni nemilim događajima na izborima. Ipak, primetili smo da je od 3500 eHrvata svega 217 došlo u eSrbiju da pokuša političko preuzimanje što nas je ohrabrilo da ipak otvorimo diplomatske kanale i pokušamo da normalizujemo odnose. Naše dve vlade intezivno rade na tome, i ne bih bio sada ovde kao ambasador da ne verujem da se šteta ne da opraviti.

eNacional: Oce li bit dalje prijateljske veze sa hrvatima ?

To je teško pitanje. Nadamo se da će biti, ali zavisi od mnogih stvari. Ukoliko se eSrbija odluči pristupanje suprotstavljenoj alijansi to bi moglo da nas udalji. Izbijanje jos nekog incidenta sa obe strane takođe. Činimo sve da do toga ne dođe, potšo je eSrbiji, kao i eHrvatsoj, u interesu bezbedne granice i prijateljske veze sa susedima.

eNacional: Koji su vama dragi nemanja buduci planovi za poltiicki rad i planovi u vezi erepublik-a?

Trenutno ima mnogo posla u eSrbiji. U pitanju je jedna mlada demokratija i vrebaju mnoge potencijalne opasnosti. Moji politički ciljevi su učvršćavanje demokratskih principa u srpskom kongresu, stabilizovanje ekonomije i lečenje odnosa između naših država. Voleo bih da jendog dana Hrvati igraju eSrbiji i Srbi u eHrvatskoj ne zbog političkih preuzimanja već radi sopstvenog užitka.

eNacional: Jel sljedeca stpenica vaseg politickog zivota predsjednik srbije ili pak zelite ici u vojsku?

Heh, rado Srbin u soldate ide Smile. Šalu na stranu, ratovao sam o svom trošku u Daleko Istočnoj Oblasti i u Trakiji, u cilju oslobađanja eRusije i eGrčke od okupatora. Sviđa mi se što je u eRepubliku rat mnogo prefinjeniji nego u realnosti - dve vojske se sastaju na dogovrenom mestu, jači i sposobniji pobeđuje, nema civilnih pa čak ni vojnih žrtava, nema razaranja i ružnih ožiljaka u srcima i na licima gradova i građana. U takvim ratovima rado učestvujem. I ako se nadam da eSrbija neće direktno učestvovati u ratovima, ipak mislim da više mogu da doprinesem kao vojnik i oficir, nego kao predsednik.

eNacional: Hvala vam Nemanja da li želite još nešto da poručite našim čitaocima?

sljedi..

Dragi čitatelji ovako nakon što su kučkanice zatvorene od državnog vrh-a , počeli smo pisat nove novine kao sto vidite reportaže sa politickim i vojnim osobama.
Ko god ima kunu viška nek pošalje dobro dodje za putovanja Very Happy
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.